SKI.BG
     Събота, 20 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: megre

Изпратено: 28-11-2013 16:10:21
За Боровец, за персонала.

Момчета и момичета,зачепнахме темата за Боровец за сезонната карта. Имам няколко въпроса които ме човъркат. Сигорно заплатите на персонала са малки. Но това не значи пистите да са така обработени / всичики знаеме какво значи добре обработени писти/ Би трябвало паркингите да са безплатни и почистени когато пристигнеме а не да се почистват тогава. Персонала да помага на скиорите а не да стои в кабините и да решават ребуси./междинна на кабинката/ Персонала да бъде по учтив /все пак заплатите и малки идват от нас/. Парите за карти и обслужване са прекалено много. Според мен ние които ходиме там /на ски/ не сме най глупавата част от нацията, да помислим по въпроса... Преди да се пенсионирам работех във френска фирма шефат французин казваше много сте готини липсва ви организация и контрол.

Автор: BBB

Изпратено: 02-12-2013 11:37:06
Ще се опитам да прогнозирам картинката на Боровец за предстоящия сезон. По празниците и уикендите препълнени "паркинзи" срещу 10лв. поискани от съответния самоковски шушляк за престой на автомобила ви някъде около пътя. Естествено тази такса  рекет я плащате без да получите касов бон. На кабината опашката е тройна и заветното качване става към 10,30 -11ч. при нареждане към 8-8,30ч. Ще станете свидетели, как местните тарикати влизат директно през изхода и пререждат всички. При качването в кабината ще ви направи впечатление, че те не се пълнят защото няма бърза пътека за такива, които да допълват с единични бройки (въпрос на организация, не на пари). Горе , ако имате късмет ще работи лифта на Маркуджик 2 и влека на единицата. Не очаквам пистите да са добре обработени. Едно бързо мачкане с траковете и толкоз. Останалото е грижа на скьорите! Към обяд е лед и бабуни. Ако пък нямате късмет с Маркуджиците няма как да разберете, че съораженията не работят защото няма информационна система а ще забележите, че по пътя надолу никой не се спуска а групички от хора разговарят в недоумение. Ако сте имали неблагоразумието да се спуснете от кабината към хижите и разберете това, твърде късно, може да си купите един чай и да се върнете обратно. Но вече със ските на рамо, просто защото лентата няма да работи за пореден път. Аз лично не помня да е работила някога. От там обратно към зона Ястребец. Там 1-цата не се обработва по традиция. Двойката ще я затворят за заветното състезание за, което се очаква управата на курорта да получи орден Стара Планина 1-ва степен. Имаше една писта Фонфон, но тя се превърна в гора и по естествен начин отпадна от ски зоната. Това обаче не пречи да фигурира в картата на комплекса като активна писта. В никакъв случай не се спускайте до междинка защото нито има слизане надолу нито качване нагоре. Ако Ястребец 3 е обработена, пускайте се по нея и веднъж стигнали до долу не се опитвайте да се редите на Експреса защото това ще ви отнеме около 2ч. и има опасност да припаднете или да премръзнете. Толкова за горен и среден Боровец. За долен Боровец, нещата не стоят по различно. Ситняковският лифт продължава да вози към нищото, просто защото няма връзка на пистите от корната му станция със тези на Червено знаме и Мартинови бараки. Пъдят ще е отлично разоран до камъни и спокойно може да приключите в сервиза за заливане и точене на кантове. Тук въздишам и си спомням, че такава беше картинката през 1996г. 2005г. 2010г. Не очаквам нещо по различно и сега. А иначе рекламата за сезона в сайта е пищна с отчети за инвестиция от 40млн., която се състои от смяна на чекиращите устройства на съораженията, преместването на Фън парка за пореден път и откриване на нови каси за карти. Тук ми мирише на прибиране на едни пари от едни хора, а останалото е прах в очите на туристите. Ние ще продължаваме да си ги плюем а те ще продъжават да казват, че вали! 
Автор: SnowMaster

Изпратено: 29-11-2013 14:37:37
Момчета, докато има много търсене и навалица на лифтовете, цените ще се качват, щом желаещите намаляват и започнат да се отказват и цените ще намалеят. Искам да кажа, че с организиран бойкот в определени дни може да се постигне нещо, когато директно им бръкнат в джоба, тогава ще намалят цените.
Автор: tantus

Изпратено: 29-11-2013 13:12:22
Frehley, така е. На мен не само че са ми трили коментари, ами дори съм баннат и нямам право да коментирам.

Но моите коментари си свършиха работата - аз започнах да ги пиша късно вечерта и до сутринта  стояха на стената. Така доста чужденци ги видяха и след това видяха, че са ги изтрили. И това предизвика и тяхната реакция - имаше немалко коментари в гръцки форуми например.

Както и да е - мисълта ми е, че ако не правим нищо и си мълчим, съвсем нищо няма да се промени
Автор: frehley

Изпратено: 28-11-2013 19:34:59
Tantus, oтносно facebook страницата на ски-зона Банско - г-н Обрейков трие всичко написано, което не му изнася... Същото го правят и в Боровец...
Автор: tantus

Изпратено: 28-11-2013 18:25:45
Megre, BBB - дълга тема и разбира се съм съгласен с вас.

Само че начина по който BBB протестира (като не налива пари в гнусната система) не устройва мен както и повечето хора. Защо? Ами защото искам да карам ски повече от една седмица на сезон. За мен ежегодното ходене по за седмица до Алпите на истински ски туризъм представлява една шеста от дните, в които карам ски всеки сезон. С две думи - тази седмица ми е крайно недостатъчна. И какво правим тогава?

Затова протестът според мен трябва да се изрази по друг начин - с постоянно мрънкане по форуми, медии, директно в самите курорти пред управата и персонала на тези курорти и т.н.

Миналата година помолих едни приятели журналисти да напишат статия за безумните цени на сезонните карти в БГ курортите и да направят сравнение с цените в Австрия. Статията/темата беше подхваната от други национални медии и доби доста популярност.

Резултат особено голям няма, но с постоянен натиск лека-полека ще се подобрят малки неща. Та съветът ми е - пишете по форуми, блогове, фейсбук, използвайте връзките си с журналисти (ако имате такива), за да има постоянен натиск. Постоянно атакувайте фейсбук страниците на курортите. Пишете и по чужди ски форуми, сайтове и ски общности - гарантирам ви, че от това много ги е страх нашите ски босове. С две думи - постоянен тормоз със средствата, които имаме на разположение.

Да се привлече вниманието на медиите и да се достигне до голяма аудитория не е чак толкова трудно. А привлече ли се интереса на чужди медии, тогава ще стане страшно. Понеже засега нашите ски босове постоянно се тупат в гърдите как еди-коя-си-западна-медия била провъзгласила България за най-евтина ски дестинация. Ако се накарат тези медии да поразчопкат малко и да видят какъв продукт стои зад тези уж ниски цени ви гарантирам, че ски шефовете ще започнат лека-полека да се размърдват. 
Автор: BBB

Изпратено: 28-11-2013 17:55:27
Здравейте Мегре,
От предишен пост разбирам, че сте на уважителна възраст, за което изразявам моите почитания.
Разбирам, че ви боли затова дето ски спорта в нашата мила родина е забуксувал  стабилно, но ако това ви успокоява би следвало да се огледате наоколо и със голямо съжаление ще установите, че във всяка област на живота е така. В нашата страна властва системата на олигархичния капитализъм и хората, които управляват големи отрасли на нашата икономика са назначени за капиталисти. Дадени са им едни пари и са им казали какво да правят с тях. Някои по-непослушни си заминаха без време, други решиха да се правят на тарикати и ги последваха. Тези, които останаха се оказаха най приспособими и са ни втъкнали стабилно примката около врата в смъртоносна хватка от, която няма спасение. Тук някъде се намира и отговора на вашия въпрос. Има хора с много пари, които правят с тях неща от които никога не са разбирали и никога няма да разбират, но законите и властта са на тяхна страна. Няма управия в БГ туризма защото няма капацитет а не пари. Сигурен съм, че ако ме назначат за директор на болница много пациенти ще се питат защо това или онова не е наред. То е така защото не разбирам  от медицина. Т.е у нас няма изградена и действаща пазарна икономика от западен тип, която да е основа за развитието на всичко в стопанския сектор. Начина чрез, който аз протестирам срещу тази система е, че не и наливам пари надявайки се, хората, които я поддържат да се  удавят в собствените си произведения.


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре