SKI.BG
     Петък, 19 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: nebulus

Изпратено: 05-01-2017 15:08:26
Ски инструктор Боровец

Здравейте! Търся добър ски инструктор в Боровец за сина си , който е на почти 10г.Попадали сме на какви ли не :) , но последната година мисля, че улучихме. Детето беше много доволно (както и аз) и доста напредна. За съжаление тази година въпросният инструктор  не е на Боровец и не искам да стрелям на сляпо. Става въпрос за 6 дни по 2 часа от 12.01.Давам и линк за нивото на детето. Благодаря за съветите! https://youtu.be/1DbqD6xFFt8

Автор: jas

Изпратено: 08-01-2017 15:10:10
@nebulus
Здравейте, поздравления за старанието и амбицията да развивате детето си със ски спорт, поздравления и за смелостта да споделите въпроса си в ски форума!

Детето Ви определено има потенциал, преодолели сте "страха" от скоростта и сте постигнали значителни резултати без системни тренировки. Ако имате възможност, време и средства, отлично решение би било да запишете детето в ски клуб. Проблемът с намирането на добър личен ски учител за деца е съществен и към настоящия момент в района на Боровец единствено бих Ви препоръчал директно да се обърнете към Попангелов. Посетете неговото училище гардероб в хотела му отляво на финала на писта Мартинови бараки и може да коментирате лично с него въпросите си. Ако намерите удовлетворяващо решение за вас, накрая ще бъде чудесно да го споделите тук. Успех! 
Автор: speedlimit

Изпратено: 08-01-2017 06:59:01
Към atanasovbg, едва сега успях да видя твоя клип затова малко закъснях с отговора. Няма смисъл да те е срам да качиш клип, защото това е най добрия начин за анализ както на добрите страни , така и на грешките на скиора , а както знаем човек най добре се учи от грешките. Когато караме ски усещанията и представите ни за нас самите са едни, но когато се погледнем отстрани с окото на камерата, често пъти реалността се оказва съвсем друга. Та по въпроса, за самоук е добре , но както се казва може и по добре. Не бих могъл да ти направя голям анализ тъй като от това което се вижда на клипа , ти не правиш пълни и завършени завои, а просто пресичаш в круизно темпо така наречената фол лайн , (мислената линия на склона която се спуска право надолу ) в ляво и в дясно. Следващия път когато си на пистата и има някой с камера до теб , кажи му да слезе 30-40 метра надолу и да успее да хване най малко 5-6 пълни завоя от типа средни между SL и GS и след като го подминеш, да хване още няколко завоя в гръб. Тогава бих могъл да ти дам някои насоки върху какво да работиш. Под пълен завой имам пред вид да оставиш след себе си в снега две ясни и тънки полудъги които да са свързани със следващите две. Да има ясно начало , връхна точка и завършек с транзиция към следващия и смяна на тежеста.
Автор: speedlimit

Изпратено: 06-01-2017 19:44:05
Към nebulous , наистина 6 дена не са много и е най добре да се използват за отработване на един определен аспект. Не знам какво е нивото в момента на ски инструкторите в България, но предполагам че най добрите бягат към Алпите или зад океана по обясними причини. Гледах в мрежата един кратък клип от откриването на сезона в Боровец,където Петър Попангелов направи едно демо спускане заедно с ято от инструктори или може би състезатели около него. Направи ми впечатление , че всички те бяха доста далеч от неговия елегантен и изчистен стил на каране. Разбира се клипа беше доста кратък за анализи, но както и той каза в интервюто след това,време е да се вдигне малко нивото в България. Не знам още колко години ще трябват за да имаме пак скиор сред първите 10 или поне 20 в коя да е от дисциплините за световната купа.
Автор: atanasovbg

Изпратено: 06-01-2017 18:39:54
Не искам да разводнявам темата, но аз съм самоук скиор и много искам да поработи някой учител с мен. Честно казано малко ме е срам да кача мое клипче, но имам едно, от което горе долу би се видяло нещо от моето каране. Jas или някой друг...бихте ли ми обяснили към какво точно да се насоча или иначе казано какво да обясня на учителя за себе си? Това е клипа, а аз съм с черен панталон и бяло-оранжево яке.  клип
Автор: nebulus

Изпратено: 06-01-2017 14:36:01
Благодаря за коментара и съветите! Това е детето :) . Разбирам, че задачата с намирането на добър учител е трудна и честно казано не знам как да го открия. Говорих и с един треньор на Боровец и много се чудеше дали да не го вземе с отбора
, но с оглед малкото време , което ще сме там 6-7,  дена не му се занимаваше.
Автор: speedlimit

Изпратено: 06-01-2017 07:50:09
Дано да съм гледал правилния клип, но ако е този с детето с жълти панталони , заслужавате поздравления за това което сте постигнали с него до тук. Не бих могъл да ви препоръчам конкретен инструктор, тъй като не съм в България , но от това което виждам бих ви препоръчал да работите от тук нататък главно върху контра баланса или разделянето на горната от долната част на тялото и при трите фази на завоя . Казвам това тъй като от краткия клип който виждам е ясно че детето е научено да завива с ротация, а не с контра баланс т.е. с въртене на горната част на тялото по посока на завоя. Това е така наречения грип на скиора от който страдат  може би 90 % от хората които гледаме да карат около нас , но вашето дете е поставило вече една добра основа , която при добър коучинг от тук насетне би дала много добри резултати. Не се отказвайте да търсите добър специалист, който да му помогне в неговото  развитие.





 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре