SKI.BG
     Четвъртък, 25 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: Лаврентий

Изпратено: 06-03-2011 14:27:00
Травми

Интересно ,защо няма тема за ски травми. Моите вълнения /най-меко казано/ за за повторно разтегнато коляно. Болките са ужасни-за сега пия  силни обезболяващи и мажа с Allga San. Моля Ви за съвети! Благодаря!

Автор: quentin

Изпратено: 21-03-2011 14:32:46
sorry za 6liokavicata, no nqma kak...

skiman-e, tova dobre s muskulaturata na kolenata...6e se radvam da spodeli6 kak da ternirame tazi muskulatura bez da pretovarvame kolenata, za6toto pri natovarvane(trenirovki) na kolenata, granicata mejdu poleznoto i vrednoto e mnogo tunka...
poznavam dosta hora, koito imat problemi s kolenata imenno ot prekomerni trenirovki.
"V granicite na normalnoto" 6e kae6 ama kak se opredelqt te ?
Автор: skiman

Изпратено: 20-03-2011 19:11:07
Превенцията срещу травми се нарича-Тренировка. Ако цяло лято лежиш на плажа и си вадиш пясъка от дебелия мазен пъп, то зимата травмата ти е гарантирана. Ако ходиш лятото на фитнес и тренираш краката здраво, то шанса да получиш травма е минимален. Съществува, но когато има какво да крепи тялото адекватно и да кара ските, нещата се получават. Всички травми на колене стават предимно от слаба мускулатура около коляното. 
Автор: georgivt

Изпратено: 09-03-2011 11:29:25
Няма понятие превенция срещу травми. Всъщност може и да има, ако си стоиш вкъщи. Щом си избрал този спорт шанса да се нараниш се повишава. Бил съм свидетел как, колкото и да се пазиш, някой връхлита върху теб и стават белите. Единственото е да караш разумно, да преценяваш възможностите си и да пазиш хората пред теб. 
Автор: quentin

Изпратено: 09-03-2011 11:17:52
Би било чудесна тема - Предпазването, физическата подготовка,разтягане, загрявка,техника, разума и т.н.

vells, и аз не харесвам някои неща, но стига си хейтърствал срещу държавата и хората(ти го каза - "нашата мила родина"). Искам да ти кажа че и аз миналата седмица видях точно такъв скиор на Банско - с един крак, на едната щека имаше мини ска отдолу за баланс и искам да ти кажа че изглеждаше в добра форма и караше с доста силно темпо.
Зарадва ме много факта, че беше и в чудесно настроение!
Та можеш пак да се просълзиш... :)
Автор: jas

Изпратено: 08-03-2011 22:07:53
brutas, много хубав коментар! Достоен е за самостоятелна тема.

Травмите при ски спорт действително първо се избягват с поставянето на разума над емоцията. След това е добрата физическа подготовка и правилното усвояване на ски техниката. Останалото е късмет :)
Автор: brutas

Изпратено: 08-03-2011 19:04:41
Мен пък ме интересува каква е адекватната превенция срещу травми...
Автор: vells

Изпратено: 08-03-2011 14:30:50
Що за глупост-травмата била признак за неопитност.Сигурно става дума за  Свиндал и Гранж или Албрехт.Има нещо друго:Да си признаеш в Абсурдистан ,че си болен или имаш някаква травма  или недъг е срамно нещо.И може би са прави,защото болните,инвалидите са в неравностоино положение.Нищо не е направено в този опит за държава за ТЯХ.В Бад Клаинкерхаим видях скиор с един крак.Човека караше перфектно.Просълзих се защото в нашата мила родина такъв човек ще го видиш по светофарите-да проси.В конкретния случаи  препоръчвам Д-р Михаил Илиев.
Автор: BBB

Изпратено: 08-03-2011 10:43:09
Тони Георгиев във военна болница, кабинет 113.
Това е човека !!
Аз се оперирах при него от ПКВ + шит менискус на заден рог. Възстановяване 9мес. Ако имаш оток и кръвонасядане значи е сериозно. Ходи при него и не прави каквито и да е други изследвания ако изрично не ти каже.
Автор: jas

Изпратено: 07-03-2011 11:14:34
Здравей Лаврентий, в ски форумът са разисквани проблеми с травми. По принцип хората избягват да споделят личните си спортно-здравословни неволи и затова информацията тук не е достатъчна. Съществува мнение, че травмата по време на ски е признак на неопитност и лоша ски техника. Така хората не споделят проблемите си. Има и другата крайност - оперираните скиори понякога се превръщат в собствените си очи в "герои" и намирайки се в "небесата" не говорят за преживяното. Истината всъщност е строго индивидуална. Някои предпочитат да пишат за проблемите си, а други не.

В твоя случай е препоръчително спешно да направиш преглед и сериозна консултация с опитен травматолог. Изследване с ядрено-магнитен резонанс ще ти помогне по-бързо да решиш проблема. Почивката и физиотерапията, след това, са задължителни, ако искаш да караш повече ски. Всяко самолечение може да е фатално и да се самоосакатиш за цял живот. Успех!
Автор: georgivt

Изпратено: 07-03-2011 11:05:52
Отиди на лекар, колкото се може по-бързо.


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре