SKI.BG
     Сряда, 24 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: Petenatan

Изпратено: 30-01-2015 20:07:20
160см или 168см ?

Здравейте, преди 3 дни закупих ски Elan WaveFlex 8, които ги характеризират на ниво напреднали. Аз съм 178см и тежа 80кг, а ските са 160см дължина по съвет на продавача в магазина. Спопред вас 160 или 168 см са по-подходящи за мен, като се има предвид,че карам от 6 години (за по седмица), пускам всякакви писти, но на черните не се чуствам комфортно, основно сини и червени (по рядко). Моля дайте съвет дали да ги сменя с по дългите, понеже смятам да ги карам поне 4 - 5 години, а ако съм направил грешка все още е поправима. Благодаря ви предварително! 

Автор: jas

Изпратено: 01-02-2015 15:41:32
Потвърждавам, че WaveFlex 8 пошляпват осезаемо над 160см и твърда писта. От опит с тази серия аз бих избрал за твоя ръст  точно 160. Ако  ставаше дума за значително по-твърдите WaveFlex 14, тогава бих препоръчал по-дългата вресия.
Автор: tomachorb

Изпратено: 01-02-2015 13:39:16
Има истина в довода на консултанта ,но като гледаш състезания по телевизията на забавен каданс се вижда че и на професионалистите ските доста ,,шляпат,,.Всичко е много относително.Безпорно със 168см.ще си по -стабилен на пистата в сравнение със 160см. но и няма да бъдеш изхвърлен от някоя бабуна на пистатата при малко разсейване от твоя страна.Има истина във всички коментари ,но ти си реши след като изпробваш двете дължини на пистата .Успех!
Автор: J3k0

Изпратено: 01-02-2015 13:24:19
Здравей
ските "шляпат" когато са нисък клас, т.е. за начинаещи при по висока скорост. Относно дали 160 ще шляпат по-малко от 168 едвали ще има съществена разлика.

Аз лично за твоя ръст и тегло бих заложил на 168.

Но не бих ти препоръчал тези ски за теб, бих ти препоръчал по-висок клас като цел intermediate to advanced, защото тези са beginer to intermediate.
Автор: Petenatan

Изпратено: 01-02-2015 13:07:22
Сега се връщам от магазина, ходих да ги сменя. А доводът на консултанта беше, че по-дългите ски може да шляпат и да са по меки в сравнение с по-късите. Аз не знам дали това е така или не, предишният ми опит е със ски атомик ~156 см и при по-висока скорост не се чувствах комфортно. Дайте мнение относно твърдението на продавача?
Автор: jas

Изпратено: 01-02-2015 08:54:50
Здравей Petenatan,
В случая, надявам се, консултантът в магазина  е проявил адекватност и правилно ти е препоръчал 160 сантиметровата дължина. И в предишна тема писах, ако преобладаващо ските ще се използват в България по-късите версии са за предпочитане. Но, ако ще се карат през ваканция в Алпите 168 също са подходящи. Както и Тома е посъветвал - в теста е истината. Успех!
Автор: Petenatan

Изпратено: 01-02-2015 08:40:30
Здравейте, последните дни прочетох доста статии и мнения из чужди сайтове и форуми и имайки предвид, че обичам да карам по-бързо, реших да ги сменя с по-дългите, за да съм по-стабилен. Stefan2 това, което казваш е много точно , това също наклони везните към 168 см. В официалния сайт на elan има много полезен ски селектор, който може да помогне на тези, които се колебаят какъв размер ски им подхожда. Благодаря ви за мненията. Желая ви приятно каране и умната по пистите. 
Автор: stefan2

Изпратено: 01-02-2015 08:04:28
Здравей колега,ако ще ги караш в следващите 4/5 години това трябва да ти говори,че ще напреднеш още.Ако ските са за слалом вземи си 168см.И сега и след време ще си по стабилен върху ските.Но все пак избора си е твой.
Автор: tomachorb

Изпратено: 31-01-2015 16:31:03
Здравей Petenatan!  Аз също съм с твоите размери и тегло и живо ме интересува твоя въпрос ,защото и ските ,които карам в момента са Elan,но от преди 6 г.Разликата ни е, че карам вече доста години .Минах през едни чепеларки,след това Хед с дължина 180см.Това бяха времена ,когато модела  ,,карвинг,, излизаше на мода,а нашите бяха прави като дъски от дюшеме.Сега Elanа ми е 168см. карвинг и няма нищо общо с онези времена.Мисълта ми е че трябва да опиташ и двете дължини на пистата ,трябва да си наясно с къси или по -дълги завои ще караш,по-бързо или по -бавно за удоволствие,дали нямаш грешната стойка,,задно обременяване,,при спускане по пистите.Може би следващия сезон аз също ще сменя моите ветеранки с нови,но задължително ще пробвам на пистата 160см.и тогава ще преценя кой размер ще си купя.Не бих се доверил на продавача колкото и да е добронамерен.С радост бих прочел и друго мнение.Желая ти здраве и късмет!


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре