SKI.BG
     Петък, 29 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: miro253

Изпратено: 08-01-2015 11:59:10
Вепрос относно екипировка за ски

Здравейте колеги,
понеже съм решил да си сменя ски облеклото тази година и съм в етап на раглеждане, лутане и проучване на пазара ми направи впечатление една реклама тук в сайта на екипировка "Карра". Направиха ми доста добро впечатление /дано не се дължи само на фотографа им/. Някой ползвал ли е такава екипировка и им ли ги в някой наш магазин? Не мога да ги открия, а не ми се занимава с онлайн покупки, защото риска да се появя в Продавалника ми се струва доста голям. В този ред на мисли бих приел и препоръки от вас за други производители. Разполагам с бюджет около 900 лв. за яке и панталон, които мисля да ползвам в нашите климатични условия. Предварително благодаря и дай боже скиорска зима.

Автор: miro253

Изпратено: 12-01-2015 09:31:34
Както винаги изчерпателен. Благодаря.
Питането ми се породи основно поради разнообразието от материй, термини и имена, които тотално ме объркаха и заради това реших да заложа на изпитана марка - Anzi Besson. Това е настоящия ми екип и съм много доволен от него, но уви остаря и от ровенето ми в мрежата установих, че май вече такава марка не съществува, но така попаднах на Kappa. От нашите марки се предлагат качествени неща, но винаги нещо им куца или поне на това, което съм пробвал от тях. От Сивен имам термобельо и един Софтшел, който ползвам като втори слой облекло при студено време. Направени са от много добри материали, но са зле ушити. Просто се пукат по шевовете. Диел са много добри като нови, но много бързо стареят и губят качествата си или поне на мен така ми се струва. Zajo и Northfinder ще ги проуча, но май ще рискувам с онлайн поръчка от Kappa. Като сътворя нещо ще пиша. Още веднъж благодаря, но темата си остава отворена. 
Автор: jas

Изпратено: 11-01-2015 12:07:28
Здравей Миро,
Почаках няколко дни да видя дали някой няма да се престраши да пише по твоята тема, но не би.

Аз ще споделя с теб и потребителите на SKI.BG моя опит със ски облеклото.

Първо за Kappa. Тази марка стана официален екип и на Италианската федерация по ски, освен на някои футболни отбори. Това говори само по себе си за качествата на ски моделите им. В България освен екипи за футбол техни неща не съм виждал. Ако някой е срещал Kappa за ски в български магазин моля да пише тук. Остава поръчка през Интернет.

Аз мисля обаче, че с твоя бюджет от 900лв имаш много голям избор за цял превъзходен екип и от друг производител.

В основата си облеклото за ски трябва да е многослойно. 1-во бельото, задължително термо-дишащо. В комплект с едни термо "наполеонки" основата става непробиваема :)  За себе си установих, че комбинацията на синтетика с естествен материал, като вълната ми понася най-добре. Следва 2-ри слой от термо блуза-поло, която да може лесно да се облича и съблича. Полусинтетично трико като материал е моят избор. 3-тият слой е вид суитшърт с или без качулка, въпрос на лично предпочитание. Материята е добре да съдържа полар. Този слой е препоръчителен за обличане преди, веднага след ски или при много студено време. Някои ползват в този случай уиндстопер, но той става излишен при наличие на добро яке. 4-тият слой е якето и панталона. Тук е голямата дилема за всеки. Задължително материята трябва да има дишаемост и водоустойчивост, т.е. мембрана.

И така, ако си фен на българското, марката SIVEN има нови изключително добри модели за ски с цена точно за твоя бюджет.

Разгледай моделите с мембрана на словашките марки Zajo и North Finder. Виж италианските екипи Brugi в горния им клас. Посети Декатлон и Интерспорт, там също имат подходящи якета и панталони за ски. Внимание заслужават всички облекла за зимен спорт ушити със съвременни материали и дизайн. Успех! 


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре