SKI.BG
     Петък, 19 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: levskarski

Изпратено: 16-02-2015 21:56:32
HeAD WorldCup Rebels SLX PR 14/15 ?

Здравейте,
Моля за помощ от хората с опит в ските.
Карам ски от 5-6 години по 5-6 пъти на сезон,което ме прави скиор с някакви умения :) /пускам всички писти,но на черните с много почивки,предпочитам сини и по-леки 4ервени писти/ . Тежа 92кг. и съм висок 174см и карам с къси завой.Та решил съм да си взема тези ски Head WorldCup Rebels SLX PR 14/15 ,но се чудя дали не са прекалено добри за мен /прекалено твърди и да ме уморяват/ ??? Обувките ми са Head  с твърдост 80. Предварително благодаря за съветите.

Автор: Newbie2014

Изпратено: 02-06-2015 14:46:03
И аз не съм виждал, 165 и 170 само има налични.. В OLX мярнах едни втора злоупотреба за 460лв, пишеше, че има 155, ама ми се виждат скъпички за употребявани ски, новите струват около 650лв с доставката.
Автор: skiing2015

Изпратено: 31-05-2015 21:19:33
Здравейте, попаднах на тази тема, докато търсех из онлайн сайтовете, от къде да си поръчам HEAD i.SLX, уви никъде няма ски с дължина 155см.
Моля, ако някой знае от къде бих могла да си ги поръчам/купя да даде линк.
Благодаря предварително.
Автор: Nakata

Изпратено: 16-03-2015 17:02:24
За да завършим темата. да кажа че все пак се сдобих с въпросните i.SLX и останах доста доволен.
Трябва да се отбележи, че преди тях съм карал само със ски под наем, така че нямам много добра база за сравнение, но със ските от гардеробите тези наистина нямат абсолютно НИЩО общо. 
Насладата от карането вече е пълна. :)
Автор: Newbie2014

Изпратено: 21-02-2015 19:56:01
315 евро е цената общо с автомати PR11 + 27 евро за доставка до България (за около седмица): http://prntscr.com/6827ul

По препоръки от форума и от четене на мнения, аз си избрах Fischer RC4 Worldcup SC за 430 евро  (общо с доставката). Според менията, моделът е изпитан през годините, подходящ както за обучение на начинаещи, така и за доста напреднали скиори и няма скоро да се наложи да го сменям. Още не са пристигнали, но другата седмица ги очаквам. За съжаление ще ги изпробвам чак догодина, че много работа се събра))) 
Автор: Nakata

Изпратено: 21-02-2015 14:38:06
i.SLX  за 315 евро с автомати или без?
Защото в този бг сайт например ги гледам за 630 без автомати, естествено стига пак това да не е някой различен модел :)

И един страничен въпрос - за тези пари според вас струват ли си i.SLX като цена/качество и бихте ли предложили някой друг модел ако е по-удачен на сходна цена, без значение марката.   
Автор: Newbie2014

Изпратено: 21-02-2015 05:15:08
В един от онлайн магазините пишеше колкo тежат i.SLX и i.SL.
За i.SL - 6490g
за i.SLX - 5560g
Двата модела са с различни автомати и пластини, възможно е от там да е разликата в теглото, но може и да са поспестили я от дървото, я от метала в по-евтиния модел.
Хубавата новина е, че i.SLX ги видях намалени на 315 евро в един от онлайн магазините (340 с доставката). (нарочно не давам линкове към магазина, не знам доколко е редно да им правя "реклама" на чужд сайт) 
Автор: Nakata

Изпратено: 19-02-2015 21:58:10
Благодаря ти много за разясненията, наистина ми помогна :)

В сайта на Head наистина ги има моделите, и аз не знам какво съм гледал, та реших, че ги няма.

За тестовете, аз във на miras sport сайта бях видял инфо, началото на март са, та и това е идея, макар че сигурно ще има доста желаещи.
Автор: Newbie2014

Изпратено: 19-02-2015 18:22:02
Здравей, Наката
И двата модела ги има на сайта на Хед (SLX няма, само i.SLX, просто в някой магазин така са го написали).
За да ти каже някой колко голяма е разликата между i.SL и i.SLX трябва да е доста опитен, а и да е карал двата модела. Аз не съм такъв, но поне мога да ти кажа какво значат буквичките:)))
i - inteligence (фибри с изкуствен интелект;;))
SL - слаломна геометрия (малък радиус на завой)
X - най-вероятно е за благозвучие и да се различават i.SL от i.SLX ;)
PR - Power Rail -пластината, върху която се монтират автоматите
На книга i.SLX има същата дървена сърцевина и сандвич конструкция, както и "интелигентни фибри", които да втвърдяват/омекотяват ската в зависимост от вибрациите
SLX се различава от i.SL по:
- съвсем малко в геометрията и радиуса на завой (1 см по-тясна глава)
- няма KERS чип, който да прави опашката по-твърда при излизане от завой
- SLX са с пластина Power rail - доколкото четох, върху нея е много лесно да си монтираш автоматите дори без инструменти, подобрявала гъвкавостта на ските в зоната на автомата и т.н., SL са с пластина 13мм SPEEDFLEX, която има подобни функции, но е още по-добра ;), освен това е и по-висока би трябвало и да подобрява инициирането на завоя и т.н.
    Разликите на книга не изглеждат големи, но дали в по-евтиния модел е спестено и още нещо може да каже някой, който хем има достатъчно опит, хем е карал и двата модела. Такъв трудно ще намериш, тъй като i.SLX се появи тази година. Мярнах някъде в нета, че ще има безплатно тестване на моделите на Хед в 3-ти ни големи курорта, ако имаш възможност, можеш лично да ги пробваш.
Автор: Nakata

Изпратено: 19-02-2015 11:45:44
Здравейте,

тъй като и аз бях гледал тези ски, но малко се обърках с моделите на Head, ще може ли някой от по-опитните да каже малко повече каква е разликата между тези, и да речем нормалните i.SL. Какво точно значат буквите след името (X PR...)
В сайта на Head има само един модел i.SL или поне аз не намерих тези му разновидности.

Предполагам, че SLX PR се водят като по-нисък клас, тъй като са и значително по евтини от "чистите" i.SL, доколкото видях им липсва и чипа KERS и мисля, че ги даваха с малко по-голям радиус.

В интернет пък на много места срещам и i.SLX. Тези къде се вписват като клас, съответно с какво са различни (ако изобщо са) от i.SL

Та ако някой може малко да изясни разликата между моделите на Head и какво значат символите в края на името им ще съм много благодарен :)
Автор: jas

Изпратено: 17-02-2015 09:30:20
Здравей Левскарски,
При твоите килограми -  ръст този модел на Хед дори е препоръчителен. Писали сме доста по темата, но ще повторя, твърдите ски "изморяват" само хората , които не влагат усилия да усъвършентват ски техниката си. Успех!


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре