SKI.BG
     Четвъртък, 28 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: tihomir2135

Изпратено: 24-10-2016 21:40:58
На ски в Австрия

Някой може ли да ми даде координати на самостоятелна вила за 8=10 човека в Австрия и как стоят нещата с ски картите.Благодаря предварително.

Автор: jas

Изпратено: 18-11-2016 10:08:32
Една добре организирана Интернет информационно-резервационна система, която и аз съм използвал, на добре познатите ни Feratel. Може да резервирате от стаи и апартаменти в хотели, пансиони и хижи до цели частни къщи. Фирмата е собственост на австрийската фамилия Шрьокснадел и е най-известна с инсталациите на Интернет видео камери излъчващи на живо от ски пистите в Алпите. Системата поддържа актуални данни за настаняване в курортите на Австрия, Италия, Германия, Швейцария, Словения и Словакия.

@dimkov
Нищо лично, но коментарите ти са извън темата и изглеждат съзнателен тролинг. Ако искаш да дискутираме предимствата и недостатъците на българските ски курорти открий друга тема.   
Автор: dimkov

Изпратено: 17-11-2016 19:27:45
@jas
Много интересно защо пренебрегваш българските ски курорти и наричаш сравнението им с Австрия абсурдно. Не знам поради каква причина е всичкият този хейт към страната ни и в часност бг ски курортите. Разликата между България и чужбина е степента на развитие. Алпииците са превърнали ските в една голяма и печеливша индустрия, но това не значи, че българските ски курорти са абсурдни, просто са много по-изостанали в развитието си. Как си представя един средностатистически скиор една прекрасна почивка- ставаш сутрин рано, качваш се на ските и караш до 13-14ч. Слизаш, обяд, сауна или други, вечеря в някое приятно местенце и сън. Всичко това можеш да намериш и в Банско и в Чепеларе и Пампорово и те са на 2-3 часа път от София. И аз харесвам Австрия и аз харесвам да пътувам и мисля, че всяко място има своята шармантност. Опашки има навсякъде, ако толкова не ти харесва да чакаш на Банско на кабинката, има сезонни карти с бърз достъп или палиш колата и спираш на паркинга-15 лв. Аз лично нямам скрупули, че видиш ли Цело Минев не давал отстъпка за карти предиобяд или че чаят бил 6лв -кеф цена няма. Ако толкова ти е скъпо на Банско, отиди на Чепеларе, ако има сняг ще си изкараш и по-добре- прекрасен град. Не мисля, че е редно само  да се плюе, има и позитивни страни на бг курортите. Отиди в Австрия между 15.02-28.02 и единственното, което ще правиш е да се мачкаш с глупави Холандци и Датчани. Нищо лично!
Автор: tihomir2135

Изпратено: 11-11-2016 18:47:44
Препоръки и мнения за Ливинйо Италия
Автор: jas

Изпратено: 02-11-2016 23:41:45
Тъй като темата е за ски в Австрия ще приложа изпратените от приятелите на SKI.BG в Тирол SkiWelt цени за предварително закупени /до 06.12.2016г./ сезонни лифт карти 2016/2017 >

TIROL SNOW CARD
Die Tirol Snow Card inkludiert 91 Skigebiete, über 4.000 Pistenkilometer und 1.100 Lifte.

758 Евро за възрастен

ALLSTARCARD
NEU!! Weltgrößter Skikartenverbund - über 2.750 km Pisten, über 900 Seilbahnen und Lifte, 3 Gletscher & 25 Skiregionen in 6 Bundesländer.

682 Евро за възрастен

SKIWELT SAISONKARTE
Die SkiWelt Saisonkarte inkludiert 284 km Pistenspaß in der SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental.

552 Евро за възрастен

SKIWELT GANZE FAMILIEN SAISONKARTE
Die Familiensaisonkarte für die ganze Familie: Kaufen 2 Erwachsene (Eltern) und das älteste Kind (oder Jugendlicher) je eine Saisonkarte, so erhalten alle weiteren Kinder /Jugendliche die Saisonkarte kostenlos.

1481 Евро за 2-ма възрастни + 1 най-голямото дете/младеж + всички останали деца от семейството

@dimkov
Сравнението с българските/банските реалии в случая е крайно неуместно, фактически абсурдно.     
Автор: dimkov

Изпратено: 01-11-2016 15:49:34
Здравейте,
Бих желал и аз да изкажа мнение. Обиколихме доста ски зони в Европа: Залбах-Хинтерглем; Рисоу; Валморел и Вал гардена. Ако не сте ходили на ски в чужбина, препоръчвам Залбах - близко е до България и ще усетите автентичния Тиролски дух. Близко е и до Зел ам Зее и глетчера Китцщайн хорн - мястото е чудесно. Малко е късно вече за резервации, но може и да успеете. Препоръчвам да не ходите във високия сезон, защото е ад.
Мисля, че тук е мястото да засегна и още една тема и да повдигна въпроса защо много хора избират да ходят в чужбина. След няколко ски ваканции прекарани в чужбина, не знам дали някой може отново да ме закара там с цел яко каране на ски, защото според мен е невъзможно. Поне не и в курортите и времето когато съм бил аз. Пистите са толкова претъпкани и има толкова много хора, буквално навсякъде, че не бих казал, че може да се кара, поне не и според мойте разбирания. Хубаво е да се види и да се изживее, особенно според мен глетчара на Китцщайн, но не очаквайте пусти писти, които едва ли не само теб чакат. Аз лично вече втора  година няма да ходя извън страната и с риск да бъда линчуван за думите си, мисля че Банско не отстъпва по нищо на големите ски курорти, освен по размер. Размерът обаче е малко относителна величина. Примерно не можеш да обиколиш цялата Вал гардена за няколко дни, защото просто ще прекараш цялото си време по лифтове и ски пътища. Световно известната Села ронда е такава глупост, че няма накъде.... Аз лично и тази година ще прекарам на Банко със сезонна ски карта или Банско туенти, в зависимост от снега през декември и не искам да  виждам и да чувам нито за Италия нито за Австрия.

Успех в начинанието...
Автор: tihomir2135

Изпратено: 27-10-2016 18:17:30
Благодаря,За първи път искаме да отидем на ски извън БГ  и несме много запознати иначе сме запалени по ски спорта Не сме експерти обичаме природата и спокоиствие кара ме на средно ниво и просто искаме разнообразие от писти ако може като за начало по икономично а до година ще видим,Ако някои знае някоя самостоятелна къща за 8=10човека ще е супер.Не искаме по хотели да се съобразяваш за закуски ,обяд и така нататък.В някое селце или курортче както в БГ къща за гости самостоятелна Благодаря.
Автор: jas

Изпратено: 27-10-2016 11:22:47
Здравей Тихомир,
Темата ти е важна, защото касае интереса на вече доста български скиори.

Ски ваканцията в австрийските Алпи е ценово напълно конкурентна на една ваканция в български ски център, но в качествено отношение е несравнима в полза на австрийците.

Темата ти обаче е необятна. За това е необходимо да сте наясно колко сте готови да похарчите за едно подобно пътешествие. В Австрия може да карате ски от икономично до разточително луксозно. Така въпросът ти остава незавършен, а отговорите могат да са неподходящи. Друг важен детайл е, какво предпочитате, спокойствие, купонджийска дандания или само хадкор каране на ски. В Австрия има всичко свързано с този необикновен гъдел наречен ски спорт и туризъм. 
Автор: Ivo,1974

Изпратено: 25-10-2016 20:58:00
О да мога много курорти да препоръчам в Австрия. В района на Zell am see  има няколко ски центъра в рамките на 20-30км. в това число и Глетчер, при липса на сняг той спасява положението. SkiWelt също е страхотно място. Препоръчвам Ischgl и многото ски зони наоколо. Не изброявам самите курорти защото са много и всички са страхотни. Влез в www. Bergfex.com тук много подробно можеш да се запознаеш с всичко. Ако нещо мога още да помогна ОК.
Автор: tihomir2135

Изпратено: 25-10-2016 18:51:02
Благодаря можеш ли да препоръчаш курорт 
Автор: Ivo,1974

Изпратено: 25-10-2016 15:39:34
Привет
Пробвай през Booking.com, аз съм доволен от тях, търсиш за голяма група може да се наложи да сте разделени на две места. Сезона почти е започнал и може да е трудно да намериш за всички на едно място. Много зависи и от курорта, може всичко да е запазено, по популярните места се резервират от предишния ски сезон. Аз лично се прибрах на 31.01 и на 03.02 правих резервация за сезон 2016/17г. Относно картите, дневна от около 46-47€ до 50-55€ на човек. Поздрави


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре