SKI.BG
     Петък, 19 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: EasyRider

Изпратено: 18-03-2013 22:54:10
Избор на ски: ХЕД Магнум? ХЕД Титан? Фишер Прогресор 800?

Дойде време за покупки - сезона е към края си и горните модели могат да се намерят малко под или малко над 400 евро.

Аз карам главно по писти, офф карането ми е ограничено от 3 ремаркета, които сега се учат да карат по червените писти, а за офф не са се престрашили.

180см 85кг, обичам и къси и дълги завои, доколкото пистата позволява -релеф... населеност... състояние на снега...

Карах 2 седмици с Атомик Номад Whiteout - в преспите и по сняг - добре, но на лед и особено на по-тесни или пренаселени черни не държат добре и трудно се обръщат от кант на кант - тромави ми се видяха.

Затова искам нещо което да ме държи на леда на черните, но и ао намеря някъде 2 педи пресен сняг да мога да поплувам из него без да ме хвърлят през кормилото.

Не съм маниак на определена марка така че ако имате предложения извън горните 3, моля споделяйте.

Автор: EasyRider

Изпратено: 28-05-2014 00:15:11
Сега се сетих да напиша впечатления от ските. Покарах 2 седмици, не беше от най-добрите сезони... Ските са достатъчно твърди за да държат на черни писти и достатъчно тежки за да режат през камари разровен сняг в края на деня.

Извън пистата трябва да се карат внимателно особено в по-тежък сняг, все пак 75мм под обувката не са кой знае колко... но с повече скорост и по-плавни завои доставят голямо удоволствие. Свежа пудра имах само 1 ден, като за универсални ски плуваха безпроблемно из пудрата, разбира се не могат да се сравняват с дебелаци 110см и нагире, но те не са от този клас.

Искат си доста натискане в къси бързи завои, за скиор 80+кг не би трябвало да е проблем.

В заключение - дробър избор за хора, които не смятат да си купуват отделни ски за писта и за ОФФ. Това са универсални ски, компромис който напълно оправда очакванията ми.
Автор: jas

Изпратено: 21-10-2013 14:21:26
Честито, жив и здрав да си и яко каране ти пожелавам! :)
Автор: EasyRider

Изпратено: 18-10-2013 16:07:34
Най-после успях да си взема ските. Цените на модел 2012/2013 очаквано паднаха леко с излизането на новите модели 2013/2014.

Избрах Фишер Прогресор 900, сега само чакам сняг.

Който е решил да пазарува модели от миналия сезон - сега е момента.
Автор: jas

Изпратено: 26-03-2013 10:56:53
Успех :) и пак заповядай!
Автор: EasyRider

Изпратено: 25-03-2013 16:38:39
Благодаря за отговора. При почти еднаква цена на 2та модела мисля че ще избера Прогресор 900.

Според ГПСа не карам по-бързо от 90км/ч така че този модел ще ми е достатъчен, а и като не затъва в 2 педи сняг - изпълва моите критерии. Благодаря още веднъж.
Автор: jas

Изпратено: 25-03-2013 16:26:14
Fischer Supercross Carver RC4 Superior не съм карал, но от опита ми с крос модификациите мисля, че са отлични ски. В случая бих заложил на PROGRESSOR 900 RACETRACK поради крайно универсалния му характер и доказано отлично поведение на писта и в мек сняг.
Автор: EasyRider

Изпратено: 22-03-2013 14:53:42
Погледни в ebay.de, повечето магазини продават и чрез ebay.de като цените са същите както в сайтовете им.

Почти всички имат цени за доставка до целия Евро Съюз включително и БГ.

Ако търсиш малък размер 160см и надолу, цените са много добри, но за по-големите размери с доставка до БГ отиват към 400евро +/- 20.00. Успех с покупката.
Автор: HopTrop

Изпратено: 22-03-2013 14:14:01
Здравей, а откъде мислиш да си купиш този модел Fischer PROGRESSOR 800 (на мен също ми харесва и мисля да си го купя)?
Автор: EasyRider

Изпратено: 21-03-2013 16:05:45
Благодаря за отговора jas. PROGRESSOR 900 също е 1 от вариантите в моя бюджет.

Fischer Supercross Carver RC4 Superior също се намира в този ценови диапазон, имаш ли впечатления от него? При размери 122-72-104 на 170cm и Radius: 15m на 170cm ми се струва близо до PROGRESSOR 900. Това ревю е много интересно: www.carving-ski.de/phpBB/viewtopic.php?f=10&t=14274
Автор: jas

Изпратено: 21-03-2013 09:04:41
Fischer PROGRESSOR 800 POWERRAIL
или най-твърдите от серията
PROGRESSOR 900 RACETRACK.

За извън писта с изненадващо отлично поведение и на писта препоръчвам Fischer Watea 96 или най-широките 106.

Естествено внимание заслужават и всички останали марки. Успех!


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре