SKI.BG
     Събота, 20 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: rumenlav

Изпратено: 04-01-2017 03:11:58
Използване на чисто нови ски?

Здравейте,
За първи път ще карам с чисто нови ски. Необходима ли е някаква предварителна подготовка на ските (полагане на вакса и заточване на кантовете)?

Поздрави - Румен

Автор: speedlimit

Изпратено: 06-01-2017 16:15:21
Кратко допълнение към поста на Jas , лично аз приех че автоматите са настроени в магазина от който си купил ските, но ако не са трябва наистина да отидеш в сервиз където заедно да определите подходящия за теб DIN , ако си експерт и на повечко килограми , може да отиде към 8 или 9 , ако не , ще е надолу, има една таблица която също се гледа. По отношение на кантовете за да ти кажа какво трябва е нужно да знам повече за теб и за ските които си купил . За сега не е фатално да ги караш известно време така както са излезли от завода.
Автор: jas

Изпратено: 06-01-2017 14:10:22
Здравей Румен,
И преди е обсъждан въпросът за подготовка на чисто нови ски преди първо каране. Ще повторя важните неща за един любител скиор с до експертно ниво на ски умения.

Първата и най-важна операция преди да стъпиш на пистата с новите ски е да бъдат настроени точно автоматите. Желателно е това да бъде направено от експерт, но има начин да се справиш и самостоятелно. Автоматите се настройват по размера на ски обувките и след това според личното ти тегло и ски уменията ти.

Според личния ми опит, при ски предназначени за до експертно ниво не е задължително предварително отстраняване на транспортното покритие върху базата на ските. Повечето производители използват вид парафин за подобно покритие, който е и, в известна степен, лека вакса за ски. Този слой ще се отстрани от само себе си след няколко дни каране, особено на изкуствен сняг. След това вече ще е необходимо полагане на ски вакса според прогнозата за времето и моментното състояние на снега.

Същото важи и за тунинговането на кантовете и базата. За не експерти не е необходимо предварително заточване на кантовете. Съвремените ски за не експерти са "готови за употреба" след като им свалите найлоновата опаковка и настроите автоматите.

Но ако си вманиачен на тема ски тунинг Спийдлимит вече повдигна завесата на необятната тема за специализираната подготовка на ските преди да бъдат подкарани. 
Автор: speedlimit

Изпратено: 06-01-2017 08:02:30
Допълнение към предишния пост : чувам че прогнозират около минус 20 С в България тези дни. При такива температури почти няма вакса която да дава много добри резултати. Нормалните диапазон на повечето вакси е между 0 и минус 15
Автор: speedlimit

Изпратено: 06-01-2017 03:01:20
Необходима е вакса ,най добре според очакваната температура за следващите няколко дни през които ще караш. Чисто новите ски излизат от завода с тъй наречената сторидж вакс, която е негодна да осигури бързина и качество на плъзгането и трябва да се замени още преди първото каране макар че не е фатално ако покараш 2 , 3 дена и с нея.


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре