SKI.BG
     Събота, 20 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: mitakaa

Изпратено: 06-12-2016 12:49:02
Липсата на Head в Световния ски тест

Здравейте,

Някой знае ли защо Head не участва в World Ski Test и свързано ли е това с обективността или липсата на такава в ски теста? Доколко класирането е отражение на маркетингови бюджети?

Благодаря предварително за отговорите.

Автор: mitakaa

Изпратено: 10-12-2016 22:57:12
Благодаря и аз на Jas и Speedlimit за изчерпателните отговори. 
Автор: miro253

Изпратено: 09-12-2016 11:38:09
Много благодаря за адекватните отговори на jas и speedlimit. Абе направо казано сте ми нещо като идоли тук във форума. Личи си, че сте хора, които са доста плътно в любимия ми зимен спорт. Зададох така въпроса си, защото на мен лично вече ми е доста трудно да различа иновациите от маркетинговите трикове на производителите и вече трета година си "купувам" нови ски и си карам старите :), а това че не се предлагат с правилните настройки ме притесни да не карам и тази година старите си ски.
Автор: speedlimit

Изпратено: 09-12-2016 03:06:17
Съгласен съм с Jas ,че не трябва много да се обърква обикновения скиор , един начинаещ или слабо напреднал скиор едва ли би направил голяма разлика между 2 чифта с различни настройки и може да си кара новите ски както са излезли от магазина без проблем. И все пак що се отнася до експертите , да караш ски с лоши  настройки на кантовете, неравна база - много често срещан случай и без  редовна и адекватна температурна вакса, е все едно да караш колело със спукана гума - пак ще върви някак си но .....Към колегата Миро - не е задължително веднага след покупката да вкараш ските в сервиза - може примерно да покараш така 10 -12 дни ,зависи много и от вида сняг , дали е мек , пудра или клони към лед и едва тогава да им направиш адекватен сервиз и сам да усетиш разликата в карането още следващия ден на пистата.
Автор: jas

Изпратено: 08-12-2016 13:14:49
Така, за да не се обърква и раздвоява обикновеният скиор, ако не е манияк или педантичен експерт, не е необходимо да се задълбочава в избора и настройките на даден чифт от даден модел ски.

Възможните конкретни характеристики на всеки чифт ски, зависят от много фактори, конструкция, материали, температури, налягане на пресите, настройки на инструментите, включително и моментното настроение на майстора който ги изработва. За това Спийдлимит е уточнил, че при професионална употреба ските задължително трябва да се дообработят. За скиорите без професионални претенции или съответните мании това не е нужно. Просто се оборудвайте с нови ски, които Ви харесват и отговарят на нивото Ви и карайте! 
Автор: miro253

Изпратено: 08-12-2016 09:45:08
Добре де, но това означава ли, че като си купим чисто нови ски трябва да ги вкараме директно в сервиз? И как обикновения скиор може да разбере дали ските му работят на 100 %. 
Автор: speedlimit

Изпратено: 08-12-2016 01:11:58
Това че ски от един модел карат различно се дължи на факта че така нареченото автоматизирано модерно производство за което колегата споменава вади ските с ужасни настройки и те така си отиват по магазините и тест центровете. Лидер в това отношение е Хед или поне беше до преди година две , натъквал съм се на чисто нови слаломни ски от тази марка с по голям базов бевел от страничния бевел което е абсурд.Мисля че коментирахме някъде назад тази тема , но лично аз когато купя чисто нови Хед , а пък и други модели , първата ми работа е да изравня базата и да работя кантовете , най често на 1/3 базов към страничен бевел. Служа си с няколко различни пили , като слизам постепенно надолу към най финната и завършвам с керамичен камък и камък Арканзас. Едва след това ските разкриват пълния си потенциал. Не знам кой точно е бил модела на Хед който е завършил на последно място през 11/12, но ако е бил супершейпа преди керс, или  айкон тт80, тези ски имаха ужасни отзиви на тестовете тук в Колорадо, но всъщност са едни много много добри модели, представени по много лош начин от реповете на Хед , които не си бяха мръднали пръста да ги подготвят. Лично съм ги настройвал тези модели и след това съм ги давал на инструктори 4 степен на PSIA и отзивите за тях са били прекрасни. Лично за мен всички тестове които се правят и в Европа и в Америка са нож с две остриета и лично аз никога не купувам ски само защото са заели предно място на някакъв тест.
Автор: mitakaa

Изпратено: 07-12-2016 23:23:23
Това за разминаването между напълно еднакви като модел чифтове ме изненадва. Все си мислех, че автоматизираното модерно производство е свело до минимум такива разминавания. Това явление отчасти обезмисля и повечето ски тестове при които не се купува конкретен изпробван чифт. Направи избирането на нови ски далеч по-сложно :)
Автор: jas

Изпратено: 07-12-2016 08:23:32
Мога само да гадая, какво са/не са направили от Атомик за ските изпробвани по време на теста, което да доведе до подобни добри или лоши резултати. За мен е факт, че тестът е строго математично-статистичен. Не е възможно да се направи "стъкмистика" или "рекламна" манипулация. Всеки участник лично попълва картон за всеки тестван модел и се подписва, картоните се пазят до един и се снимат. Оценките се въвеждат поименно в таблици от които се изчисляват общите резултати за всеки тестван модел. Данните са публични в офиса на организатора и се предоставят в пълен обем на всеки участник в теста било производител или изпитател.

Иначе съм се убедил и в наличието на съществени разлики при напълно еднакви външно чифтове ски от даден модел, когато ги подкарам на пистата. Правил съм такъв експеримент и то със ски от най-високия сегмент. Защо производителите допускат подобни разлики е въпрос към инженерите и техниците които правят ските. Всичко останало е маркетинг и реклама. 
Автор: mitakaa

Изпратено: 07-12-2016 00:56:40
Благодаря за бързия и изчерпателен отговор.
(Опитах се да намеря старите дискусии през търсачката, но нещо не успях)

Още един въпрос свързан със ски теста. За 2014/15, Атомик D2 SL e предпоследен в категорията си, а следващата година става втори. Доколкото мога да разбера няма съществени разлики между двата модела. За теб какво е обяснението за толкова голямата разлика в класациите?
Автор: jas

Изпратено: 06-12-2016 13:53:49
Същият въпрос го обсъждахме и в предходни теми. Ще повторя, че до ски теста 11/12 в Цел ам Зее, Хед участваха с пълна сила, но именно обективността на теста и лошото им представяне през този сезон в изпитанията ги отказаха да участват в следващите издания. Според организатора на теста, от Хед не искали да компрометират сериините си модели с лошо представяне в ски тестове на фона на успехите им в състезанията за Световната купа, Световните първенства и Олимпиадата. Естествено за споменатите професионални състезания ските са твърде различни от сериините ски произвеждани за масовия пазар.

Истината е, че през изминалите 2 сезона от Хед правят опит да се завърнат в Световния ски тест, но условията не позволяват. Т.е. организаторът е въвел математическо ограничение от до 10 тествани модела за категория и за да включи отново Хед трябва някои от другите производители доброволно да се откаже. За сега не са обсъждани условия за промяна в теста, дори и след лобирането на Франц Кламер, който е почетен директор на Световния ски тест и виден агент на Хед.

Аз съм свидетел на голямото разочарование на менажерите от Хед след споменатия злополучен тест в Цел ам Зее. Тогава Хед бяха дошли с внушителен екип от профрсионални състезатели, менажери и сервиз. Тогава Лизи Гьоргл лично направи три фотосесии само за SKI.BG! И въпреки всичките усилия и колосални инвестиции на Хед в самия ски тест, резултатите запратиха слаломния им модел на последното място в категорията, да рони сълзи наравно с модела на Елан. Това са фактите за Хед и Световния ски тест.   


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре