SKI.BG
     Петък, 29 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: megre

Изпратено: 19-01-2016 18:34:45
Обработване на пистите.

Дали някой е на ясно защо има толкова голяма разлика на обработените писти в България и тези в чужбина. Дали техниката, персонала или ръководството имат някаква вина. Обикновено при нас има стечение на обстоятелства. Не знам ако някой знае да каже!!!!

Автор: jas

Изпратено: 03-02-2016 14:13:19
По темата на Мегре
Обработката на пистите в българските ски центрове винаги е била противоречива. И тази практика ще продължи, просто, защото цялостната конюнктура в страната е същата. Има огромна празнина между потребление, обслужване и култура във всички сфери на живота. Това е причината за недостатъците и нередностите по обраборката на българските ски писти. За съжаление темата визира само пистите за алпийски ски, но проблемите в пъти по-големи важат и за пистите за ски бягане/ходене.

В този случай Спийдлимит е много прав, след като околната среда не се променя към подобрение в името на потребителя скиор, то скиорите трябва да се приспособяват. Аз лично практикувам могул/каране по бабуни и смея да твърдя, че няма писта и условия, които да не ми харесват, когато карам ски. Просто се приспособявам към терена и се стремя да извлека максимално удоволствие от спускането.

По този въпрос в SKI.BG планираме открит семинар на тема "Ски адаптиране", кога и къде ще се състои ще научите от новините на SK.BG ! 
Автор: speedlimit

Изпратено: 02-02-2016 07:16:53
Така е мой човек, знам че карането по писти с добра фризура и маникюр е далеч по лесно , но те не винаги са такива и както е посочено тук по-долу зависи и от хардуера и софтуера, които у нас нормално куцат. Тогава какви са опциите : едната е хленчене, а другата е удоволствие от каране в трудни условия - с подходящи ски и подходяща техника. Аз съм избрал втората опция. Сигурно е че в Италия , ако е имало само 20 см сняг груминга е работил денонощно за да се осигурят твърда база и някакви маргинални условия за скиорите при липсата на повече сняг . Ако машините излизат по два пъти на ден плюс вечер след затваряне , нормално е че няма да има бабуни. Аз обаче търся точно тях - така винаги съм далеч от тълпата , а и тя от мен. Не съм любител на чайниз даунхил когато съм в планината.
Автор: aliens

Изпратено: 01-02-2016 21:24:47
Ти сигурно се шегуваш. Хората питат защо са зле пистите, а ти казваш че не можели да карат по бабуни. Току що се връщаме от италия където тази година имаше само 20см сняг. Пистите бяха страхотни. Бабуни - няма. Лед - няма. Скиори - много.
Автор: tantus

Изпратено: 20-01-2016 13:23:19
Както почти във всяка една ситуация има 2 основни прични - хардуер (техниката на разположение на курорта) и софтуер (концесионерите на ски зоните).

В повечето курорти при нас куцат и двете.

Но има и разлика между курортите в България - в Банско смея да твърдя, че пистите се обработват на страхотно ниво. Чувам добри неща от тази година и за Пампорово (преди беше зле). За Витоша няма какво да говорим - там дори и при перфектни условия, Лалето е в потресаващо състояние.

Автор: speedlimit

Изпратено: 19-01-2016 19:56:01
Според мен качеството на обработка на пистите е едната страна на  медала , другата са самите скиори , които трудно съумяват да адаптират екипировката и стила си на каране към условията  на деня. Много хора включително и в този форум се впускат да купуват  твърди състезателни ски с много метал подходящи за бетона , но когато завали сняг и станат бабуни или не се обработват известно време оплакванията започват. Това обаче е чудесно време да се изпробва нов стил на какане , нови по- широки ски и т.н. за има удоволствие от карането 


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре