SKI.BG
     Четвъртък, 18 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: frehley

Изпратено: 15-12-2013 15:05:21
Lange RX 130, Salomon X Max 130

Здравейте, уважаеми колеги скиори!

Най-напред да пожелая хубав, дълъг и безавариен снежен сезон на всички! :)

И сега на въпроса. Интересувам се от тези обувки - Lange RX 130 и Salomon X Max 130. Имам изградено мнение за тях, пробвал съм ги неведнъж, но бих бил благодарен да получа малко повече инфо от хора, които ползват тези модели. Насочил съм се именно към тях като евентуални достойни наследници на Nordica Speed machine 14 - най-удобната обувка, която някога съм позлвал и ползвам в момента.  И така:
1. Lange RX 130 - лично за моя крак е много удобна обувка. Но попаднах на информация в няколко(!) форума, в които притежателите на тези обувки се оплакваха, че този модел...пропуска вода и се мокри отвътре!?! Дори имаше и снимки, на които ясно се виждаше това. А имаше и коментари, как това нещо с подръчни средства би могло да се избегне... Все пак става въпрос за Lange!...
2. Salomon X Max 130 - също много удобна за мен обувка, с възможност за корекция в напрегнатите зони на крака чрез технологията на Саломон custom fit и custom shell. Интересува ме, дали това формоване на чорапа и черупката на обувката има ефект, получава ли се необходимото удобство след това и дали това не нарушава качествата на пластмасата на обувката в по-дългосрочен план.

Благодаря предварително на всички, които се отзоват с каквато и да е информация! :) 

Автор: frehley

Изпратено: 17-12-2013 16:45:46
Miro, няма никакъв проблем - не отклоняваш темата, напротив - даже е добре като има повече споделяния относно екипировка. Аз също пробвах и К2-то, но по-удобната за мен обувка е Lange-то. В крайна сметка при обувките е така - това е най-капризният елемент от екипировката. Всеки крак е различен и затова трябва внимателно да се мери, по няколко пъти и по възможност колкото се може повече обувки.
                                                            Поздрави! :)
Автор: miro253

Изпратено: 17-12-2013 16:05:30
За съжаление не съм карал с такива обувки, но трябва този сезон да сменя старите, защото вече втора година отлагам. Защо е грешно така да ги сравнявам?

п.с. Извинявам се на колегата, че отклонявам темата му в малко по-различна посока, но се надявам да е полезно за всички.
Автор: jas

Изпратено: 17-12-2013 15:28:06
miro253, това с двата крака в две различни обувки не върши работа! Много е грешно така да сравняваш!

Освен това Лангето пасва идеално по крака след първите 30 минути. Просто така действа FLO еластомера който ползват в RS/RX/XT сериите. Ако някога си карал с подобни обувки, трябва да знаеш, че пълнежът в PRO fit чорапа, който има FLO подложки, втвърдява след първите десетина минути и се "изпича" от температурата на крака, почти до положение, че не може да свалиш обувката след каране.. Няма друг производител, който да е постигнал такова съвършенство в ергономията на алпийски ски обувки!!! Това не е реклама на Ланге, това са фактите... 
Автор: miro253

Изпратено: 17-12-2013 14:49:57
Здравейте. Аз също бях се насочил към Ланге RX130, но сега съм раздвоен. Пробвах K2 Spayn130. За сравнение може би още е рано да се говори, но изкарах в магазина около 30 минути с Ланге на единия и К2 на другия крак и поне аз в момента май клоня към К2. Добре, че похарчих част от бюджета за обувки та сега имам време да помисля. Прегледайте ги и вие. Успех с избора.
Автор: frehley

Изпратено: 16-12-2013 15:11:44
:))) Ако някой чете тук, ще му се завие свят от SX, RX, ST, RS... :)))
;) Много добре следя мисълта ти, Jas! Благодаря за безценната лекция на тема Lange! :)

Със здраве и успешна сЕдмица! :)
Автор: jas

Изпратено: 16-12-2013 14:47:24
LANGE XT 130 е обувка мечта! Това е RX, но с гумирана долна част на черупката за улесняване бъхтането нагоре по снега и ключалка за допълнителен ход на крака при изкачване и вървене. Най-професионалната обувка за писто-фрийрайдери...

Не мога да кажа каква ще е разликата между 120 на SX и 130 на RX/XT, но мога със сигурност да твърдя, че между RX 130 и RS 130 wide няма разлика в твърдостта, а RS 130 wide e осезаемо по-твърд от RX 120. Надявам се да ми следиш мисълта :)
Автор: frehley

Изпратено: 16-12-2013 14:27:58
Отнова благодаря, Jas! :)
Наистина конструктивно в долната част обувките са видимо различни. За Люк Алфан - виждам, че кара с XT 130! Страхотен дизайн! Оглеждал съм ги и тях, но тъй като се водят all mauntain с опция walk не съм се обръщал сериозно към тях. Но...ако се държат добре на писта - защо пък не? Ще ме извиниш за многото въпроси, но би ли изказал мнение и за XT 130? И евентуално някакво сравнение между RX и XT?
Автор: jas

Изпратено: 16-12-2013 14:02:08
SX е изцяло нова серия на Lange и нямам физическа представа от нея, но смятам, че пускайки я от Lange имат нещо наум. Визуално вероятно това ще е стилът на пистовите обувки през следващите сезони. Тази серия има някои козметични препратки към дизайна на Росиньол, но и това си има обяснение.

Като цяло мнението ми е, че SX е компромис, не толкова в качеството, колкото в технологичното отслабване на конструкцията с цел намаляване на цената за нов продукт, който да запълни пазара в средната категория ски обувки. Обърни внимание, че доланата черупка на SX 120 не стъпва дори и частично до пода, като RX, а върху допълнителните подложки за ходене..

За твое успокоение виж с какво кара Люк Алфан в събота>

 
LANGE XT 130
Автор: frehley

Изпратено: 15-12-2013 19:26:06
Jas, в тази връзка искам да те попитам и за една алтернатива на RX 130, а именно - Lange SX 120. Какво ти е мнението? Разликата в индекса от 130 до 120?...
Автор: frehley

Изпратено: 15-12-2013 16:50:15
Jas, страшно много ти благодаря!
Така, както преди години Nordica SM 14 се оказа моята обувка, така сега по същия начин усещам Lange RX 130, след като съм пробвал всички марки в този клас! Всъщност този модел ми е фаворит на този етап.
                                Благодаря още веднъж! :)


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре