SKI.BG
     Петък, 29 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: Miroslav

Изпратено: 11-12-2016 00:08:53
Rossignol Hero ST (2015/2016) или Radical 8 SL (2013/2014)

Здравейте, спрял съм се на тези два модела и ми трябва малко помощ при избора :) Първо малко предистория - карам от около 10 години, но по 4-5 дена на сезон. Като ниво бих се определил като малко над средно напреднал. Висок съм 190см и тежа 70кг. Купих си обувки Rossignol Hero 110 твърдост, модела от миналата година. Идеята ми е да си купя ски за слалом, искам да усъвършенствам къси, бързи, карвинг завои, за това съм се спрял на тези 2 модела. Като цяло искам да си взема Hero-то, но цената му е доста по-висока от тази на 8SL. До колкото прочетох в интернет и говорих с 2 консултанта, 8SL е еквивалент на Hero ST (без титаниум). Мисля, че е по-добре да взема по-меките вариянти (вместо Hero ST Ti / Radical 9SL), понеже съм лек и краката ми не са достатъчно натренирани и много лесно се измарям. Та въпросът ми е, струва ли си да давам почти двойно повече пари за Hero-то? Също така се колебая дали да си взема 171см или 166см, понеже се притеснявам, че 171 няма да ми позволят да правя типичните за слалом - къси, бързи завои, а ще отидат по-скоро към широки GS завои.

Ето и въпросните модели:
Ски Rossignol Worldcup Radical 8 SL
Rossignol Hero Elite ST

Автор: speedlimit

Изпратено: 13-12-2016 02:48:14
Към Мирослав - и двата модела които представяш за обсъждане са без титанал и са подходящи за развиване на слалом умения. По - стария модел 8 sl има така начения слант ноуз , скосен връх на ските който осигурява добро захапване и като цяло ската е добра.  Лично аз съм тествал и двата модела , но ST само варианта с титанал, предполагам,че другия ще кара много близо до 8SL ,тъй като сърцевината а същата и няма драматични промени ,така че ако бюджета е фактор, няма да сбъркаш с който и да е от двата модела.По отношение на дължината , ако търсиш една малко по голяма поливалентност на ската ще трябва да гледаш към 171см .Освен това 4-5 дни които караш на сезон не са много и предполагам , че все още търсиш при карането си усещане за стабилност, което само по - дългата ска може да даде. Ако не съм прав, купи си по-късия модел също няма да сбъркаш.
Автор: jas

Изпратено: 11-12-2016 12:29:38
Дължината на всеки модел ски спрямо ръста на скиора е относително препоръчителна. Когато скиорът има експертни умения спазването на определените дължини е за предпочитане, по причини за скорост, стабилност и безопасност, но когато става дума за прогресиращи скиори аматьори условията се променят. По-късите слаломни ски са подходящи, дори и за по-високи хора, на първо място заради маневреността, с тях усвояването на карвинг уменията се улеснява. Следва баланса, по-късите ски изискват концентрация и правилно телодържание, т.к. не прощават грешки, което допринася за по-бързото развитие на ски техниката. Още по-важна е безопасността, по-късите ски дават превъзходна проходимост на износена писта с натрупвания на сняг, включително омекнал и на бабуни.

Идол в карането на къси слаломни ски е Марио Мат, карал съм с него няколко пъти и съм свидетел, че неговите лични ски са 160см при ръст 190см!   
Автор: Miroslav

Изпратено: 11-12-2016 09:56:43
Здравейте отново,
Относно дните на пистата идеята ми е да ги увелича поне тройно, за мускулната маса също вече работя :) А за дължината на ските, 161см намя ли да е прекалено късо, все пак съм висок 190см (това са почти 30см надолу)? Говорих с консултанти в SLS и още един магазин и са категорични, че за мен трябват 171см, но още се колебая за 166см.
Автор: valio76

Изпратено: 11-12-2016 08:57:40
Според мен първо трябва да увеличиш дните за каране на ски минимум двойно на сезон да качиш поне 10кг мускулна маса и да си вземеш Rossignol Hero Elite ST TI за твоя ръст 166см. Ако ще караш лежерно по пистите по- 4-5 дни на зима тогава 8SL 
Автор: jas

Изпратено: 11-12-2016 04:59:24
В Спорт Шустер има останали бройки Ti на 162см намалени на 500евро!

Ако побързаш може да сбъднеш мечтите си. Успех! 
Автор: jas

Изпратено: 11-12-2016 04:33:01
Здравей Мирослав,
В твоя случай не бих толерирал регресивното колебание. Ако имаш намерение да караш ски и да се развиваш в технично отношение, то избор нямаш. Rossignol Hero Elite ST Ti ще ти се отблагодарят, в общи линии, до живот.

Но, ако бюджетът ти не го позволява, относно дължините, за Rossignol Hero Elite ST /модела без Ti !!!/ би трябвало да има и 161cm, за български условия според моя опит са по-подходящи, 166cm също стават, но 171cm твърдо не. 


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре