SKI.BG
     Петък, 29 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: SnowMaster

Изпратено: 29-11-2013 15:14:02
За състоянието на Витоша

Защо не отворим темата за упадъка на Витоша, удобно място за ски за милионен град, място където много от нас израстнаха и ги боли от това което виждат. Има ли някой, който държи съоръженията на Витоша, заинтересован Витоша да не се развива, а да се развива друг ски курорт в БГ, например Банско. Не трябва ли съоръженията да се дадат на човек от района, който милее да подобри условията и съоръженията. Какво  мислите, може ли нещо да се направи и как? 

Автор: dimcho

Изпратено: 07-12-2013 00:05:01
Не се притеснявайте.
Едно нещо е ясно, въпреки смяната на правителствата и напук на всички несъгласни, както вървят нещата, въпрос на още малко време е да я "оправят" Витоша.

Успешен сезон.
Автор: SnowMaster

Изпратено: 03-12-2013 21:30:26
Това което казваш е вярно jas. Имам чувството, че тези природозащитници са подставени и платени и обслужват нечии интереси за да спират проекта. Защо ли не са толкова активни при откриване на нови лифтове в Банско и други места в БГ. Какво лошо има в това да се подменят остарели и опасни лифтове като Романски, с например нов 4 седалков лифт без да се нарушава природата. Или да се използва склона с опадали дървета преди да излезеш на Лалето и да се направи писта за ски там с влек или лифт, както това е направено на ветровала някога. Много неща може да се подобрят без да се нарушава природата, както е в развитите ски-държави, където ски-туризма е нещо важно. 
Автор: BBB

Изпратено: 03-12-2013 11:43:47
Jas, по мое мнение така изглеждат нещата на повърхността. Но дълбоко във вътрешния мир на оторизираните лица даващи разрешение за строежи, ползване, концесии и прочие се таи голямото съмнение, че може да бъде пуснат неконтролирано "духът от бутилката" и тогава от малката зелена Витоша да остане следвоенна развалина. Това произхожда от опита с Банско. Тук не става въпрос за някакви зелени бембени и всякакви други природозащитнци. Става дума за това, че хората са ваксинирани срещу  мераците на този или онзи да окупира и да се разпорежда със публична собственост, като с бащиния, примерите не са само на планината. И тук понеже става въпрос за монополно положение, същевременно досегашния опит е показал, че не е  налице добросъвестно изпълнение на договореностите с държавата и заради това никой не смее да се заиграва с тази материя защото може да стане нещо голямо и необратимо. Според мен ако се стигне до консенсус за избиране на концесионер на който меже да се гласува доверие, нещо може да започне да се случва в противен случай нещата ще останат така.
Автор: jas

Изпратено: 02-12-2013 20:25:41
Ако използваме термините от шаха, може да кажем, че положението с развитието на ски зона Витоша е в пат. Дори и да има тънка игра за отклоняване на туристопоток към Боровец и Банско, то това не е основната причина да няма развитие на витошките писти и лифтове. Ситуацията е безизходна поради множеството противоречия между желанията на инвеститорите и желанията на една много активна, но малка група природозащитници, които просто не искат да позволят каквито и да е новости свързани със ски спорт в тази планина. В резултат от този противоречив конфликт страдаме всички, от скиори и бордисти до най-обикновенни туристи. Ще подчертая, че мението ми е само като наблюдател. 
Автор: SnowMaster

Изпратено: 02-12-2013 20:10:35
Скоро не е писано във форума по темата, а трябва ! Когато има проблем, засягащ много хора, проблема трябва да се "ръчка" и дискутира непрекъснато до неговото разрешаване. Интересно, че доста от редовните участници не взимат отношение, сякаш темата не ги вълнува или им е омръзнала. Можем ли да направим нещо ние всички заинтересовани скиори и как? Благодаря на ВВВ, за съжаление каза доста истини.
Автор: BBB

Изпратено: 02-12-2013 12:04:47
Тя темата не е била затваряна  за да се налага да я отваряме пак. Отговора се намира в това, че в България действа икономическата система на олигархичния капитализъм. Икономическа власт концентрирана в единици хора монополизирали цели отрасли от икономиката. Затова хората са на улицата, защото искат "рестарт на системата" т.е да превключим от олигархия от съветски тип към пазарна икономика от западен тип. За Витоша конкретно нищо не се случва, защото никой не иска да си сложи главата в торбата и да разреши започването инвестиционен проекти със съмнения за монопол, пране на пари и масови недоволства на гражданите.


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре