SKI.BG
     Четвъртък, 25 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: autobg

Изпратено: 25-10-2012 14:23:51
Официалните представители на "Lange" за България

Здравейте,
безкрайно съм разочарована от поредната смешна фирма взела представителство за България на една от най-добрите марки за скиорски обувки "Lange".
Няколко месеца издирвах къде мога да закупя обувки на "Lange" в България. Най-накрая открих фирмата представяща се за официален представител на марката. Разговарях с тях по телефона и се оказа, че няма къде да видя, пробвам и съответно закупя скиорски обувки на "Lange" преди края на месец септември... Странно... Една сериозна фирма в сферата на търговията и по точно продажбите следва да обръща внимание на клиентите и да удовлетворява търсенията им. В продължение на повече от месец XTM SPORTS: OFFICIAL DISTRIBUTORS ме правиха на маймуна - сама трябваше да намеря модела, номера и съответно да им го поръчам. Избрах модел, знам точен номер на обувка и направих поръчка. Държа да отбележа, че магазините, с които уж фирмата работи до преди седмица нямаха номера, а мострите на моделите бяха заредени в началото на октомври. След няколко месечно търсене и хиляди обяснения (които не са нормални за официален представител на марка) една нагла и невъзпитана дама от тази сериозна фирма ми обясни (ще го предам в мек вариант, срамувам се от некомпетентни хора) как не ги интересувам като клиент да ходя да си търся и меря по магазините ако има и нямат време за мен! Безкрайно съм възмутена и обидена от отношението на тези представители, смятам да изпратя писмо до LANGE - централен офис...
Някой от вас има ли опит в подобна ситуация? Ще ви бъда благодарна ако ми помогнете!

Автор: autobg

Изпратено: 05-12-2012 12:50:01
Здравей, извинявай за късния отговор, но не съм влизала в сайта от известно време.
Магазинчето с ски обувки Lange  се намира на булевард  "Черни Връх" № 58, това е от страната на ресторант "Кошарите" посока "Хладилника", срещу една от бариерите на завод "Витоша".
В събота посетих това магазинче определено има някакво зареждане, но номера няма от всички модели.
Един клиент попита за неговия номер сочейки модел на ски обувки "Ланж" и консултанта му отговори: "От Лангето нямаме този номер!" :)))
Автор: servoper

Изпратено: 30-11-2012 20:28:17
А какъв е адреса на това магазинче на Черни Връх ? И чух че на банско можеби някъде имало магазин където също предлагат Lange ?
Автор: autobg

Изпратено: 29-11-2012 15:44:38
Ако си търсите ски обувки, най-хубаво е преди да ги закупите да бъдат пробвани, най-малкото дали номера отговаря на крака ви и дали се чувствате комфортно в тях (за състезателните модели е малко спорно колко са удобни). Най-добрия вариант към момента е ако има случайно в магазинчето на "Черни връх" наличен ваш номер да ги пробвате, а покупката докато официалния представител на Lange e XTM Sports - да направите през интернет сайт.
Автор: servoper

Изпратено: 29-11-2012 13:00:37
В крайна сметка има ли къде да пробвам Lange състезателен модел преди да поръчам онлайн ?
Автор: autobg

Изпратено: 08-11-2012 13:21:48
Много благодаря на  jas за коментара и предоставените линкове към сайтове, където потребителите могат да задоволят потребностите си!
Лично аз мисля, че е крайно време българския пазар да се научи как да работи!
Не толерирам и не подкрепям масовата практика установена при българите: Да си мълчим и да се оправяме кой как може!
Фирма получила представителство за дадена марка в която и да е страна има задължения да популяризира името, продуктите и нововъведенията , както и да задоволява търсенията на потребителите на тези стоки. Некачественото обслужване трябва да бъде санкционирано и съответно недобросъвестните търговци да понесат отговорност за действията си.
Автор: jas

Изпратено: 07-11-2012 16:20:56
Коментарът ми не оправдава анти потребителските действия на XTM Sports.

Личните ми наблюдения показват, че почти всички вносители и търговци на специализирана спортна екипировка в България имат подобни реакции на описания случай. Това в основата си се дължи на самия пазар или по-точно липсата на пазар. Обезличаването на ски спорта в България, по една или друга причина, поставя търговците в положението на "велможи" които диктуват собствени "правила" противоречащи на нормалните пазарни принципи. Масова практика е да се предлагат залежали модели ски обувки с непълна номерация на максимална цена. Новите колекции на всички марки са представени изключително рядко, отново с непълна гама, крайно ограничена номерация и наличности. Практически в Българя не се предлагат най-твърдите модели алпийски ски обувки. Вносът и наличностите на обувки за ски туринг е нищожен и почти липсва. Единствената алптернатива за задоволяване на личните предпочитания за нови и качествени ски обувки са европейските интернет магазини.

Марката LANGE много успешно се продава в >

www.auvieuxcampeur.fr
www.snow-expert.de
www.ekosport.fr
www.sport-conrad.com   
Автор: autobg

Изпратено: 06-11-2012 15:18:02
Здравейте, отново!
Фирма XTM Sports, с адрес: гр.София, ул."Хан Крум" 45 и телефонен номер: 02/963-10-43 наистина са официален представител на марката LANGE за България! За мое огромно съжаление няма измама кой държи правата за страната ни.
Трудно успях да се свържа с LANGE - централен офис във Франция, но мога да кажа, че днес успях!
"Dear Silvi,we will pass your message to the person concern. We let you know, as soon as we gat an anwer. All the best!"
Надявам се в най-скоро време официалния представител на фирмата за страната ни да бъде санкциониран и да се научи за в бъдеще, че трябва да работи за своите клиенти и както навсякъде по света, че потребителя има право и права!
За този сезон не успяхме да закупим най-добрите ски обувки (поне според мен), но ще бъдем на пистите със състезателните модели на Саломон и Росиньол!
Пожелавам си за следващия сезон да можем всички любители на марката LANGE без проблеми да можем да закупуваме моделите, които ни харесват!
Автор: lebaron

Изпратено: 25-10-2012 16:34:49
Колеги има сайтове за поръчка от чужбина, аз така правя. Давам пример за обувки Nordica Cruise 70 в БГ са 490 лева, в чужбина са 100 евро. Оставам на вас да помислите.
Автор: bobsn

Изпратено: 25-10-2012 15:24:46
Скъба съгражданко от Бг.,
ако твоите премеждия се бяха случили на поне 100 км. западно от Булгаристан, то всички щяхме да цъкаме и пустосваме как може да има подобно отношение и към теб, като клиент, и към тази наистина велика и легендарна марка, и как се допуска подобна на твоята ситуация. Обаче ние сме на балканите и по-точно в Булгаристан, ако не си запозната тук витаят подобни кюрдско-семитски нрави, дори в Тюркей не биха допуснали подобен казус, а за любезност да не говорим. Не виждам какво те изненадва, че неква тъпа крава се държала с тебе зле, ми тая пача нали откак се е родила все е у говната и в тия същите говежди ще си иде. Иначе е похвално намерението ти да ги информираш господата от цивилизацията с кви тюфлеци са се захванали. Надявам се да излезе, че те въобще нямат в момента представител за Бг, а това са некви нагли търгаши, които на гърба на популярността на Ланге се опитват да изкарат некой лев за зоб на добитъка им като въпраснат биволица. Ако пък са им наистина официалисти, то зле за имиджа на марка, която е обидно да видиш на кви да е крака, особено с чифтни копита...


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре