SKI.BG
     Петък, 29 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: megre

Изпратено: 14-11-2016 14:19:13
Дали в Австрия има Натура 2000

Домакинът на старта на 50-ия сезон в световната купа в алпийските ски Зьолден (Ав) изненада приятно феновете на белите спортове с пускането на най-мощния кабинков лифт в света. Той се казва Гигиьох и ще може да вози по 4500 души за час. Стартът му е на 1362 м и достига до 2283 м. Лифтът има 134 кабинки, всяка за по 10 души, а скоростта му е 6,5 м в секунда. Съоръжението е изградено върху 26 стълби, а скиорите ще могат да се качват с него от центъра на Зьолден до ски зоната за 9 минути.
Другият нов лифт в района е на глетчера "Щубай" и е най-скъпият в света. Цената му е 64 млн. евро. Целта на домакините е феновете на ските да могат максимално бързо да стигат до пистите. За изграждането му е направена най-голямата строителна площадка върху ледник

Автор: rewal

Изпратено: 27-11-2016 08:55:41
Нека обощим:  В развитите алпийски страни изискванията за опазване на природата се спазват стриктно и изключително строго! Тук проблемът не е конкретно и само в екологоията а в един микс вкючващ преплитане на икономически интереси, донякъде успешен опит за монополизъм и разбира се типично нашенската липса на иновативност и каквито и да било нови идеи? Какво имам предвид ли,? Много е просто и очевадно..в началото на промените всички правеха "чейнч бюра", после модерни станаха бензиностанциите и куцо,кьораво и сакато започна да прави бензиностанции после всички от черноморският регион станаха "хотелиери" колко са хотелиери само те си знаят? И сега на ред е зимният туризъм със "СПА" Кой спа, кой дрема не знам, обаче покрай цялата дандания никой не погледна в Германия, Австрия и до някъде Италия, където няма такова нещо като остаряло съоръжение и има лифтове от 1928г, които работят като нови и се подържат перфектно , всяка хижичка и заслон колкото и да стар е реновиран, оправен, подържан до толкова, че да отговаря на изискванията на скиорите и не е затворен или съборен, защото видиш ли е стар!? Аз лично не знам някой от новите хотели в Пирин дае под четири звезди и да не е Спа...Разширението на ски зоните трябва да е в интерес на скиорите не на управителите на ютонго-гипскартон-петзвездни спални! Ето защо се придържам към мнението на parapiteka.
Автор: parapiteka

Изпратено: 25-11-2016 18:51:06
Нека не пренасяме автоматично;постигнатото в Алпите.На посочената карта от jas;дължината на Алпите е над 300 км. Конкретно за Пирин дължината е около 65 км; т.е доста по малка планина,като застрояването влияе много по мащабно.Освен това в Алпите височинната линия на зоната без растения е много по голяма от българските планини!Защо съм противник, за втора кабинка в Банско....много е просто 20 000 леглова база една кабинка- опашки....построяваме втора....легловата база ще стане 40 000-60 000-, пак опашки, какво правим тогава?
Автор: jas

Изпратено: 16-11-2016 01:26:53
@rewal
:-) Хер Петер може да срещнете в дома му не далеч от центъра на Хайлигенблут, Каринтия или в някой от информационните центрове на Националния парк Хое Тауерн. Иначе вече веднъж е идвал на една природонаучна конференция в София, като визитата му в България, по негово желание, не е била свързана със ски туризма.. Той ми сподели, че е запознат с българския "природозащитен-ски параграф 22" и недоумява, защо не може да се намери компромис от който всички да са доволни и печеливши, така както се получава в родната му Австрия. 
Автор: rewal

Изпратено: 15-11-2016 21:39:35
Къде можем да се срещнем с гн, Рупич на булевард "Драган Цанков" N.37? Ние сме бедни, не сме ходили във Виена, а ски ни се карат!
Автор: jas

Изпратено: 15-11-2016 16:31:02
Натура 2000 в Австрия!

Забележете, че най-натюрните места са в околностите на Виена и по най-високата част на Австрийските Алпи. Както лично съм се убедил, включително и при срещата ми с Петер Рупич - директора на най-големия природен резерват в Алпите и Австрия "Хое Тауерн", симбиозата между ски туризъм и природа е съвършена. Наличието на Национален парк "Хое Тауерн" и включването му в програмата Натура 2000 не пречи на развитието и усъвременяването на ски центровете Гросглохнер Хайлигенблут, глетчера Мьолтал, Анкогел Малниц, Гросглохнер Калс Матрей, глетчера Кицщайнхорн над Капрун, околностите на Гащейн и по-ниските зони около Бад Клинкерхайм...

Как и защо се получава така добре в Австрия, а в България не , може да се обясни след като се съпостави манталитета, културата и историята на хората населяващи тези страни.   


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре