SKI.BG
     Петък, 29 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: ицо

Изпратено: 30-01-2013 12:34:30
на ски в австрия

здравейте,може ли някой да даде някакво инфо и контакти на вила или хотел в района на Zell am See от която има лични наблюдения и има ли желаещи да се включат в групичка за едно каране около 10.03 за 5-6 дни 

Автор: ivo.1974

Изпратено: 11-02-2013 17:08:46
Ице селото е Брук Гросгльокнер.
Автор: ivo.1974

Изпратено: 11-02-2013 17:05:21
Ице късно се включих във форума и за това ще ти отговоря със закъснение. Две години ходя с Алпентурс, много съм доволен от Дидо и Симо, страхотни са, с чисто сърце ги препоръчвам. Относно почивката в района на Zell am see, по добре тръгнете с ваш транспорт, картата която си купувам за ски зоната е за 22ски курорта и можеш да караш всеки ден на различно място и да не повтаряш писта.
Автор: nten

Изпратено: 31-01-2013 19:55:32
Където и да отидеш в Австрия,ще ти хареса много!Като тръгнеш веднъж там ,направо забравяш за нашата простотия!По-добре 10 дена там отколкото цял сезон в БГ!Аз лично ходя в  област Кернтен!Разкошна работа!Кеф ти глетчер-Мьолталер,кеф ти Нассфелд,Качберг,Гросглокнер!Е малко се разхождаш с кола,но 50-60км за там си е удоволствие да шофираш!Правил съм си резеравации и през български туроператори, но май по-добре е през Туи или някоя друга чужда компания!Живот и здраве началото на март сме там!
Автор: jas

Изпратено: 31-01-2013 14:20:14
Подкрепям мението на ВВВ.

Ще допълня, т.к. темата е за околностите на Целер, че и на Шмитен и на Кицщайнхорн снегът в средата на март е предостатъчен за ски от горе до долу по пистите.
Автор: BBB

Изпратено: 31-01-2013 14:10:21
Виж, организацията на курортите в Австрия е такава, че информацията която се предоставя до крайния потребител е изчерпателна и изключително подробна. Сайтовете предоставят  всичко необходимо за региона и видовете настанявания, както и линкове с контакти за директна връзка със собствениците. Аз по принцип първо решавам къде ще ходя и после в сайта на курорта търся подходящо настаняване. Точно поради тази причина получаваш максимума само на едно място, а най важното договаряш се лично и без посредник. За мен това е важно а на всичкото отгоре  ми доставя удоволствие да го правя,  защото хората са изключително точни. Не подценявам нашите тур оператори но всеки един от тях предлага малък избор от хотели в съответните региони. Дори ТУИ, Некерман  и ДЕРТУР нямат по повече от десет оферти за курорт.  Това беше за туроператора. А за селището Берг нямам личен опит но със сигурност е толкова добре уредено, колкото всяко друго село в Австрия. 100% има и транспорт до лифта. Изобщо където и да отседнеш в Австрия, няма да сгрешиш. Но все пак трябва да знаеш какво търсиш. Специално за тази година през периода в, който вие ще пътувате бих препоръчал зона с глетчер. Зьолден е мн.подходящо място, както и Хинтертукс. Въпреки безупречните условия за ски и всички усилия за потдържане на пистите аз очаквам мек и много тежък сняг в зоните под 2000м.
Желая успех и приятно изкарване
Автор: ицо

Изпратено: 31-01-2013 11:33:27
голямо благодаря на всички които се отзоваха толкова бързо и изчерпателно,ВВВ-цените и сега са такива,за по малкия апартамент цената в момента е 350 евро за 6 нощувки с всички такси така, че даже се наблюдава и леко намаление:)Попаднах на една бг фирма-Алпентурс с доста добро предложение за апартаменти в Берг,някой има ли наблюдения както от организатора така и от локацията
Автор: BBB

Изпратено: 31-01-2013 10:29:38
Ицка, прати запитване за апартаменти тип А или тип С. Ние бяхме резервирали също и за зима 2011, но го концелирахме защото бяхме с бебе на 1год. Тогава за апартамент С  цената беше от 70евро на вечер с включено крайно почистване и курортна такса.
По-малкия, който е като студио, тип А излизаше около 60 евра. Така, че за твоя бюджет  мисля, ще успееш. Там цените пълзят бавно, не като у нас, хоп 20 или 30%. Транспорта - за Европа спорт регион е най добре с кола. Безплатни паркинзи навсякъде но зоните са разпокъсани. От хотела до зона Шмитен е 1км. до Арейтбана. Майскьогел е също на 1,5-2км. Но за глетчера са около 15км. Ски буса спира точно под хотела около 100м. пеша.
Близо е и Заалбах-Хинтерглем около 12км.
Ако желаете може да отидете през Митерсил  до Кицбюел около 55км. Затова казвам с кола. Иначе автобуса те ограничава само в две зони.
Автор: Dunbar

Изпратено: 30-01-2013 22:12:37
http://www.waidmannsheil.at/
Това е моето предложение :-) Ходил съм 6 пъти там в началото на сезона - ноември или декември. Тогава е още по-евтино.Чистотата, комфортът и обслужването не могат да се сравнят с нищо подобно в България(за съжаление).
В ски-пакетите влиза и ски картата. Собствениците са нещо като бат Цеко - имат акции в лифовете ;-) . Внимателно прегледайте специалните оферти и прочетете всичко. Аз лично Ви съветвам да ползвате 4 звезди, понеже спирката за безплатните автобуси е на 30 м от хотела + това му правиха ремонт преди 2 години+това е на пъпа на Капрун(не че има някакво значение ;-)).  Другият - 3 звезден е  по-стар(но е също много добър и чист) но  автобусът е малко далеч от него - може би трябва да се ходи с кола до пистите- паркингите във всички ски-зони са безплатни. Проблемът е че ако сте повече хора - 1 иска да си тръгне в 1 часа, друг в 4, трети иска да ходи на ледника, а пистите над езерото са повече и по разнообразни ;-). Към пакетите може да добавите и вечеря, която ще струва около 10-12 евро, но се ходи на около 400-500 м в един друг хотел.  От собствен опит мога да твърдя че готвенето(апартаментите имат даже миялни машини) по апартаментите не излиза кой знае колко по-евтино - магазините в курортите са малко по-скъпи от нормалното за Австрия.
Където и да отидете няма да съжалявате. Този район е в първата 10 - ка  в Австрия! Ако имате начинаещи в групата на 1 спирка от хотела има много дълга семейна писта за абсолютно начинаещи(поне 4 км) с два 6-седалкови лифта (има и черна част за всеки случай) - там синът ми се научи да кара сноуборд за 4 дни.  Ако имате някакви други въпроси - питайте.         
Автор: jas

Изпратено: 30-01-2013 20:13:26
Ако сте в самото Цел ам Зее, транспорт до лифта не Ви трябва. Сити експерс тръгва малко над центъра, а от спирката до пощата има шатръл автобуси с които може по разписание да стигнете до начална станция на Трас експес в дерето над центъра или Арейтбан в Шутдорф. Това е безплатно при условие, че си купите карта за ски зона Шмитен. Ако искате, има карта само за Капрун-Кицщайнхорн, има и комбо пас валиден и за двата ски центъра, той е обявен на сайта на Цел ам Зее-Капрун.

Във връзка с ограничения Ви бюджет, освен препоръката на ВВВ, разгледайте предложенията на www.zellamsee-kaprun.com/en/accommodations

При по-висок бюджет аз мога да Ви препоръчам хотел Мавида в Шутдорф и хотел Зум Хиршен на пъпа в центъра на Цел ам Зее. 
Автор: ицо

Изпратено: 30-01-2013 19:06:23
около 1000 лв за двама души за 6-7 нощувки.ВВВ можеш ли да дадеш някакво инфо за транспорта до съораженията и ориентировъчна цена за тях


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре