SKI.BG
     Четвъртък, 25 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: lebaron

Изпратено: 20-01-2013 16:40:20
Български скиори във Световната купа

Абе от известно време се чудя защо няма скиори мъже и жени в Световната купа, тоест има ама от време на време и не участват във всички стартове. Някой може ли да ми обясни на какво се дължи това?  А при жените нямаме никакво присъствие. Защо?

Автор: jas

Изпратено: 07-03-2013 12:17:30
Мъжете национали ще карат на Световната купа в Кранска Гора, Словения този уийкенд! Успех! 
Автор: jas

Изпратено: 17-02-2013 17:11:39
Мария не бива да се съди жестоко. Тя дава всичко от себе си, вчера е карала със сериозна травма и само тя си знае какво е изпитвала. Днес даже е оперирана. Според мен в тази ситуация Мария Киркова се представи достойно.

По-страшното е, че Мария почти няма наследнички в националния отбор по алпийски ски. Причините са комплексни и не се крият само в БФСки. Надявам се все пак треньорите и ръководството на федерацията да направят анализ на ситуацията след Световното и той да стане публичен.

Силно внимание заслужава Стефан Присадов. Днес той показа твърд и красив стил на слалома. Независимо от +9.48 секудната му разлика от Хиршер, с 31-вото място, Стефан направи едно достойно завръщане след лекуваната травма предишния сезон.

Любопитен е срива на Гого. При неговата физика и умения направо е потресаващо липсата на концентрация по време на състезание. Продължавам да си мисля, че при по-добра психологическа подготовка българския отбор може да се представи в пъти по-добре на състезания. Пожелавам здраве и успех на всички състезатели! 
Автор: lebaron

Изпратено: 17-02-2013 11:16:07
Спускането на Мария Киркова беше с 14 секунди разлика от това на първата. Трагедия е малка дума. Мара да беше се пуснала с шейна. Спешно федерацията трябва да се намеси в лицето на Цеко Минев и не само да гледа лапаницата, ами да направи и нещо реално за българските алпийски десциплини.
Автор: 123^

Изпратено: 16-02-2013 19:20:57
Моето мнение е, че на това световно правим крачка назад...в Гармиш представянето беше много по-добро и особено за Георги Георгиев, който тогава беше доближил най-добрите, а в комбинацията се представи изключително.
Изобщо в последните 1-2 години отстъпваме вместо да вървим напред. Всъщност причините са доста дълбоки и най-вече се отнасят до ръководителите и треньорите. Един пример за това, че нашите скиори не се развиват и не мърдат наникъде... На 06.03.2009 Чонгаров се класира на осмо място на слалом на световното младежко първенство и даде най-добро време във втория манш. За четири години голяма част от скиорите които победи тогава днес го бият с голяма разлика и са част от световния елит в ските, а къде е нашият скиор?...ето и резултатите: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&competitorid=106177&raceid=55672
Автор: lebaron

Изпратено: 12-02-2013 13:45:05
За мен лично 17то място е успех, провал е разликата във времето. Сега много пъти съм питал, но никога не съм получавал отговори на въпроси свързани с екипировката. Нашите състезатели с високачествена ски екипировка ли карат? Ските на какво ниво са? Ваксите? Това е много важно да се знае, защото ако не са, то няма как да се преборят с конкуренцията? Според мен Чонгоров има потенциал, трябва му хубава физическа подготовка и нещата ще си дойдат на място.
Автор: jas

Изпратено: 11-02-2013 22:04:31
Световното първенство в Шладминг е в разгара си. Българското участие е протоворечиво. Днес Никола Чонгаров се предстви достойно и постигна 17-то място в комбинацията с разлика от победителя Тед Лигети +7.81секунди. Но дали това е успех? Статистиката сочи, че от 53-ма стартирали, само 28 скиори са завършили. Преди Никола се класираха с над секунда по-добро общо време: поляка Масиеж Бидлински - с година и половина по-старши от Никола, "позастаряващия" чех Мартин Враблик  и почти нечувания Кевин Естев от Андора - връстник на Чонгаров. След това е "тежката артилерия" - състезатели с разлика под 4-ри секунди от Лигети. Сред отпадналите изпъкват имената на колосите Свиндал, Бени Райх, Инерхофер и Адриен Тео. Така погледнато 17-тото място на Никола е и успех и неуспех. Той искрено се радваше на финала, за разлика от Гого, които определено се беше изтощил. Анализът на причните за този резултат на българските скиори ще ги оставим на "специалистите". За мен е важно, че скиорите ни са здрави и караха представително. Ако някой от тях прочете написаното от нас тук, се надявам да разбере, че сме съпричастни към тяхната работа. Успешна или не зависи, както от тях така и от нас, като прощаваща, обичаща и очакваща публика. Успех Никола, Гого, Светльо, Стефан и Мария!   
Автор: lebaron

Изпратено: 10-02-2013 11:56:15
Да стискаме палци за Мария Киркова, която се намира на Световното първенство в Шладминг. Поне да може да финишира, аз за друго не се надявам, като е видях как се спуска в Пампорово, нямам думи.......
Автор: lebaron

Изпратено: 26-01-2013 18:25:41
Това с таланта го дадох за пример от известният цигулар Васко Василев. Той е казвал таланта е 1%, всичко останалото са тренировки, тренировки и пак тренировки. Същото е при ските, ти ако не тренираш, ако не поддържаш физическа форма си просто загинал. Аз се чудя откакто Цеко Минев е шеф на федерацията, освен да прави стартове, който загуби вече, нещо направил ли е пряко за самите състезатели?
Автор: bigs5s

Изпратено: 25-01-2013 20:57:29
Това с журналистите е много правилно. Във всички вестници и сайтове главната тема е футбол, което като най-популярен спорт е донякъде нормално. Но там нямаме никакви успехи, по-различно ще е ако влезеш и видиш главна новина- 6-то място на Владко Илиев или 8-мо място на Краси Анев в биатлона. Един от малкото зимни спортове заедно със ски скока може би , в който състезателите ни са  конкурентни , ако не на най-добите, то на ядрото от състезатели 10-20място.Владко Зографски също  постига страхотни резултати, след като знаем, че в България нямаме функционираща ски-шанца и бюджетът, с който разполага не се и доближава то този на водещите скачачи. За Веско Цинзов също никой не пише. Виждаме 2-3 статии от ски спорта и те остават там някъде, а сме засипани с такива как Джонго Присо го мъчело безсъние или някой левскар имал зъбобол. Кого по дяволите го интересува това? Не съм против футбола, въобще даже, запален фен съм на ЦСКА и се интересувам от отбора, но  някой трябва да обърне  внимание и на другите спортове, било то ски или нещо друго.

П.С. Не съм съгласен с това, че талантът е 1%. Според мен е много важен и то в нашата страна. Тук можем само на  него  да разчитаме. 
Автор: lebaron

Изпратено: 25-01-2013 19:52:57
Най-тъжното е, че федерацията мълчи по-въпроса, а никой журналист не си прави труда да пита.


2  3  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре