SKI.BG
     Четвъртък, 18 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: Pleomaxbg

Изпратено: 22-03-2011 17:56:00
Rossignol Radical SL 9 TI

смятам да ги купя в най-скоро време... Какво мислите за тях... И конкретният ми въпрос е: въпреки, че са SL ски, какви скорости могат да се достигнат, ако им се наложи GS модел на каране...? 

Автор: SnowMaster

Изпратено: 16-09-2011 13:29:23
P.S. Макар, че са пистови ски, поради голямата си ширина се държат отлично и на дълбок сняг и извънпистово каране.
Автор: SnowMaster

Изпратено: 28-03-2011 17:03:25
Браво Dunbar, добре дошъл сред феноете на Radical 9S (9SL), ските наистина си заслужават, когато добре свикнеш с тях ще ги оцениш. Въпреки всичко, ако бях с твойта височина щях да взема 175 см, ще ти бъдат 16 см под ръста (по-добре човек да се вслуша в личното си усещане, опит и предпочитание), за да мога да ги карам както на слалом, така и бързи участъци на гигантски слалом, на прави участъци също ще са по-устойчиви. Просто такава височина ще ти дава по-комплексни качества за по-разнообразно каране. И аз със кеф бих пробвал тазгодишния модел, интересно ми е дали това изместване на връхчето към вътрешния кант, подобрява закантването на предницата, както казват в клипа на сайта на Rossignol.     
Автор: Dunbar

Изпратено: 27-03-2011 11:42:49
След като прочетох мненията ви - веднага отидох да тествам въпросния модел и се оказа че досега съм си губил времето с моите Росиньол Радикал Мутикс - 175см. Почувствах се с 20 години по-млад и 10 пъти по - пъргав, въпреки че май са малко по-тежки от моите. Завиването става само като си помислиш... Единстеният проблем че трябва повече концентрация - в смисъл да караш, а не да се возиш!!! За съжаление за тест имаха само 170см дължина и не успях да пробвам по-дългите.  Страхотни ски! След 2 часа спор с продавачите в магазина , единият от които се оказа по-висок и по-тежък от мен и бивш състезател ме убедиха да не си купувам 175, а максимум 170см, при положение че съм висок 191 и тежа 90кг и предпочитам малко по-дълги завои. Той самият карал 165, но само слалом.
Освен на право каране(което се налага под 1% от времето) се държат наистина страхотно! Най-добрите ски които съм карал досега!


 
Автор: SnowMaster

Изпратено: 24-03-2011 23:40:02
ЧЕСТИТО ! Със здраве да си ги караш! Когато добре свикнеш с тях обаче ще ги оцениш и усетиш техните качества. Интересно е да се чуе мнение и за FIS версията (според сайта на Rossignol ските на Жан Батист Гранж ), ако някой ги е пробвал белите от тази година или миналогодишните (оранжевите) може да драсне някой ред.     
Автор: Pleomaxbg

Изпратено: 23-03-2011 19:16:18
Мерси, след като прочетох коментара ти мнението ми се потвърди и просто отидох и си ги взех... Сега ще мога да им направя един тест в края не сезона и догодина ще съм щастлив скиор...
Успех Иване и много здраве!
Автор: SnowMaster

Изпратено: 23-03-2011 14:54:02
P.S. Първата тема беше "Избор на ски и предложения".
Автор: SnowMaster

Изпратено: 23-03-2011 14:46:45
Карам предишната версия Radical 9S (от миналия сезон-оранжевите с металното  връхче), в SLS магазина разбрах ,че при новия модел (белите за които питаш) е променено само връхчето- Slant Nose и цвета, иначе ската била същата. Смених доста модели и мога да кажа, че това са най-добре завиващите ски, които съм пробвал. Ските завиват и се управляват много леко, много устойчивост и стабилност, отлично закантване, гъвкавост и пъргавина. Много приятно еластично минават през неравности, при излизане от завоя се усеща много сила и пъргавина, като се наклониш в завоя предницата и опашката отлично захапват снега, бързи са (може да се карат на високи скорости- стегнати, стабилни и отлично гасят вибрациите при бързо каране)  без да са прекалено твърди и агресивни подходящи за целодневно каране, без да те изморяват излишно. За дълги завои (GS каране) не се усеща ограничение, отлично взимат и широки завои със всякакъв радиус, ако питаш мен спокойно стават и за GS, ако вземеш подходяща дължина. Много комплексни ски , които доставят максимално удоволствие при завиване. Височина 10 см под ръста е добре, не ги взимай много къси защото при много бързо право спускане (шус) ще играят и трябва да стягаш краката за да компенсираш. Ако си много тежък и агресивен скиор и караш повече на лед, може да пробваш и по-твърди състезателни ски, но съм сигурен, че ще те изморяват повече и няма да се радваш на удоволствието, което дават 9S Radical. Виж оговори, които писах на тема - "Помощ при избор на ски", и преди 1-2 страници във форума- "Отговор на въпроса за Rossignol 9S". Поздрави и успехи.  Иван. 


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре