SKI.BG
     Четвъртък, 28 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: megre

Изпратено: 21-12-2015 19:42:46
Ски обувки.

Трябва да си сменя обувките. Карам относително добре, но годините са ми доста и държа преди всичко на комфорта. Мисля флекс 80 е добре. Дайте идея за марка и модел, става въпрос за нови. Благодаря. 

Автор: speedlimit

Изпратено: 02-01-2016 07:36:47
Щом вече си ги купил, няма как трябва да ти кажем само добри неща за тях. Едно е сигурно - стават и за  on и за off писта. Казваш че са много удобни - няма как да не са удобни след като са 102 мм last , един от най- широките. Ще стават и все по удобни тъй като вътрешната обувка е термо фит и ще се моделира след няколко дена каране. Ако те интересува нещо по конкретно. - давай! 
Автор: vells

Изпратено: 01-01-2016 17:47:06
Здарвейте! За много години и безтравматично каране през 2016г.! Скоро си купих Lange SX 120 Почувствах ги много удобни.Някакви мнения за този модел?
Автор: speedlimit

Изпратено: 24-12-2015 08:27:41
Доста говорихме за ски обувки в последните месеци , в отделни теми и в отговор на отделни постове. Не е лошо да повторим отново че съвети за избор на обувки чрез интернет форум е рисковано нещо. Даже и да знаем фактори като възраст , тегло, ниво , предпочитам стил, тип сняг , пак е по трудно от колкото при ските. Обувките са доста индивидуално нещо. Две с две не си приличат даже и да са с еднакъв мондо, с еднакъв флекс и с еднакъв фит. Най добрата препоръка е  ходете по магазините , търсете компетентни консултанти, които ще измерят точно на дължина и ширина вашия крак , ще ви зададат няколко въпроса и ще ви предложат  поне 2  или 3 модела. Изпробвайте ги дълго в магазина , поне половин час, правете движения и следете за възможни проблемни места по крака. Към колегата който кара предимно слалом на писта в Боровец .В момента силните слалом ски обувки според временната класация при марките за световната купа са : Росиньол , Атомик  и Нордика при мъжете. Това означава че тези марки влагат огромни  средства в търсене на оптималните настройки които са решаващи при слалома , който е най трудната и най техничната от четирите , а от скоро и пет дисциплини. Така че не е лошо да видиш какво се предлага  за широко потребление при тези марки в раздела писта с по малък флекс ,за по средно напреднали  но да не е по малък от 100. Може би  някой от моделите им ще пасне добре на крака ти и ще ти върши добра работа за слалом  на писта  в Боровец.
 
Автор: jas

Изпратено: 23-12-2015 08:53:16
Здравей Мегре,
Най-искрено те поздравявам за високия ти скиорски дух и желанието ти да продължаваш да си на пистата! Не са много хората в България като тебе.

За ски обувките, в днешно време предлагането на модели и модификации е огромно. В твоя случай най-важно е удобството и безопасността при каране. Отново ще препоръчам комбинирани ски обувки за туринг-фрийрайд, които освен желаната твърдост предлагат, голям комфорт и универсалност с възможност за свободно ходене и стоене с обувките през целия ден на ски. Точно този вид ски обувки са предпочитани от треньори и експерти в алпийските ски прекарващи дълго време в планината. Твърдостта над индекс 100 е задължителна за безопасното управление на ските, а дизайнът на вътрешния чорап на туринг обувките е максимално ортопедичен и термо функционален. Един отличен пример за този вид ски обувки е Scott Cosmos2. Подобни модели имат и други производители. Важно е все пак, освен бюджета и личното ти предпочитание за външен дизайн, и чувството ти за удобство. Последното те задължава с множество продължителни проби и обиколки на магазините. Темата е хубава и може да представим множество варианти от които да се възползват и други скиори. Очаквам още предложения от останалите участници във форума. 
Автор: megre

Изпратено: 22-12-2015 18:53:44
Здравей Jas, извинявай къде не дадох пълни данни. Така височина 168 кг.70 години 70. Обикновено карам слалом на писта, предимно на Боровец. Обувките които карам сега са на 20 години, малко ме е срам да го казвам но е така. На времето ги купих от Австрия не са много твърди но не пише нищо на тях. Карам около 50 дни годишно. 
Автор: jas

Изпратено: 22-12-2015 12:28:04
Здравей Мегре,
Модели ски обувки има много, но е добре да споделиш, колко ти е личното тегло и къде предпочиташ да караш!? Аз лично препоръчвам, при натрупване на години, зависи и ти какво влагаш в този смисъл, да пробваш новите модели комбинирани ски обувки - концепцията писта-туринг-фрийрайд. И преди сме писали, че обувки с флекс индекс под 100 не е сериозен избор за скиори с опит и намерения за упражняване на трайни удоволствия на ски!


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре