SKI.BG
     Петък, 29 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: parapiteka

Изпратено: 13-12-2015 13:49:34
Банско Геноцид спрямо българският скиор!

Не обичам да „хейтвам“ или по хубавата българска дума мразя; но мисля че мълчанието на безобразията, които се случват в Банско е по лошо от така нареченото хейтване .Потребителския Геноцид на Юлен  спрямо скиорите българи е достоен за мразене.
1. Откри се сезонът при отчайващо малко количество сняг; отвори се 10 метрова писта само и само за да се каже Първи сме.Плащаш 30 лева за да караш 10 метра  на кому беше нужно това?
2. Деца от 0-7 години карта 1 лев!!!!От децата ли решихте да печелите бре?Само да напомня че Юлен плаща за концесия на ски зоната 200 000 лева безумно смешна сума която се избива за около седмица. Срам за детска карта 1 лев!!!
3. Инвестираха се милиони за така нареченият фейс контрол за да няма полудневна карта; която основно се ползва от българи!!!
Това е Герноцид към българският скиор и мисля че тези напудрени Господа заслужават бойкот и презрение от нас всички българи любители на зимните спортове.

Автор: 123456789

Изпратено: 11-01-2016 19:56:22
само Боровец,имат по-добра ценова политика и можеш да караш  по-дълго време, а има и нощно каране
Автор: miro253

Изпратено: 18-12-2015 11:38:57
По всичко личи, че на банскалий не им дреме за българския клиент и явно нямат никакъв интерес от него.
Няма спор, че ски зоната на Банско е много добра, но в комбинация със слабата си ценова политика, малката ски зона спрямо легловата база, продължителноста на сезона, независимо дали има или няма сняг и с преобладаващите чуждестранни скиори- махмурлий на които опита на пистата им се е изградил предната вечер в кръчмата или някой бар прави Банско една много НЕ атрактивна дестинация лично за мен. Да не говорим за нивото на обслужване спрямо цените. За мен Боровец винаги е бил най-добрият ни ски курорт и явно още дълго време ще остане такъв и то без такива крупни инвестиций. И там има какво да се желае, но макар и бавно се вижда развитие в правилна посока /поне според мен/.
Автор: tihho

Изпратено: 17-12-2015 21:50:16
Здравейте, ето и Боровец пуснаха цените http://www.borovets-bg.com/bg/prices/lift_karti_2015_2016/ не агитирам никой, но те тази година показват развитие относно офертите.
Автор: frehley

Изпратено: 17-12-2015 18:39:13
За да допълним картинката:
1. Паркингът, доколкото знам, е 12 лв, а не 8. Миналата година на откриването ни сурвакаха с 20(!) лв, само че това го разбрахме чак горе на бариерата.
2. Обявена е цена от 30 лв до 19 декември 2015 (събота?!), включително. Само дето няма работещи писти при открит сезон. Посмешище!
3. Това с липсата на предиобедна половинка карта си е престъпление! Да не говорим за цената на следобедната - 48 лв, при цена на целодневна от 58 лв!
4. Цената на картата за няколко дни (без значение колко на брой). Като разделиш броя на дните на общата цена всеки един ден ти излиза с точно 2 (!!!) лв по-евтино, отколкото, ако си купуваш всеки ден нова целодневна карта. Т.е. при 5-дневна карта спестяваш...10 лв!...
 
Автор: Earendil

Изпратено: 17-12-2015 14:15:31
.. Да не говорим за почти задължителния паркинг от 8 лв/ден..
Виж Пампорово се стараят повече според мен.. ски зоната ще се отвори с повече писти и с безплатен първи ден..
Автор: parapiteka

Изпратено: 14-12-2015 07:28:24
Да съгласен съм с теб jas,малко повече емоция вкарах.
Див Капитализъм ама стил 60 години назад е в сегашния му вариант в БГ,
Деца 0-7 години карта 1 лев!!!!!!!!Каква е тази дива простотия не знам.
Концесията на Юлен е 200 000 на година това всеки го знае
Автор: speedlimit

Изпратено: 13-12-2015 17:46:34
Ако плащат само 200 000 на година , то това си е направо смях , не ми се вярва все пак, да е чак толкова малко ... Иначе 30 за билет не изглежда скъпо, но ако има сняг, ако няма .....
Автор: jas

Изпратено: 13-12-2015 14:31:13
Здравей Парапитек,
В емоциите на темата ти има правдиви неща, но не мисля, че се провежа съзнателен "геноцид" спрямо българските скиори. В случая работи добре известния пазарен принцип с елементи на див капитализъм. Освен това "бойкот" на алпийските ски в Банско има не от днес. Това явно се вижда пролетно време, когато пистите опустяват и в селището остават само местните. Сезонът започва все по-късно и завършва все по-рано, просто, защото преобладаващо състоятелният български скиор вече влага парите и емоциите си в, макар и по-скъп, но качествен туристически продукт извън България, а обикновения човек замотан в ежедневието си и все по-скъпото потребление просто не поглежда към планината.

Бил съм на почти всички откривания на ски сезона в Банско, бях и вчера, българи наистина имаше малко, но пък имаше тълпи от гръцки младежи, които най-откровенно се забавляваха на добре заснежената поляна. Качих се и до горна станция на Тодорка, дори и там снегът беше мек, температурата беше над +5 градуса. При тези условия, без да защитавам Юлен, няма начин да се подготви годна писта за алпийски ски, колкото и да ми се искаше. Но пък времето за ски туринг беше фантастично :-)

Подобна ситуация имаше и през 2003г, когато се откри кабинката и ски зоната в сегашният и вид, дори беше по-тежко, защото имаше кал и преваляваше дъжд, но пък бяха дошли хиляди българи! 


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре