SKI.BG
     Петък, 19 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: Kabal

Изпратено: 20-01-2013 20:13:10
Ски обувки до 400 лв.

Начинаещ съм, но вече за няколко пъти каране се спраям доста добре. Нямам екипировка, но понеже ми писна да давам все по 25 лв. за гардероб, реших, че като за начало мога да взема едни нови обувки и ски втора употреба, докато свикна повече. Проблемът е, че има толкова много марки и показатели, че тотално се обърках. Тежа 82 кг. и съм висок 174 см. В Алпин спорт харесах NORDICA Beast 10, който ми е в бюджета, но както казах нищо не разбирам. Можете ли да ми препоръчате някакви модели в ценовата граница до 400 лв. Знам, че има милион теми за обувки, но  е адски трудно в тяхното ориентиране.

Автор: вик48

Изпратено: 05-11-2015 16:50:38
Не е въпросът да се пишат такива неясни кратки недомислици както в този форум, а да се обясни за какво Елан Амфибио могат да бъдат предпочетени пред другите марки от тази категория, пододяща за цялата планина.

Елан Амфибио 78 Титан са доста универсални ски както за средно напреднал, така и за напреднал и даже експерт. Това не се постига от другите марки за сега и е благодарение на Амфибио технологията заедно с Вълнообразната предна част на ските, вертикалните странични кантове и Фюжън интеграцията между ски и автомати на Елан.
Автор: Kabal

Изпратено: 02-02-2013 15:27:45
Взех ги 12ките :-) Сега само трябва видя как се настройват автоматите, че тези в Депото гледаха като пуйки като ги помолих :-(
Автор: jas

Изпратено: 31-01-2013 19:40:33
160

Успех!
Автор: Kabal

Изпратено: 31-01-2013 19:20:42
За мен 160 или 168 см? Събота ще ходя и ще ги взема, че утре няма да мога и неделя ще ги пробвам :-) 
Автор: jas

Изпратено: 31-01-2013 14:31:22
Твърди за 82 кг. и 174 см :) !? Взимай смело AMPHIBIO WAVEFLEX 12 Ti и право на пистата. Успех!
Автор: Kabal

Изпратено: 30-01-2013 00:17:59
Разликата в цената е точно една кръчма и мисля, че ако си заслужава по-добре да си седя вкъщи един уикенд. Дилемата е по-скоро да не са прекалено твърди и да се претрепя, макар че на Лалето взех някъв рейсърски  (на няколко години вероятно) Атомик и се оправих добре с него :-)
Автор: jas

Изпратено: 29-01-2013 21:49:54
AMPHIBIO WAVEFLEX 12 Ti, още по-добре, така ще имаш ски за следващите 10 години :)

Без майтап, ските са отличен избор, стига да може да си го позволиш за начинаещ. 12-ката е малко по-твърда от 78, по геометрия е с малко по-малки радиуси за едни и същи дължини, но като цяло двата модела са почти аналогични. Да, може да се усети разлика при бързо каране на писта, но за тебе едва ли сега има значение. 
Автор: Kabal

Изпратено: 29-01-2013 21:32:00
Общо взето си ме убеди. Не че с Еланите не беше любов от пръв поглед, но винаги гледам и на други алтернативи :-) А какво ще кажеш за AMPHIBIO WAVEFLEX 12. Не за друго, но по дизайн най-много ме грабнаха. Като показатели ги дават една идея за по опитни и малко  по-бързи. Радиуса на завоите също е по-малък :-)
Автор: jas

Изпратено: 29-01-2013 15:03:56
Лично от ATOMIC D2 VF.., черни или не, не съм очарован, "истинското" D2 /GS или SL е несравнимо с D2 VF..

Progressor 800, наистина са много хубави универсални ски, но по-нищо не отстъпват на
AMPHIBIO 78, дори в тазгодишния тест са един до друг на 1-во и 2-ро място. Твърдя го и от личен опит.

Аз съм за ELAN AMPHIBIO WAVEFLEX 78, освен това е само 700лв от Спорт депо с безплатна доставка до вратата ти и възможност да го върнеш в първите 7 дни! Успех!   
Автор: Kabal

Изпратено: 29-01-2013 13:45:07
30 евро е доставката. Атомика е стар модел да, но е 250 евро (не е 350 както съм писал). Фишъра май две години podred го оценяват най-високо в world ski test.
Отстъпката в депото стана безмислена, защото Вайпъра го взех на 40% пак от там.  Амфибио 78 е на 30, а WAVEFLEX 12 на 35%.
На мен по-скоро мисълта ми е дали тези два модела на Фишър и Атомик си заслужават разправията? Имаш ли впечетления от тях? 


2  3  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре