SKI.BG
     Четвъртък, 25 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: beduin

Изпратено: 29-09-2015 19:58:37
К2 AMP

Здравейте, нуждая се от съвет за покупката на ски+автомат с бюджет до около 700лв. Висок съм 186 см и тежа 100кг. и се определям като с начално към средно ниво... Или може би по-скоро начално:)
Питането ми е за модела K2 AMP 8X Skis + M3 12  дължина 170 см. Това удачен вариант ли е според Вас? Някой карал ли е с такива. И какви други подходящи мога да си купя  за тези пари?
Благодаря. 

Автор: speedlimit

Изпратено: 05-10-2015 02:27:50
Здравко отново beduin.Проблема е че колкото повече мислиш и се колебаеш, толкова повече нещата се усложняват и правилното решение се отдалечава.Според мен ,вече си намерил ски ,които са  напълно подходящи да преминеш през определен период на развитие като скиор след което би могъл да ги замениш с други, така че за момента едва ли би могъл да сгрешиш много. Разбира се че има опции и при другите марки ,но какво от това ? Ако нямаш възможност лично да тестваш,винаги играеш малко на сляпо . Така че - избери това което ти  се струва добро като съотношение цена/продукт.За този модел на к2 съм абсолютно сигурен ,че ще ти свърши работа. По отношение на обувките -- вярно е че са доста мекички за твоето тегло (макар и начинаещ), но щом скоро си ги купил би могъл да изкараш с тях 1-2 сезона и да ги смениш след това.(зависи и колко  ски дена правиш на сезон)
Автор: AntonRuss

Изпратено: 04-10-2015 21:43:27
Здравстуйте, Бедуин.

Я 2 раза пользовалься немецким интернет магазином, вот: http://www.ski-outdoor-shop.de/produkte/fischer-progressor-f17-2015-16.

На немецком сайте почти все известные марки, их можно найти в прокате или на тестах и попробовать.

Еще мне очень  интересно, но у нас в России эти лыжи не представлены, а у вас может  их можно посмотреть и попробовать: http://www.sporten.cz/cze/katalog/sjezdove-lyze/race/524-ahv-06-sl.html

Автор: beduin

Изпратено: 04-10-2015 18:35:33
Благодаря на всички за компетентните и своевременни отговори.
Но честно казано малко зациклих при взимането на решение по въпроса. Работата е там че преди година -две си купих много изгодно евтини ски обувки, но ги купих по-скоро от хигиенна гледна точка, а не като обмислен и рационален избор. Меки са .. Dalbello Havok с флекс 60, които са ми много удобни, но видно от другата тема - вероятно твърде неподходящи.
Предвид обаче, липсата на каквито и да е амбиции в този спорт смятах да си купя подходящи ски, които да не ми се налага да подменям през следващите поне 5-7 години и да ги използвам с въпросните ски обувки. Не мога да преценя до колко е разумно и правилно това...
Към тези ски се насочих, първо заради цената /600 лв. / и второ заради размера /170 см. точно до под носа ми/.
Предвид габаритите ми, съм забелязал че по-късите ски /напр. 163/  ми стоят като на мечето Бамзе - все едно съм със снегоходки. Разбирам че вероятно тази дължина е по-дълга от обичайната за начинаещи, но идеята ми беше да заложа в перспектива на тях. Ако карам следващите няколко години с тях колкото и да нямам амбиции за големи спортни постижения, все ще се науча на още нещо, надявам се .. :) Освен това според продавача, ските са по-подходящи за по-меки ски обувки.
До момента съм гледал още само един Атомик Номад Блекай с титанови вложки, мисля че със същия рамер, който ме грабна отвсякъде, но е с около 300 лв. над бюджета и е вероятно за две нива над моите умения, съдейки по отзивите в интернет. А пък от друга страна дори и да ги купя, дали ще е разумно да ги ползвам със сегашните ски обувки?
Тъй че ако имате идеи за други добри марки и
модели ски в този ценови диапазон /вкл. автомати/ моля да споделите. Както и места /евентуално интернет магазини/ от които може да се пазаруват изгодно.
  Ще се радвам да чуя и всякакви други препоръки.
  Благодаря! 

Автор: speedlimit

Изпратено: 30-09-2015 23:28:27
Здравей beduin, ето и моят отговор на въпроса ти. Според това ,което ти сам определяш като ниво  ( между начинаещ и средно напреднал) опцията,която си открил никак не е лишена от логика. AMP 80x на K2 ca  ски  от типа all mountain за средно напреднал скиор с равномерен и по - скоро мек флекс и със заоблена опашка, която осигурява леко  освобождаване  при завоите.Общо взето карането с тях е приятно и комфортно и като цяло са по-подходящи за мек сняг и не толкова за заледени писти.Също така имат и определен лимит по отношение на скороста,но това при твоето ниво не би трябвало да е от значение.Дължината,която си избрал е подходяща за твоите габарити ,предният размер 163 cm би бил твърде къс за теб.Така че ако общо взето цената те удовлетворява ( по тази точка не бих могъл да ти дам съвет) няма да сгрешиш с покупката. Разбира се подходящи ски за твоя случай има при почти всички марки, но щом веднъж си се спрял на нещо подходящо,не бих искал да те обърквам с нови предложения.Ските от Fischer, които са ти предложени тук от другият колега и особено RC 4 SC и RC са от рейс департамента на тази марка и биха били по подходящи на един по-късен етап от твоето развитие.Ако веднага включиш на тях рискуваш мъчението на пистата да е повече от удоволствието.Ако имаш някакви въпроси - давай без колебание .
Автор: AntonRuss

Изпратено: 30-09-2015 17:35:14
Здравствуйте, Бедуин!
Судя по описанию это весьма посредственные лыжи. Задники скругдены, их легко "сбпасывать" пятками для начинающего лыжника. Если у вас прогресс в технике катания будет улучшаться, то эти лыжи скоро станут для вас "малы". А цена у них высока, как у нового сезона.
Я бы реклмендовал поискать модели прошлого сезона но с конструкцией "сендвич" - деревянный сердечник + усиление тетанолом.
У всех лыжных брендов есть такие модели. Я хорошо знаю только Fischer. На примере этой фирмы это модели Progressor 900 или RC 4 SC или RC 4 RC. Но и у других производителей есть подобное. Я знаю что в Чешской республике делают LUSTI и SPORTEN, это не дорогие лыжи, но именно сендвич конструкции. Для развития и прогресса рекомендую Вам радиус ближе к слаломному (13 м) в ростовке 165 см. Это позволит быстро почуствовать технику поворота на гранях, а не просто соскальзывание. Лыжи типа Fischer RC 4 SC будет держать ваш вес хорошо. А вот лыжи типа  K2 AMP 8X Skis при малой длинне под вами скрутятся в трубочку. Крепления (автоматы) обычно ставят на значение вес минус 10 или 15 кг. Лучше, чтоб это была середина шкалы крепления. Например: Ваш вес 100 кг, значит установка креплений на 85-90 дин. Крепления с усилием от 60 до 120 дин подойдут.
Не спешите с покупкой! Попробуйте в прокате или на тестах разные модели. А главное, надо начинать с скиботов. Боты это  70% всей амуниции.
Удачи!
Автор: jas

Изпратено: 30-09-2015 12:10:28
Здравей Бедуин :)
Ските са добри, малко мекички, но за твоето ниво са подходящ избор с възможност да опиташ и спускане в пудрата. Ако предимно искаш да караш на писта и не толкова бързо ще е по-добре, според моя опит, да вземеш по-късия 163см размер. Сподели впечатленията си след това тук. Успех!
Автор: beduin

Изпратено: 29-09-2015 20:00:18
ето така изглеждат:
http://www.evo.com/outlet/ski-packages/k2-amp-80x-skis-m3-12-bindings.aspx


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре