SKI.BG
     Четвъртък, 28 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: snow12

Изпратено: 11-02-2016 22:44:09
Помощ при избор на ски

Здравейте ! Тежа 78 кила висок съм 173 карам само на писти не обичам да излизам извън определям се като „advanced to expert“ карам червено/черно търся стабилна ска на високите скорости и лед колебая се между няколко модела ако може мнение за тях ще съм много благодарен.
Fischer RC4 Superior 2012
Atomic NOMAD BLACKEYE Ti 2015
Fischer Progressor 800 2015
Fischer Progressor F18
отворен съм и за други предложения :)   

Автор: snow12

Изпратено: 13-02-2016 00:17:34
Благодаря за отговора !  :)
Автор: speedlimit

Изпратено: 12-02-2016 21:58:50
По принцип Fischer като цяло излизат с добри фабрични настройки за разлика от някои други марки, така че няма нужда да се точат кантовете веднага, но след 2-3 дена каране им сложи една хубава бърза вакса . За добър сервиз виж темите по надолу  има  добри препоръки, аз съм в чужбина , но темата е поставяна и друг път и мисля че има отговори по нея. 
Автор: snow12

Изпратено: 12-02-2016 19:59:10
speedlimit  Благодаря много за отговора ти помогна ми много радвам се, че има хора който помагат и обръщат внимание сигурно ще се спра на Fischer Progressor 800
искам да попитам предварително само каква е процедурата със чисто новите ски трябва ли да се заточват кантовете ? И ако знаете добър ски сервиз във София ще съм ви много благодарен. 
Автор: speedlimit

Изпратено: 12-02-2016 17:15:32
Snow12 , явно си фен на марката Fischer , от 4 изброени модела 3 са Fischer. За каране по писти и трите ще ти свършат работа , като f 18 e малко по лек модел и с малко по мек флекс . По отношение на всички модели на Fischer които започват с  буквите RC моят съвет към всички които ги купуват е следния : това не са ски за учене и придобиване на нови умения. Скиор който кара тези ски трябва да може да ги огъва в чиста арка при завой и да изписва 2 чисти дъги върху снега след себе си и да въздейства върху радиуса им по желание и то на стръмна писта. Ако някой има съмнение , че прави точно това когато кара и  може би  без самия да осъзнава практикува пързаляне с рейсинг ски, вместо високоъгълен и високоскоростен карвинг, то тогава има смисъл да слезе стъпка надолу към Progressor , които са много добри ски , да подобри уменията и тогава да се качи към RC. Четвъртият споменат модел Atomic Blackeye ti е от категорията ол маунтин с 81 см под обувката  и няма никаква връзка с останалите 3 изброени модела по своите характеристики .Ако ще се кара стриктно писта, както е написано тук по горе , не виждам смисъла от ол маунтин ски.


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре