SKI.BG
     Петък, 29 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: Kiko1

Изпратено: 08-03-2015 21:27:21
Обработка на пистите в БГ

      Здравейте, скиори. Отдавна ме гложди да пусна тази тема, но падналия сняг тези дни ме провокира да го направя. Става въпрос за Витошко лале, въпреки, че проблемът се отнася за всички родни писти. И така, даде Господ силен сняг и всички се втурнахме нагоре и не щеш ли - пистата на оране, навалял през нощта пресен сняг и станало офроуд, баце. Хората псуват, търкалят се като тикви из Лалето...условия за ски като на село....на баиро. Хората се пуснаха що годе до долу и псувайки си продаваха картите на половин цена и газ  към София. Гледам този цирк и си мисля - добре де, толкова ли е трудно траковете да обработват пистата не вечер след нощното каране, а сутрин рано. Защото на всички ни е ясно, че както и да е обработена пистата през нощта идват едни 30 см. нов сняг и филмът започва. Толкова ли е трудно началникът им да се разпореди при такива силни валежи машините да започват работа в 6.00 например, и повтарям-само при снеговалеж, за да може в 8.00 пистата да е перфектна за нас. Та нали от нашите карти тези хора взимат заплата. И за да помогна на този началник ще му подскажа, че това извънредно работно време на тракаджийте може да бъде юридически  регулирано въз основата на една книжка, наречена Кодекс на труда, просто е нужно да се допита до юристи. На тези тракаджий няма да им излязат хемороиди, ако няколко пъти в и без това краткия сезон им се наложи да станат по-раничко. Правя го този монолог, защото.......ба ли го защо. Но за финал искам да изкрещя, че всичко е възможно, господа "меринджеи", само желание трябва. Благодаря и бъдете здрави.

Автор: skiddy

Изпратено: 24-03-2015 17:20:16
Ясно е,че в България като падне повечко сняг и пистите не стават за каране!и то не пресен от през нощта сняг а с дни наред не стават!Я идете на Ястребец да видите колко се обработва.В събота времето беше супер,слънце,но януарско,паркинзите пълни но на лифта празно!Е ясно е за какви бабуни и преспи става на въпрос!За да се обработи толко сняг трябва добре да се натъпче!А Скимен,аз мога да карам на разорана писта,но не ми доставя удоволствие!Удоволствие ми доставя твърда заледена е гладка писта!На Лалето въпреки близостта му до нас не стъпвам,прекалено ми е необработено и полегато,и въобще не ми се говори за гаврата,която правят с Витоша и пречат да стане ски зона!
Автор: quentin

Изпратено: 13-03-2015 17:35:39
Пичове, не знам къде сте карали, но аз цял сезон се наслаждавам на добре обработени писти на Банско, Витошко лале и Боровец!
Случая с бедстването в 1 м сняг, и постоянния 3 дневен валеж според мен не е меродавен за оценка на курортите ни.
Поледните няколко години, качеството на обработка на пистите се подобрява и това не може да се отрече по никакъв начин. Говориме за по - големите курорти разбира се.
Тази година останах и с приятно впечтление от осезаемо по - доброто обработване на Добринище в сравнение с предишни години.
А и имайте в предвид че в 8:30 ски зоните отварят и скиорите започват да карат. Сигурен съм разбирате че след 8:30 ратрак НЕ МОЖЕ да се движи по пистите, защото някой ще се утрепе.

Миналата година във Франция бях свидетел на абсолютно същата ситуация, при значително по - малък снеговалеж от този миналите уикенд!

jas, мисля си, че не ти отива като админ на форума да даваш оценки на колеги и да ги обиждаш. 
Автор: jas

Изпратено: 12-03-2015 12:57:30
Кико е написал верни неща. Нищо лично към служителите отговорни за поддръжка на пистите, но е истина, че има забележимо неглежиране на снегоотъпкването в българските ски центрове. Това в основата си некоректно към потребителите на услугите в ски центровете и се дължи на опитите на корпорациите да се намалят разходите на лифт операторите.

Относно "развихрилият" се отново тук форумен ексхибиционист Пеков, не му се връзвайте, той е доказан трол, който периодически "обработва" не един и два форума.

За съжаление на потребителите на лифт и пистови ски услуги в България, скорошно подобрение на отношението на ски центровете към тях е невъзможно, поради глобалната сбъркана конюнктура в страната.
Автор: tomachorb

Изпратено: 12-03-2015 10:32:19
Скимане ,Кико ти говори че след  н ощен снеговалеж пистите на сутринта са зарити защото машините са ги обработили преди снеговалежа тоест около 18-21ч.Ти му даваш пример от обработката на Лалето за нощно каране .Ами след това машините газят всичко останало и се прибират .След като падне сняг  през  ноща 10-15см.кой го е еня?Следващо газене е около17ч.Изобщо Скимане изказванията ти са голяма атракция.Зная че си отличен скиор и със спортен дух.Без твоите писания форума е скучен.Чета те тук с голямо удоволствие.
Автор: skiman

Изпратено: 12-03-2015 09:28:43
Факта, че медузата е преживяла 70 млн години без мозък, дава надежда и за такива като теб.
А този форум е неуважаван за мен. Тука може да прочетеш само тучни бисери.
Автор: Kiko1

Изпратено: 11-03-2015 18:38:45
  Пич, казах, че спирам, но явно ти е трудно да го проумееш. Имам усещането, че ти си от тези началници, които визирам. Бъди така добър да спреш с персоналните нападки......не даваш хубав изглед на уважавания от мен форум.
Автор: skiman

Изпратено: 11-03-2015 17:22:14
Погледни в момента на камерите на Лале. ЩЕ видиш трака, който обработва пистата за нощно каране. Това според теб "преди 8 часа" ли е?
Никой не ти е виновен, че си ниско ниво.
Автор: Kiko1

Изпратено: 11-03-2015 15:07:04
    И аз спирам, Скиман, защото доста свалихме нивото. Но не е едно и също обработената писта преди един час и обработената писта преди осем часа, макар и да вали. Поне така работят в Европа.
Автор: stefan2

Изпратено: 11-03-2015 06:34:21
Здравейте колеги,споровете ви са просто заядливи.При снвговалеж работят снегопочистващите машини,а след неговото спиране по пистите започват да работят снегопотъпкващите/ратраците/ защото по време на снеговалеж е само разходи и то огромни на финансови средства.Ето днес 11.03 има сняг за всички и обработени и не обработени места за нас скиори и бордисти.Нека бъде зима.
Автор: skiman

Изпратено: 10-03-2015 17:29:28
Кико, за теб специално ще затваряме пистата през час за да се обработва. Нещо млада ханъма да искаш? Мек миндер?

Очевидно ще трябва да ти го напиша бавно белким вденеш. Пистата се обработва преди каране НО когато отгоре Господ пуска изобилие от бели парцали, които правят 10 см нова покривка на всеки час, как точно да бъде обработено докато ти си тътрузиш дебелия задник по пистата?
Бъди здрав. Само за протокола, на Витоша не е спирало да вали от 4 дена. И има нов сняг към 1.70. Пък ти искай. Август.
Прост съвет и спирам-Научи се да караш по необработени писти. В БГ са предимно такива. Ако не можеш или не искаш-Август.


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре