SKI.BG
     Петък, 19 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: tomachorb

Изпратено: 23-01-2013 19:27:53
Впечатления от писта Безбог

Там бяхме от 18.01 до 21.01.2013 г.
Както пише DUNBAR : Внимавайте при качване на лифта от х. Г. Делчев. И при мен в последния момент седалката се измести наляво и се нанизах на десния й парапет. Коментар на персонала-лошо заставане. НА около 200-300м. от х. Безбог по пистата от дясно стърчи желязо 10-15 см. , което е излъскано от траковете, но никой не го премахва или поне огъне. След поредния снеговалеж на 21.01 "слончетата" на "Стената" порастнаха. Появиха се и в горната част на пистата от Безбог. След междинна станция снеговалежът бе по-слаб и пистите бяха добри. Машините блажено си почиваха на х. Гоце Делчев.
Внимание:след вечерното газене на пистите от траковете по пътя има само буци лед и тук видях много тежки падания на скиори и сноубордисти.
Скъпа била нафтата. Но с парите от 10 бр. лифт карти допълнителната обработка на проблемни участъци от пистите ще ги превърне в перфектни. За сведение-през събота и неделя паничките пред х. Г. Делчев бяха почернели от скиори.Похвално е, че при заминаване от хижата без карта по желание те свалят с лифта, както и раницата,ските ти, но лифт персоналът за тези действия е крайно озлобен.
За хижа Безбог:добра храна, много топлина в стаите,много борба за банята(единствена в избата). По етажите всичко е разбито от години. Ние сме скиори и тези неща не ни интересуват много.
Критика към Планинската спасителна служба: на Безбог има уеб камера, която е "замръзнала" от няколко дни. Справка за валежите към днешна дата пише: 23 дни без валежи. Ха пътувай 200 км., за да караш ски.
За тези неща трябва да пишем, за да може умните собственици да ги прочетат. Очаквам още отзиви за Безбог и бъдете здрави!

Автор: flirty

Изпратено: 30-01-2013 22:45:58
Безспорно мястото е страхотно. Особено вечер, когато всички звезди изгреят...НО тези, които обслужват лифта са много зле. не стига, че постоянно гледат накриво, но и въобще не съдействат когато имаш нужда за помощ при качване, или да ти се прати багажа. Чака се по час и повече да ти пристигне до горе. На всичкото отгоре, преди 2 седмици бяхме там за една вечер на хижата.Оставихме си багажа горе и излязохме да караме. При последното ни спускане слязохме до х. Гоце Делчев в 15,32ч. и тези въпросните разпоредители на лифта отказаха категорично да ни качат на лифа за към  хижата. Казаха ни, че качването било до 15,30 и нямало как да се правят изключения, било недопустимо. А точно след като слезнахме долу качиха 2-ма под носа ни. Помолихме поне до междинна станция да се качим, но пак ни беше отказано с мотива, че сами нямало как слезнем горе без съдействието на служител от лифта. Пълни глупости! Отказаха да ни свалят багажа поне, тъй като документите, парите и ключа от колата ни също бяха горе. Не ги интересувало кой къде спи, да се оправяме и те нямали нищо общо с хижата. Заявиха ни също така, че ако не искаме да се качим пеша можем да изчакаме трака, който след 3 часа щял да тръгне да обработва пистата и да ни качи до хижата срещу поне 10лв на човек!!В крайна сметка с цялата ни налична екипировка, без никаква храна, топли дрехи и с 150мл вода за 3-ма човека поехме по пистата нагоре към хижата. Лифта беше спрян най-малко 40 мин след като бяхме тръгнали нагоре! Е в крайна сметка след 3 часа стабилно ходене и накрая по тъмно стигнахме горе, изморени, изтощени занасяйки си цялата екипировка към студената туристическа спалня на последния етаж, тъй като никъде другаде нямаше места.
Та както и да е. Ние издържахме на натоварването, естествено на сутринта напуснахме, защото никой нямаше намерението да търпи такова отношение. Но жалкото е, че отношението, лифтовите съоръжения и обработката на пистата не отговарят на новата по-висока цена на лифт картата за писта Безбог и на чара на това прекрасно място в планината. Единствено гледката и духът на планината, който се усеща там са безценни. Но жалкото е, че след тази случка трудно ще се решим да отидем пак там...
Помислете си и вие заслужавате ли такова отношение като клиент въобще и струва ли си да изберете точно това място, пред Чепеларе, например!?!
Автор: jas

Изпратено: 26-01-2013 10:16:28
На Безбог трябва да се ходи и зиме и лете. Така се вижда какво има България, какво може да загуби и какво е загубила, като природа на други места.

А относно чистотата в планината, има много да се направи в България за борбата с цапащите и безрасъдно изхвърлящите боклуци сред природата, за населените места да не говорим.

Въпросът ми е, освен нас които доброволно събираме боклуците на другите в планината и по морето, какво правят останалите хора, институции и организации!?

Има ли в Добринище служба, която да се грижи за опазване на реда в планината? Преди години от Папаз гьол до х.Гоце Делчев сновеше много съзнателен горски, който не оставяше намира всеки прегрешил и отклонил се от правия път турист. Както се вижда сега ред и чистота не са синоним на ски център Добринище-Безбог.

Извинявай Тома, модераторът премести темата ти "До nten" в тази тема, като коментар. Моля те не клонирай тема-отговор-тема, за да се концентрираме в коментарите. Благодаря ти! Темите, които разискваш са важни и много интересни! 
Автор: tomachorb

Изпратено: 25-01-2013 11:13:42
До nten

Хубаво е от време на време да се сменя обстановкатаВинаги новото нещо е по -емоционално загадъчно, интересно.Друг е въпроса дали ще повторим. Аз лично заради дивата красота бих повторил .За Банско -отиваш на касата и на последния от опашката казваш 35-без депозита.Ако си сложиш черните очила кажи -40.Резултатът е светкавичен. 
Автор: nten

Изпратено: 25-01-2013 09:34:52
Какви апокалиптични писания!Направо да те побият тръпки!Не знам защо въобще ходите там!Колкото и да е по- евтино просто не си заслужава!Карате си сутрин на Банско до обяд, продавате картата за 25лв. и готово!Какви са тези ектремни условия на които се подлагате.........
Автор: tomachorb

Изпратено: 24-01-2013 14:19:57
Много си прав cdmb .На х.Г. Делчев до кабинката на дясна паничка има дървена пейка около ,която се е оформило малко сметище от празни бутилки,скъсани болтове и гайки,парчета от ски обувки, строшена щека.Няма съд за отпадъци,никой не го е грижа за нищо.Важно е да върви,както пишеш напитката.Изброих 14 бр.седалки с чували с боклук, които слизаха от Безбог.Значи има хора,които пазятно но повече сме тези,които замърсяват.Колеги,пазете чисти тези места в планината защото малко останаха.       
Автор: cdmb

Изпратено: 24-01-2013 12:07:08
Ако по лифтовете и влека са все още тези сърдити хорица от преди две години,скоро няма да има промяна.Напълно съм съгласен с колегата що се отнася до природата,но неможе до като си наработа и то според мен доста отговорна да надигаш скрито шишето с различни по градус напитки и да гледаш сърдито дечицата които се мъчат да се хванат на влечката.
Що се отнася до старият лифт,там темата е без коментар.При едно от спусканията по пътеката си направих труда да се опитам да събера празните пласмасови шишета от бираи др.(основно захвърляни от големите компании сноубордисти),но за съжаление раницата ми се указа доста малка за всички захвърлени върху снега.Един господ знае каква е картинката след стопяването и на последните снежинки.
Колеги,мислете за планината ,като за нещо което ще остане и след нас.
Автор: jas

Изпратено: 23-01-2013 19:48:41
Чудесен отзив Тома,
Благодаря от името на всички скиори любители на ски пистата над Добринище!

За всички е важно да има обективна информация и конструктивна критика по състоянието на ски центровете. Надявам се и за другите ски писти да се публикуват подобни впечатления и коментари! 


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре