SKI.BG
     Събота, 20 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: Newbie2014

Изпратено: 01-02-2015 16:03:34
Смяна на ски-обувки - резултати ;)

Здравейте,

Тъкмо се върнахме от Пампорово, където тествах новите обувки. Пробвах същите писти, на които преди имах проблеми. Възможно е проблемът да е бил не само от обувките, може да е чист "плацебо" ефект, но вече не чувствам същата нестабилност. Вероятно и защото вече не ме е страх да се оставя да набера повече скорост по склона и по-малко да убивам скоростта. За съжаление не успях да си намеря ски-учител, защото късно се обадих на този, на който имам доверие и той, както и колегите му, които той ми препоръча бяха заети.
Ето едно спускане по единия от стръмните участъци на 5-а писта (червена).
https://www.youtube.com/watch?v=a4Vtzm1CsQQ

Преди да се видя отстрани си мислех, че карам доста стабилно и уверено, но вече се убедих, че има какво още да се учи))) Следващият път обезателно ще си уредя учител поне месец предварително)))

П.С. Ето и малко смях за моя сметка, пак на същата писта)))
https://www.youtube.com/watch?v=rp6RoCZOmUI

Автор: stefan2

Изпратено: 28-02-2015 07:43:05
Здравей колега,за ските ти мога да платя 80лв.0897/379553
Автор: vells

Изпратено: 21-02-2015 18:57:45
Поздравления за видеото!Никой не се е родил научен!И  човек се учи докато е жив!Хич да не ти пука!Смело напред!А самонадеяните ,,скиори,,нека не забравят,че в ПЛАНИНАТА ВСИЧКИ СА РАВНИ!
Автор: Newbie2014

Изпратено: 15-02-2015 20:13:43
Благодаря за съвета! :) Но мисля да не го послушам (а и вече ги поръчах онлайн :) Съзнавам, че съм далеч от доброто каране, но мисля че бързо ще поправя грешките, все пак малко късно се запалих по ските и до сега съм се учил от приятели и самоучители в нета. Явно си трябва човек,  който разбира от обучение, за пример 9-годишният ми син кара 3-та година с инструктор и вече е по-добър от мен. Догодина си наемам добър инструктор, ще оправя стойката, ще събера краката, ще увелича малко скоростта и увереността и след това почвам да уча карвинг. Не съм сигурен доколко олмаунтйн ските са подходящи за подобно обучение.

Поздрави и много хубави моменти по пистите!:) 
Автор: J3k0

Изпратено: 15-02-2015 19:33:53
Здравей Нюби,
похавално за ентусиазма ти.
относно ските за които питаш то според изгледаните 2 видео клипа ти не си за тях. По конкретно ските които си описал са висок клас (за експерно ниво). От клипчетата ясно се вижда че скоро си прескочил ралото. Мое мнение е да продължаваш смело да се учиш, но да вземеш поне за близките 2 сезона нещо в по-ниския клас. Мисля че след като се научиш и повишиш контрола над ските, то тепърва ще разбереш и кои ски според завои, скорост и наклон ще са ти най-удобни. Вземи си среден клас аллмаунтайн и се учи. :)

Поздрави!
Нека бъде зима!
Автор: Newbie2014

Изпратено: 15-02-2015 13:16:47
Благодаря за съвет, jas!

Определено ще взема тези, те и като цена са доста добре.
За атомика няма да говоря, че ще се получи антиреклама. 
Автор: jas

Изпратено: 15-02-2015 09:36:21
Здравей Нюби,
Вече не се изненадвам на егоизма на ски "експертите", когато трябва да споделят опита си. Липсата на коментари по темата ти е много показателна.

Както сам си установил ски обществата по света са социални и,като в руските форуми хората постоянно споделят опита си. България е друга "губерния" и всеки живее сам за себе си, дори и за чистия ски спорт.

Аз мисля, че трудно ще намериш заместител на Атомика. От изброените модели възможно решение е FISCHER RC4 WORLDCUP SC. Хубавото при Фишер е, че серийните им модели не пестят от качеството на състезателните версии. За това ти ги препоръчвам.
Автор: Newbie2014

Изпратено: 14-02-2015 09:24:18
Докато чакаме някой да подскаже нещо, да попитам и за още едни ски:
Elan 2015 SLR Waveflex Green Plate 165cm inkl. EL10 Bindings

Според оскъдната информация, която намерих в нета, това са същите ски като SLX модела, но произведени за Интерспорт. Пишеше "SMU версия", каквото и да означава това. Цената е доста изгодна - с около 200лв по-евтини са от останалите ски в списъка. Някой има ли идея къде е уловката?
Автор: Newbie2014

Изпратено: 10-02-2015 09:38:46
Някакви идеи? :) Кои ски ще са най-подходящи за изучаване на карвинг-техниката? По принцип нямам амбиции да постигам високи скорости, просто да се науча да карам стабилно и уверено по червени и сини писти, черните писти ги ползвам рядко, само ако бързам и се налага да избегна "трафика" по останалите.
HEAD WORLDCUP REBELS SLX ,165см, радиус 11.0м
Elan SLX WaveFlex QT (2013/14)(без амфибио), 165см, радиус 12.9м
FISCHER RC4 WORLDCUP SC, 165см, радиус 13м
Fischer RC4 Superior SC, 165см, радиус 14м
Fisher Progressor 900, 165см, радиус около 14.5-15м
Подозирам, че аз едва ли бих усетил разлика между моделите сега, но не знам в бъдеще дали ще е така.
Цената на всички е сходна, приемам и други предложения разбира се (без Атомик). Ако наистина си струва разликата в качеството не е проблем (но с нежелание;) да похарча някоя стотачка отгоре.
Благодаря предварително! ;)
Автор: stefan2

Изпратено: 04-02-2015 16:18:19
Здравей колега,и аз гледах видеото което си направил.Много кратък запис но от това което виждам наистина ще ти трябва ски учител през целият ти престой следващата зима.Ще напреднеш все пак.
Автор: Newbie2014

Изпратено: 04-02-2015 13:44:09
Благодаря за отделеното време и препоръките, Jas! :)

Определено корема ще го глътна, просто тази зима се олях))))
По принцип се опитвам да правя точно това, което описа и на малко по-полегатите участъци се получава, явно освен раницата и страха от стръмното ме дърпа назад ;) С времето и повече каране, ще се получи. Следващото ми качване на ски ще е догодина вероятно. За тогава съм решил да си наема ски-учител за целия престой и ако уменията ми го позволяват да започна усвояването на карвинг-техниката.

  Искам да използвам темата и да попитам какъв тип ски да си взема? В момента карам Atomic Race Ti Sl, 163см, 11.5м радиус и се чувствам прекрасно с тях, вероятно заради широката "глава" се зацепват много лесно в склона. За съжаление са поредните, които се разлепиха. Чудя се с оглед на продължаването на обучението дали пак да се ориентирам към подобен модел с широка глава и радиус 11-12м (примерно гледах HEAD WORLDCUP REBELS SLX 165см, радиус 11) или да си взема ски с радиус 14-15м - например Fisher Progressor 900 (малко ми е неясна идеята на двойния радиус обаче) или Fischer RC4 Superior SC.

П.С Бях влизал в един руски форум, там хората си постват видео как карат, а
по-опитните си казваха мнението относно техниката и е доста интересно. 


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре