SKI.BG
     Петък, 19 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: zelen

Изпратено: 15-02-2016 15:00:48
коментар по темата след последното фиаско?!?!?!?

явно на никой не му пука как НИ саботират туризма и зимните спортове в БГ, а ето как харчат в пъти повече от инвестиционните проекти, било то за Витоша, Пампорово или където и да е!!


Гонили са чайки от лагуни и са строили места за секс на фламинго в български и италиански лагуни – 10 000 000 лева

Броили са соколи – 3 000 000 лева

Местят 48 черни лешояди за 7 000 000 лева

Местят големи европейски лешояди за 3 000 000 лева

Следили са дива коза със сателит – 580 000 лева

Мътили са яйца на костенурки – 918 000 лева

Гледали са кокичета, мушмули и главочи във Витоша – 1 900 000 лева

Ходили са на гости на италиански, гръцки и румънски зелени да разговарят как да се опазят едри хищници – 5 000 000 лева

Въдили са есетри – 1 400 000 лева

Плевили са бурени около Сребърна – 1 400 000 лева

Броили са риби и миди в Русенски лом – 800 000 лева

Хранили черен лешояд – 650 000 лева

Гледали са планински кеклик – 1 100 000 лева

Давали са акъл как да се опази язовир Овчарица – 450 000 лева

Развъждали са лалугери – 470 000 лева

Садили са върби в Димитровград – 1 650 000 лева

Изграждали са гнезда на чапли в Марица – 1 400 000 лева

Правили са гнезда на рибарки в Поморийско езеро – 780 000 лева

Давали са акъл за язовир Конуш – 200 000 лева



Аз не съм от София, но искам да карам ски на Витоша, не ми се ходи на село Банско, Чепеларе или ...... където и да е!! Искам да ползвам удобствата на този милионен град, ТЕД ЛИГАТИ преди време като беше тук каза: ВИЕ СТЕ ЛУДИ ИМАТЕ СТРАХОТНА ПЛАНИНА И НЕ Я ПОЛЗВАТЕ!!!!!!!!!!  как така тридесет човека "зелени"  затварят централни улици в Сф.и няма кой да ми ........... Иначе за незаконната сеч не съм ги чувал да говорят, говори се само от разследващи журналисти!!!

и така виждам че никой бе го е....., но вс имат мнение колко са зле Бороспорт или Юлен/ не че е лъжа/ ! да зле ще е докато те взимат пари да НИ саботират, а ние си плащаме да чакаме и бутаме по лифтовете!!!

Автор: Newbie2014

Изпратено: 31-03-2016 15:58:20
http://offnews.bg/news/Ikonomika_59/Proektat-Destinatciia-Rila-se-mesti-v-Kosovo_626750.html

После някой да каже, че Цеко и зелените кхмери не са в един отбор.
Автор: jas

Изпратено: 06-03-2016 13:48:29
Полемиката е достатъчно сериозна и във всички мнения по темата има доза истина. Но какво да се направи, кое ще е правилно и кой ще вземе решението за това да се случи, ние тук в ски форума може само да напишем.

В случая с Пирин, същото важи и за Витоша, но в други мащаби, мисля, че всички заинтересовани страни отново трябва да седнат на една не толкова голяма маса, направо на върха на пистата под връх Тодорка и да погледнат надолу към действителния проблем - презастрояването и пренаселеността на Разложката котловина. С този грозен проблем трябва да се борят и "еколозите" и "ски бизнесът". Мародерството на земеделски земи, пасища, гори и горички от знайни и незнайни "строителни предприемачи" унищожава планината, бавно и методично. Смогът от автомобилния трафик, брикетите и цялата "гнъс" изгаряна за отопление на бетонното гето в котловината изяжда горите на Пирин в хиляди пъти повече от просичането и моделирането на няколко нови ски писти.

Заглеждали ли сте се в стария паркинг под Шилигарника през почивните дни!? Препълва се с коли. Същото е и на паркинга на Бъндеришка поляна. Постът на парк Пирин до Мотиката може с точност да каже колко автомобили щурмуват завоите над Банско всяка седмица. Сигурен съм цифрата е в хиляди. Какви са последствията за природата!? Има цял доклад от виден швейцарски институт по темата, но "еко активистите" и "властите" пропускат този факт.Трябва ли да продължава тази пародия на българска ски цивилизованост? Не, категорично не!

Съвременната цивилизованост изисква в Пирин планина да има още писти и още съвременни лифт съоръжения и никакво друго ново строителство. Това само ще помогне на природата. Лошият пример е Витоша, ако не се направи нищо, планината сама ще загине.

Аз съм видял достатъчно планини, писти и лифтове по света и на нито едно място извън България не съм срещнал такова варварско отношение към планината от самите природозащитници и обществото като цяло. Нихилизмът и липсата на каквито и да е грижи убиват природата, а не "металните лифтове".   
Автор: speedlimit

Изпратено: 29-02-2016 20:09:40
Корекция сините писти. Зелени са другаде.
Автор: speedlimit

Изпратено: 29-02-2016 20:04:34
Ако приемем,че туристите на Банско, българи , гърци и др. са в голямата си част , 80 процента начинаещи, малко или средно напреднали и идват колкото заради ските. толкова и за запивките долу , то бързината с която два лифта ще ги изсипват горе ще направи зелените и  лесните писти направо опасни за каране. Те и сега поемат голяма навалица и не са съвсем безопасни 
Автор: skiddy

Изпратено: 29-02-2016 17:20:36
Значи,така,ние българите най-големите късметлии сме извадили късмета наште планини да са такива,единствени красиви в света,под закрили бля бля бля,така че света казва да не ги пипаме,а нещастниците австрийци,италианци,швейцарци,французи...и да не ги изброявам понеже са им грозни планините и имат право да карат ски!Ех горките блазе ни на нас!Благодаря ви еколози,че ни спасихта от екологичната катастрофа-ски и то понеже много обичате природата и планините,не за друго!
Автор: speedlimit

Изпратено: 27-02-2016 00:40:44
Освен всичко и сезона ми се струва доста кратък за да оправдае втори лифт. Миналата година мисля че закриха ските някъде през март. Не знам как ще е тази година , тук при мен март е все още разгара на сезона. Зависи и от времето разбира се. Ако имаш сезон от ноември до май , да строиш лифтове бива , ако обаче ще е само за коледния  ръш и с мъка три месеца сезон , но само някой да си напълни гушата и да се излива нов бетон долу , не знам дали си струва.
Автор: Karole$

Изпратено: 26-02-2016 21:08:18
И защо са протестирали? За да може един олигарх да си построи лифт по средата на национален парк под егидата на ЮНЕСКО? Казват, че иска да се развива ски индустрията в България. А аз ще попитам как по-точно един кабинков лифт, чието построяване е напълно безсмислено, ще помогне за развиването на ските в България? С две кабинки опашките ще се пренесат горе на седалковите лифтове и отново ще се кара толкова, колкото и сега. След това ще се поиска разширяване на ски зоната и нататък е ясно. И накрая Пирин като стане гол чукар, за да могат десетина човека да се налапат с пари доволни ли ще сте? Просто в Банско вече всичко е сгрешено напълно най-вече заради огромната и несъответстваща на ски зоната леглова база. Въпросът е сега е дали ще сгрешим още веднъж и ще позволим най-красивата българска планина да се превърне в една площадка с разорани кални писти и метални лифтове. 
Автор: speedlimit

Изпратено: 26-02-2016 19:47:39
Днес във Вести бг видях заглавие, Хотелиери и ресторантьори на протест, искат втори лифт на Банско! Малко странно изглежда точно те да са на протест , а не  истинските скиори. Може би предвиждат  нови хотели и ресторанти покрай втория лифт....
Автор: tantus

Изпратено: 26-02-2016 16:47:07
Зелен,

Защо да не може общината да гарантира кой как ще се разпорежда със собствеността си? Мислиш, че всеки трябва да строи където и както му падне под предтекст, че земята си е негова, така ли? Да не си мислиш, че тази стилистична хармония и уреденост на алпийските курорти е защото хората са много културни? Не. Просто общината е казала - тази част на курорта е за високо строителство, онази за малки къщи до 10м височина, ето там пък не се строи изобщо и така.

Не може ли общината да каже, край на грозните пластмасови павилиончета? Не може ли да подгони собствениците на недовършените сгради. Не може ли да реши проблема със строителните отпадъци навсякъде?

Всичко може. Само че тия селяци в общината са заети повече с далавери, отколкото с решаване на проблеми.

Относно инфраструктурата - еми да, това е работа на общината. Аз казах, че общината също трябва да си свърши работата. Вината не е само на гражданите.
Автор: Newbie2014

Изпратено: 26-02-2016 13:33:51
То с такива "еколози" читав концесионер няма да се намери. Ще си търпим местните олигарси. Дори се чудя дали не са комбина със сегашния концесионер. .щото тя тая концесия ще трябва да се подновява по някое време.


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре