SKI.BG
     Четвъртък, 28 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: sveto92

Изпратено: 13-12-2016 11:15:41
Яке Zajo - проблем

Здравейте,
пиша тук, понеже има изключително малко мнения за продуктите на фирма Zajo и аз лично се бях подлъгал да си купя от тях. Стоките им са все намалени, целогодишно, и само за българският сайт (английският е с ненамалени цени). Като всеки средностатистически българин, надписът намаление ме грабна, особено като ми се стори доста а в интернет информация почти няма.
Както и да е. Взех си мембранно яке Zajo Daryl lady ( мъжките бяха останали само големи размери, но все тая, черно яке си е черно яке). Техническите му параметри са мноого високи - 45 000мм воден стълб за мембрана Sympatex ,  и 35 000 дишаемост. Което е едва ли не най-високото на пазара, от това , което съм гледал. На 1 поглед всичко изглежда чудесно, даже го тествах в дъжда и нямаше ядове.
Пояснявам, че якето го взех за да го ползвам като градско яке докато се придвижвам с велосипед, и за планина, което за съжаление не се случи, защото нямах много свободно време.
След 2 месеца обаче почнаха проблемите.  Наложи се да го ползвам в порой 1 път, при което установих, че якето е пропуснало на няколко места - главно на мястото на централния цип в гръдната област и на 1то рамо. Джобовете също бяха вир вода отвътре, нищо , че бяха затворени до горе. Писах им да се оплача, че якето изобщо не е толкова водонепромокаемо, щом на обикновен порой се мокри,  и те ми отговориха само
"ами никой друг не се е оплакал, но никой не го е ползвал за каране на велосипед, та сигурно е заради това" ... Малоумен отговор - още повече че през нощта в порой човек кара с много ниска скорост, не с 50+км/ч .
След още 2-3 седмици реших да изпера якето, понеже отвътре е сиво, и прахта от града си личи къде се набива... За мое голямо изумление обаче установих, че якето има  СКЪСАНО  на нивото на бицепса. Общо взето на място , където няма причина да се скъса лесно при използване за каране на колело в града. А якето уж е техническо, да издържа на храсти и тръни в планината, уверяваха ме от магазина.
Пак им писах, с мисълта да ми кажат къде мога да го оправя, защото вече не е непромокаемо.  Отговор имаше само 1 - че това не било фабричен дефект и в такъв случай нищо не можели да направят. Друг отговор така и не благоволиха да ми дадат.

Та с тази дълга тема искам да кажа, че стоките им са боклуци и въпреки "примамливите намаления" са си скъпи и не си заслужават парите. На всичкото отгоре в сайта на мембраната се казва, че 45 000 мм воден стълб не може да има, заради другите слоеве, които имат дрехите.
Надявам се никой друг да не се подлъже и да си вземе тази боклук-марка с ужасно отношение към клиентите. Докато им купувах нещата ми отговаряха на мейли с въпроси в рамките на по-малко от 1 ден.


Автор: jas

Изпратено: 16-12-2016 13:12:59
За сега темата влиза в графата "поръчков черен ПР", авторът се е регистрирал само за тази тема, не публикува други коментари и фотография с проблемната екипировка, още повече тезата му е, че якето не издържа на обилно мокрене при колоездене с използван дамски модел от мъж /!?/.

Zajo е марка от Словакия, която се продава много добре в тамошния регион. Словаците и чехите, като германците са традиционни националисти по отношение на марките и това обяснява множеството нови чешки и словашки производители за спортна екипировка.

Качеството на Zajo до някъде отговаря на цената си. Както и при множеството други марки за зимна и планинска екипировка, производството и дизайна на моделите им се прави в гигантските шивални фабрики на далечния изток. Тук е важно да се отбележи, че видът на качеството, високо, средно или ниско, зависи от инвестицията и контрола на съответната чуждестранна марка. Там се прави всичко, стига да се плати подходящо. През същите шивални минават моделите на Халти, Кюс, Арктерикс, Норд Файндър и кой ли още не. В съвремието дрехите за спорт се разглеждат като консуматив и индустрията силно се старае да утвърждава този принцип.
Автор: rewal

Изпратено: 15-12-2016 21:05:10
sveto, Споменатата от теб марка е алтернативен избор за планината и със средно качество, до колкото помня е словенска (китайска) и отговаря напълно на цената за продажба.?  Лично аз имам един клин на същата марка, който последните години ми върши работа из двора и наистина има проблеми с шевовете?  Обаче, да си мислиш че от Ред рок ще купиш нещо "фърст" е заблуда за читателя (както намекна  и jas) .
Автор: jas

Изпратено: 13-12-2016 16:48:17
Така, темата е двулична. От една страна ощетен потребител, от друга негативен ПР за алтернативна марка спортно облекло.

За да установим истината е необходимо авторът на темата да публикува и снимков материал с проблемното яке. Така мнението му ще бъде достоверно, а не възможен опит за очерняне на словашката марка.

Иначе Zajo е една не лоша алтернатива на спортна екипировка с относително добро качество на конкурентна цена. За съжаление културата на вносителите му в България спъват имиджа й. До сега не е имало някакъв съществен опит за ваимодействие със специализирана медия като SKI.BG, освен на първото представяне на марката от Ред рок по време на едно от спортните изложения в Експо център.

Жалко ще бъде, ако се окаже, че има провал в качеството и обслужването на Zajo в България. 


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре