SKI.BG
     Петък, 29 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: Penchev

Изпратено: 14-01-2011 12:46:00
Помощ за избор на ски обувки

Здравейте . Търся обувки втора употреба и досега видях ,че има доста голям избор . Въпроса ми е следния : Какво значение има твърдостта на обувката ? Ските ми са малко стари ( elan psx ) но възнамерявам догодина да сменя и тях и се ,чудя дали не е по добре сега да си взема по-твърди обувки които да ми дават възможност за развитие . Карам от доста време ,но по малко ... учил съм се сам и не смятам че имам кой знае какви технически умения , затова не мога да преценя струва ли си инвестицията в по-висок клас обувки или да взимам някакви с които просто да карам ? Благодаря предварително .

Автор: frehley

Изпратено: 15-01-2011 17:44:55
Проблемът е там, че повечето от обувките, които се продават на битака, са от гардеробите за ски екипировка под наем  в Австрия. Тези обувки са "скъсани" от ползване и просто във всеки един момент може или да се пропука от някъде или някой щраймер да се  счупи, а това няма ремонт!...
Автор: Penchev

Изпратено: 15-01-2011 17:10:59
Е разбира се че не прибързвам ... от доста време се интересувам . Този Атомик е с твърдост 90 . Пиши ми на скайп : sourcemag да видим на зет ти офертата как се вписва във всички останали които разгледах :) и благодаря за съвета.
Автор: frehley

Изпратено: 15-01-2011 16:46:51
Приятелю, при закупуване на ски екипировка има доста неща, които трябва да знаеш. Обувки не се купуват на принципа "днес реших, утре купувам". Иска се малко време да се запознаеш със спецификата на този инвентар - набави си информация за модели и твърдост като питаш, четеш и оглеждаш. Задължително трябва да пробваш доста модели и марки и сам ще откриеш това, което ти пасва. Ако искаш да напредваш - в никакъв случай под 80 твърдост!!! Като и това е на долната граница на компромиса! В момента, в който си купиш нови ски, просто няма да можеш да ги караш с "галошите" (извинявам се за израза!), които си взел за 100 лв от пазара! Поогледай се малко повече и не бързай толкова. Повярвай - изключително важно е! В много случаи обувката е по-важният елемент дори от ската! Ако пък ти е толкова зор поне за тази година, мога да ти продам един "Саломон" 43-ти номер за 90-100 лв (обувките са на зет ми - той си купи нови)...
                                                 
Автор: Penchev

Изпратено: 15-01-2011 14:36:22
Ходих днес ... обиколих , имаше доста оферти . Най много ми хвана окото един комплект Technica бяха 100лв. доста запазени и доста твърди , обаче като ги сложих и ги стегнах много ми убиваха ... Иначе харесах едни Атомик , бяха доста издрани което не ме притеснява ... проблема беше ,че никъде не пишеше колко твърдост имат ,а на тоя търговец приказките не мога да ги взема за истина без да проверя ... та модела май е B9 .. отдолу пише че са произведени в България , цената им е 120лв. пасваха ми на крака чудесно . Какво ще ме посъветвате струват ли си ?
Автор: quentin

Изпратено: 15-01-2011 01:47:10
Ок, помисли си все пак за някоя промоция по магазините, но щом е така, то ще ти препоръчам TECNICA - теърдост 80-90 - ще намериш такива около 100 лв според мен на пазара на националния стадион-събота/неделя.

Аре
Автор: maverick

Изпратено: 15-01-2011 00:21:28
твърдост 50 е за абсолютно начинаещи и е крайно непрепоръчително да си вземеш ако смяташ да караш наистина ски. Такива обувки са за хора които ще ги използват само за ски училище. Колкото е по-твърда обувката толкова по-добре. Меките обувки няма да ти дадът никаква стабилност на пистата и са инвестиция на вятъра..
Автор: Penchev

Изпратено: 14-01-2011 21:26:09
Ами благодаря за съвета , но наистина нямам възможност да отделя за нови ... на мен по скоро дилемата ми е дали да взема едни росиньол с твърдост 50 , модел от преди 2 години  , за под 100 лв. или някакви пак маркови само ,че с твърдост 70-80 за около 150 . 50 твърдост малко ли  е ?
Автор: quentin

Изпратено: 14-01-2011 13:08:43
Със сигурност си струва инвестицията в по - висок клас обувки и с по - голяма твърдост. Меките обувки не вършат никаква работа ако искаш да караш. Това със втората употреба не ти го препоръчвам, защото това няма да са твоите обувки, а обувките на някой друг. Никога няма да ти пасват на крака така, както новите. Не го пофценявай този факт. Разгледай намаленията, например в СЛС имаше скоро за 199 лв страхотни обувки - висок клас, твърдост 100 или 110.
Поздрави и успех


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре