SKI.BG
     Петък, 19 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: FreeRidePOW

Изпратено: 26-02-2014 20:51:34
Помощ ПРИ ИЗБОРА НА FREERIDE СКИ . СПЕЩНО МОЛЯ

Здравейте, тази година адски много се запалих по freeride карането и търсенето на недокоснат и девствен сняг ! Да обаче със ските за слалом не става много много , за това искамд а си купя ски за freeride , с които ще мога да плавам доста по - добре върху снега и ще мога да управлявам по - лесно . Та харесал съм си един модел на SALOMON ROCKER 115 ( 178 см ) имам въпроси дали дължината, която съм избрал е ОК, моля помогнете. Ще ви помогна малко висок съм 172-3 тежа 82 кила нивото ми на каране на писта е професионално, извън пистите по - дълбок сняг обаче не чак толкова. Искам да ползвам ските за каране и в гори и да правя дропове с тях и да са достатъчно лесни за управление и завой , но също така да не потъват ! Благодаря ви предварително !

Автор: jas

Изпратено: 27-02-2014 02:19:12
Е, поне на хубаво място си се запалил :)

Понеже въпросът ти е, дали със 178 - 139/113/131 ще удариш дъното, отговорът е, според зависи. Аз мисля, че може да си ги караш с кеф, съобразно с българските безснежни условия и, ако нещо ти се сторят тромави, после да скочиш на 180см+ с талия 120мм+ и радиус 20м+.

Ако следиш по-внимателно маркетинг ходовете на Амер спортс, ще разбереш, как сгафиха с малките радиуси на S Rocker 2 и за да си намалят загубите от проваления Big mountain имидж ги "набутаха" в новата, забележи вече Allmountain серия Quest.. моля, прочети по-внимателно какво съм написал.

За кои ли път, препоръката ми е да пробваш, различни височини, ширини и модели, само така ще намериш твоите ски, в случай, че бюджетът ти не е достатъчен да си напълниш гаража и спалнята с целите серии на някоя от добрите Big mountain марки :) 
Автор: FreeRidePOW

Изпратено: 27-02-2014 00:21:53
Ами бях в Шамони ( Франция ) там  имат такъв сняг даже доста !  :) И точно когато ние бяхме там валеше като за последно , та там се запалих. Като да за писта техниката ми е смея да твърдя такава, но не съм карал Big Mountain ски за  Freeride ето защо питам :) Знам, че със сигурност талията има значение освен в колко powder  ще се набиеш ами и от това колко килограма си , дължината на ските по същият начин колкото по - дълги са токова телесната маса се разпределя на по , голяма площ , съответно не потъваш толкова. Идеята ми беше дали с тези ски това ще е ок достатъчно ли са дълги и лесно ли ще се управляват в дълбок сняг и както казах по - рано дали при Дроб от 3,4-5 метра няма да останат на едно място и да затънат , вместо да продължа с тях :) . знам, че трябва и техника без нея не може .  Не си прав JAZ  за ските има ги и тази година просто смениха името на QUEST 115 ;) всичко е същото Rocker-a  дължините само картинките са различни на ските ;)
Иначе благодаря за инфото 
Автор: jas

Изпратено: 26-02-2014 23:16:45
Та къде казваш се запали по freeride, та го търсиш този "недокоснат и девствен сняг" тази година!? :) Бъзика на страна, но темата ти е провокативна, ако си караш "професионално", със сигурност си наясно с материала...

Но по темата, поне да задоволим интереса на "начинаещата" във фрийрайда публика. S Rocker 2 115 не се прави вече или поне не с тези размери. За 2012-та, 178см с радиус 16.4 м, си беше златна среда, за нещо като "по-универсални" фрийрайд ски, но времената се промениха. Очевидно, че Big mountain концепцията за малък радиус с този профил нещо не се получи на Саломон и за тази година ги изритаха от серията, демек, като "ще е гарга да е рошава" и пуснаха по-дълги и по-широки версии на модела, за да запазят имидж в биг маунтийн раздела.

Моят опит показва, че всички дължини и от старите и от новите S Rocker 2 стават за каране, в зависимост от личното настроение и околните условия или иначе казано, важи доброто старо правило, "колкото по-пудресто и дълбоко, толкова по-дълго и по-широко" :)))

За да не се отклоняваме от въпроса, да припомня, че не става дума за жени, а за ски.   


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре