SKI.BG
     Четвъртък, 18 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: isd77

Изпратено: 12-12-2016 09:37:45
Мнения за Atomic Hawx Ultra 110

Здравейте,мисля да си взема този модел обувки.
Тук в България има само 130, мерих ги и ми паснаха много  добре но са ми твърди и затова си мисля за 110.
Ако някой има наблюдения или е прочел нещо, ще съм благодарен ако го сподели.

Автор: isd77

Изпратено: 18-12-2016 10:42:45
За ските вече съм решил, че ще са Atomic Redster D2 Doubledeck 3.0 GS 172.
Обувките са ми по големия проблем.
В Макс Спорт нямат Atomic - Redster Pro 120 или 130
имат само Hawx и FIS
Mерих Fisher RC4 130 VACUUM FULL FIT, доста добре ми паснаха, като се има пред вид,че трябва да минат и през вакуума. Tecnicata определено не са за мен.
Продължавам с меренето, ще мина пак и през Lange, Rossignol,Head и Salomon
Автор: jas

Изпратено: 16-12-2016 13:06:42
@isd77
Така както го описваш ще ти трябват бутикови ски от рода на Vist Aurum, Hera или по-бюджетните Revolution, Sport 73 B&W. Именно те и подобните им са съобразени с "универсални" желания на твоите.

Относно ски обувките, в България положението с адекватно обслужване и доставки е критично. По лични наблюдения младежът който прави стелките на Sidas за Lange в Board Shop разбира от материята и влага нужното внимание при обслужването на клиентите. В случая пак става дума за Lange, как стоят нещата при другите търговци е въпрос на късмет. 
Автор: speedlimit

Изпратено: 15-12-2016 21:23:47
За продавачите може и да си прав , дали са ски или вафли  трябва да знаеш от къде да потърсиш съвет за такава важна покупка. Добре ще е Jas или някой ,който добре познава ски дистрибуцията в България да те насочи към компетентен консултант и сервиз , където няма да ти продадат първите ски и обувки които са им под ръка, а ще преценят добре , какво ти трябва за развитие на уменията в следващите няколко сезона . То гаранция няма, че няма да решиш друго след някой друг месец, но все пак добре информирания избор е много важен.
Автор: isd77

Изпратено: 14-12-2016 10:08:06
За следващите 1-2 сезона предвиждам основно да си усъвършенствам техниката и това съчетано с по-силово каране за сега в България - Боровец и Банско само по писта и ако ми остане време някъде и в чужбина.
Ще видя дали в Макс Спорт имат Atomic - Redster Pro 120 или 130 за да ги премеря, проблема е че продавачите не са запознати с това, което продават и  дали ще са продавачи на вафли или ски им е все тая, немогат  да те посъветват или насочат, дори и не те питат нищо.
По отношение на ските, наистина Doubledeck GS ми даде едно чувство за лекота макар че не е по лек, докато XTI ги чувствам по тежки ( може би трябва да отворим отделна тема по въпроса) и при Doubledeck GS  по лесно сменям от кант на кант.
Търся нещо като универсалните ски за моето пистово каране
Автор: speedlimit

Изпратено: 14-12-2016 01:44:13
Isd , разбирам че те е хванала същата треска , като всички нас тук във форума и аз като теб сменям ски и обувки като носни кърпи и все  пак ... има едно но .. Дори и бюджета да не е проблем , трябва да има някаква логика и разум в покупките. Ще започна от края на последния ти пост . Много е трудно да ти дам съвет за обувки по интернет тъй като това е най-строго индивидуалната част от екипировката, която е зависима от много  индивидуални фактори . Но ако все пак държиш на Atomic - Redster Pro 120 или 130 е стъпка напред в сравнение с модела Hawks Ultra. Pro e близък до редстерите от рейс отдела на Atomic , но е доста по релаксиращ от тях и подходящ за целодневно каране и на всички видове сняг. Отлична комбинация е с  твоите ски Redster XTi. Милиметрите за които споменавам в предишния си пост , така наречения bsl , това е дължината на основата на  обувката , както виждаш оказва се че е различна дори при близки модели от една и съща марка и от един и същ наглед размер. Така че - мерене и внимание към всеки детайл ! По отношение на ските , имаш късмет , че съм тествал и двата модела Xti и  doubledeck GS. Лично мое мнение е ,че да замениш едните с другите няма да крачка напред. Първо и най- важно е да си отговориш какво предвиждаш за себе си в следващите 1-2 сезона : каране само по писти , freeride, пудра, само в България , другаде , усъвършенстване на техника , силово каране , ще можеш ли да си позволиш ски колекция , която да покрива всички видове сняг и терен или ще си с един единствен чифт за всичко и т.н. и т.н. От тук тръгни или към един универсален чифт ски или тръгвай да правиш ски колекция по умния начин. Това ,което предлага XTi  на пистата : стабилност, бърза смяна от кант на кант, отлична захапка веднъж започнат завоя, добър компромис между sl и GS, Изостава в ускорението от най-добрите в категорията и е в свои води единствено в карвинга ,но никъде другаде. Мисля ,че модела беше заел предно място на европейските тестове и това че мислиш за смяна толкова бързо говори, че не трябва много да се вярва на ски ревюта.Doubledeck GS - дава известно чувство за лекота под крака,и е маневрен за GS ски, но отстъпва в захапка, прецизност и ускорение. Ако много ти е допаднал при теста, не те спирам, но твърде е възможно след някой друг месец пак да си в изходна позиция. Съвета ми е да дадеш един последен шанс на XTi , иди на сервиз поръчай кантове 3 към 1 , страничен - базов бевел , направи температурна вакса според времето на Банско или където караш , карай още ден два с тях и тогав решавай .172 см за GS ски е доста късо, а и за твоите габарити.
Автор: isd77

Изпратено: 13-12-2016 23:56:29
speedlimit благодаря ти за точните съвети,mitakaa и на тебе също, така е когато мерих сегашните ми обувки в магазина уж ми бяха по малки и предположих че всичко е ок, но с течение на времето и каране като че ли поомекнаха, не знам, миналата седмица карах на Банско и беше студено около -5 до -7 и не мръднаха цял ден, и наистина като взема да ги стягам и си развалям карането.
По отношение на ските
тествах тази годината Atomic Redster D2 Doubledeck 3.0 GS 172
Малко по къси от моите и останах много доволен, пуснах се сутринта рано и после след обеда и в двата случая се държаха перфектно, та се замислям и тях да сменям.
Но обувката която ми каза Redster pro 130 дано е има тук ще я  пробвам.
Според теб как и на какво биха повлияли тези 310mm
И ти каква обувка би ми препоръчал
Автор: jas

Изпратено: 13-12-2016 20:08:34
Много точен анализ и съвет от Спийдлимит! Добре ще е да се вслушаш в него.
Автор: speedlimit

Изпратено: 13-12-2016 20:00:44
Допълнение към предния текст . Isd прегледах твоя post от януари 2016 в който казваш , че след дълго гледане и мерене си купил обувки Lange RX 100. Щом искаш да ги сменяш само няколко месеца по- късно значи гледането и меренето не са били на ниво и най-вероятно си си купил големи обувки ,които затягаш до последно в следобедните часове, но това изобщо не е  решение и не помага , а  точно обратното. Затова сега внимавай повече с новата обувка ,три пъти мери един път режи. Прегледай старите ми постове за покупка на ски обувки. В магазина обувката трябва да ти е доста доста стегната в разкопчано положение. Питай отново ако имаш колебания. Ако си станал твърд фен на Atomic виж и модела Redster pro 130 и го сравни с твоя.
Автор: speedlimit

Изпратено: 13-12-2016 16:32:26
Към isd - по принцип Atomic не е сред любимите ми марки ски обувки , но този Hawk за 2017 изглежда добре на хартия. Atomic са постеснили фита , нормално за Hawk досега беше 100мм last при 26 mondo , на твоя модел виждам че е 98 mm , до тук добре. Има и развитие при liner-а , който е с няколко различни екстри , включително memory fit  и асиметрична конструкция, което също е добре. Имай предвид обаче , че за да направят това Atomic са го натъпкали с много падинг , което го прави високообемен  и дали това е добре за твоето стъпало и за твоя начин на каране не бих могъл да кажа от разстояние. Лично аз карам винаги с нискообемни liner-и. Другата особеност за която трябва да внимаваш е че тази обувка има доста специфични размери, които се различават доста както от останалите серии Atomic така и от други модели обувки от този клас при един и същ мондо размер. Например при 27 мондо , твоя Hawks Ultra има 310mm  bsl , Redster fis и pro при същия размер  315mm bsl !!!, Lange RS, RX 316mm и т.н. Това ти го казвам за да внимаваш при избора на точен размер и да не гледаш много мондо размера. Щом казваш , че сегашните си обувки ги затягаш до последно това означава че имаш твърде големи обувки. Както и друг път съм споменавал , обувката се закопчава на първото и в краен случай на второто отделение. Всичко останало означава че обувката е голяма и прекомерното затягане е сигурна рецепта за прекъснато кръвообращение, студени крака и лошо каране. По отношение на флекса , гледай към 120 - 130 , има много начини ако обувката е твърда да се направи по- мека , но обратното е почти невъзможно. Освен това , твоите ски които обсъждахме миналия сезон изискват по- твърда обувка.
Автор: mitakaa

Изпратено: 13-12-2016 13:46:49
Според мен спокойно можеш и с по-твърди, стига да са ти удобни и по мярка. Аз изкарвам по цял ден с 120, a съм 70кг.

Виж какво друго има по магазините с 98мм. Повечето марки имат такива модели. Най-важното е да пробваш преди да купиш.



2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре