SKI.BG
     Четвъртък, 18 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: sicktirix

Изпратено: 14-02-2015 11:44:13
Малоумници по пистите

На два пъти съм бил първи пристигнал на инцидент на пистата,но сега бях пряк очевидец,случи се на около 20 метра пред мен и много се ядосах.Малоумникът с жълтото яке почти блъсна моя приятел.Спря по надолу,помаха с ръка и изчезна.Сами преценете какво би се случило при пряк удар тяло в тяло.Този ден като че ли беше прокълнат.След това на Ястребец 1,друг подобен тип,на милиметри се размина с жена и две деца.Абе хора,полудяхте и издивяхте!Пожелавам на всички безаварийно каране и да се пазим.Ето клипчето,случката е на около 3.50 мин.
https://www.youtube.com/watch?v=m6sLQ4kTGhg

Автор: skiman

Изпратено: 17-02-2015 15:59:30
Абсолютно съгласен с jas.

А извън пистата малоумници няма. Или поне имаш вариант да нямаш досег с тях. Аз поне до сега извън писта сблъсък м/у скиори не съм виждал. Там е съвсем друга култура и отношение.

На пистата консуматорството, което вирее на 100% в Бг се пренася и там. Искаме всичко и веднага без да зачитаме и другите. Каквото е по пътищата на Бг това е и на пистите. 
Автор: jas

Изпратено: 17-02-2015 14:55:09
Здравейте,
Темата е важна и глобална.

Проблемът с бруталното не спазване на правилата по ски пистите в България се задълбочи до бедствени размери.

Замислете се, този проблем е следствие на ежедневните брутални отношения и оскотяванвто на българина. Така на пистата виждаме отражение на съвременното българско "общество".

Всеки български скиор или сноубордист може да разкаже своя история за преживян или лично видян инцидент на някоя българска ски писта. Аз също имам дузина трагични  истории зад гърба си, като потърпевш и свидетел, включително няколко с фатален край.

Проблемът според мен е неразрешим, защото в него участват и служители на ски зоните, като ски патрулите и някои ски учители. Имам свидетелства за пълно пренебрегване на безопасността на пистите от подобни скиори. Не бих винил случайните нарушители на правилата на пистста, след като в българските ски центрове самите "органи на реда" не ги спазват, неглежират застрашаващи случаи и дори причиняват такива. За да не бъда голословен ще дам за пример случващото се по пистите и ски пътищата на Банско например, преди , по време и след някоя от лелеяните "Световни купи". Под претекст, че са част от организацията на състезанията определена група служители в курортите безчинстват по пистите карайки безумно малоумно причинявайки множество инциденти на случайни туристи, абсолютно безнаказано, защото се смятат за недосегаеми и поне до сега това все още е така.

Така че, каквото е обществото такива ще са и скиорите... 
Автор: patka

Изпратено: 17-02-2015 14:40:03
Малоумници има и извън пистите.А това за Банско е интересно.Аз пък подочух,че 5-тата кабина щяла да тръгва от центъра на Гоце Делчев.
Автор: skiman

Изпратено: 17-02-2015 13:46:36
Карайте извън пистите. Там малоумници няма. 
Автора на клипчето сам си е виновен. Тръгва да спира без да погледне нагоре. Еми не си сам на пистата за съжаление. А като дигнат 3-5 кабина на Банско и 100 000 човека отдолу идат в ски зона за 6000 ще настане сеч. Ама това са чужди проблеми. На Банско не бях ходил 10г, следващите 10 пак мисля да не повторя. 
Автор: Shtiliqnov

Изпратено: 17-02-2015 09:39:38
Здравейте. Не че имам нещо против Боровец ,но според мен там има най-много  Малоумници по пистите според мен. Тази година съм карал около 10-тина пъти на Боровец и 3 дена на Банско и 2 нощни на лалето. Но на боровец според мен са най-много малоумници. Преди 2 седмици на гости ми дойдоха братовчед ми и жена му който малко преди това бяха в Австрия за една седмица. Отидохме на нощно на боровец и някъде след 4-5 -то спускане жена му каза : Аз не мога повече да карам тук само летят от някъде хора и карам със страх . Тя слезе долу и седна да пие нещо ние продължихме и след още 2-3 спускания стана инцидента . Караме си и точно преди ски пътя който пресича всички писти понамалихме,че си има и скокче заради него на пистата и от дясно някъде от ски пътя явно се е засилил бордист изскочи от гората директно на пистата и засече братовчед ми и го удари лошо в крака с борда високо горе. Ските приклучиха за вечерта и след около 10-15 мин стоене успяхме да слезем до края и да си тръгнем ,а резултата беше разкъсани връзки на коляното 
Автор: stefan2

Изпратено: 16-02-2015 15:51:14
Здравейте,не знам за случая в Банско но тук в Чепеларе в събота след обед в 16ч намери смъртта си едно момче на 28 години благодарение на БЕЗУМНОТО каране по пистата.Изисква се голямо внимание и пазене от напаста по пистите от БЕЗУМНИЦИ.
Автор: sicktirix

Изпратено: 16-02-2015 14:45:21
Позволих си да повдигна темата въпреки, че е обсъждана и преди,най вече  заради видеодоказателството,едно е да видиш,друго е да ти го разкажат,/не че няма подобни клипове в мрежата/ а също,защото карам навсякъде в страната от 1982г.,без Банско-умишлено и смятам,че нещата ескалират с годините към по лошо.Екипировката напредна с технологиите,скоростите се увеличиха и т.н.Далеч съм от мисълта за безгрешност,почти всеки напреднал и бързо каращ е изпадал в подобна ситуация.Но трябва често да се бие камбаната.Правото на долния е аксиома и не подлежи на спорове и коментари. И аз преди години на Чепеларе предотвратих сблъсък с ненадейно паднал пред мен бордист,с цената на лошо падане,но вината си беше моя и само моя.Дано повече хора да видят клипа и да си направят изводи.И един сблъсък да се предотврати е успех.Пожелавам на Сноумастер и всички пострадали пълно възстановяване.Да сте здрави.
Автор: SnowMaster

Изпратено: 16-02-2015 13:34:40
И на мен ми се случи подобно нещо преди 2 год. при нощно каране на Лалето, когато един начеващ "майстор" на шуса с голяма скорост ме удари почти в гръб, макар че имаше много място да завие и да избегне удара, но явно не умееше да завива. От левия край на пистата отвисоко на шус се вряза  в дясната част,  където спокойно рисувах завои за удоволствие. В последния момент успях да свърна леко вдясно, но от удара изхвърчах напред 2-3 метра и паднах право на дясното рамо. Пистата за нощно, беше гладка и твърда като асвалт. Усетих как рамото опита да излезе от ставата и пак се върна на място. Нямаше счупено, но всички връзки и сухожилия около рамото, и бицепса бяха разтегнати, получи се подкожен кръвоизлив който продължи седмици поради скъсани мускулни влакна и съдове. 2-3 месеца не можех да вдигана лъжица с дясната ръка да се нахраня,  скоростите на колата опитвах да превключвам с лявата. Повече от 2 години вече минаха, но при опит да направя леки лицеви опори или нормална физическа дейност пак се появяват болки в рамото и сухожилието на бицепса, макар че почти се възтанови обхвата на движение на ръката. Добре че, това не ми пречи да карам ски, и ще продължа да карам със същата настойчивост. При такъв случай вземете му данни от личната карта и го съдете за обезщетение. Нека караме разумно по пистите, където може да пострадат и деца, да спираме винаги встрани, и да си носим отговорност за постъпките.     
Автор: ivailo2

Изпратено: 15-02-2015 23:07:25
Здравейте и от мен,аз пострадах много лошо миналата година пред хотел рила в боровец,бях на нощно каране.Спирам  плавно на плаца приблизително 50м преди касите ,и бях ударен от зад и изхвърлен на 3м .При падането посуках десния крак ,почуствах страшна болка ,но нямах счупено,човека все пак ми се извини "не те видях" и си замина,Вечерта болките почти спираха с лед,и си мислех че се е разминало  ,но  уви.На другия ден се почнаха проблемите,няма да описвам лечението на коляното  и какви пари съм дал.За една година почти    се възстанових ,за сега карам ,малко ме наболява,но се надявам да отшуми.Иска ми се хората по пистите да са много по внимателни  да сведем до минимум инцидентите .Мисля че има едни простички правила по пистите ,ако се знаят  и спазват много неща ще се променят,но досега не съм ги видял по табели по пистите ,поне в България. Надявам се хората които обичат ските да обърнат повече внимание .Приятен и дълъг сезон
Автор: J3k0

Изпратено: 15-02-2015 19:42:55
Много добре си го казал @Newbie2014!

Пазете се! :)


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре