SKI.BG
     Петък, 19 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: galia_io

Изпратено: 07-01-2017 22:44:34
Ски обувки за начинаеща жена

Здравейте, страхотен е форума! От тук успях да получа много информация... А, аз определено имам нужда от инфо :). Но въпреки голямото четене не мога да взема решение какви ски обувки да си купя.
Затова, моля ви дайте съвет!. Та... обяснявам. Висока съм едва 150, тежа доста 60 кг., а и си нося обикновенни обувки 34-35 номер.  Mondo размер  - дължина 21.5 и 87 широчина.
Карала съм ски 2 години... почти само на зелена и синя писта. До сега винаги със ски оборудване под наем. Сега не искам. Под наем винаги са ми широки (оставам на страна идеята за миризмите :) ).
Та по същество. - проблема ми е, че не мога да намеря мой номер...
Трябва с нещо да се примиря. Или детска обувка с много малка тнърдост за мойте килограми или голяма дамска обувка с голяма твърдост. Вие какво ще кажете? Тежа доста, крак малък и почти никъде няма мой размер. За размер 21.5 не говоря.... защото в бг магазините намя.
Пробвах Salomon 22 номер детска серия с 4 щраймера и 60 флекс. Стискат ми на прасеца... пръстите опират при нормално положение (при клек си е ок). Стоях около 15-20 минути с тях... и беше добре (изключвам стягането в прасеца).  После мерих Rossignol alltrack. Това вече си е дамска серия. 100 ш., 22.5 размер, 100 flex. Стъпалото ми в тях е добре, горе на прасеца леко стяга, но са с флекс 100. А, аз не съм много добър скиор. При Head моделите-  широки са ми. Извинявайте, че ви занимавам с мен... но наистина се обърках...Кажете ми, големия флекс трябва ли да ме притеснява?   

Автор: jas

Изпратено: 21-01-2017 10:18:02
Чудесно! Новите собствени ски обувки винаги са предимство. След като ги покарате ще бъде полезно да споделите тук впечатления от модела и марката. Успех!
Автор: galia_io

Изпратено: 19-01-2017 19:21:43
Чак сега виждам, че ме питате какво точно съм взела, но.... Отговарям съвсем спокойно, защото още не са пробвани в реални условия... широкия модел SX 65W 22 номер.  Като кифладжийка реших, че са ми най-удобни в магазина. Надявам се да са ок... Голямо обикаляне по магазините бе, досадих на всички, изпълних мисията покупкаи сега чакам с нетърпение да ги видя на писта.... 
Автор: jas

Изпратено: 17-01-2017 14:42:52
Честито! С удоволствие и успех да ги използвате!
В края на краищата, кой точно модел Lange взехте и кой номер?
Автор: galia_io

Изпратено: 12-01-2017 22:48:44
Успях! Сдобих се с обувки след дълго обикаляне по пловдивските магазини, мерене, мерене и пак така. Надявам се, че не съм сбъркала много. Не съм и в еуфоршя. Взех Lange, широкия модел (найй-удобни). Lange RSJ 60 RTL ми бяха тесни при пищяла, RS 70  s.c. и 90 ги нямаше. При Rossignol electra 90 ми изтръпва кръка. Solomon детските ми стягаха... а и други с мойте нестандартни размери няма. Сигнах до идеята, че така и така под наем карам винаги със широки обувки, то поне да са си мои. Вероятно ще се пъха стелка. Надявам се след година-две бг магазините да заредят обувки. И така. Няма да се напредва кой знае колко. Ще се разпуска повече, като за разходка ;). Ще си види какво съм избрала след спускане. Благодаря ви ... 
Автор: speedlimit

Изпратено: 10-01-2017 02:28:56
Стойте далеч от тях. Те са за жена с широко стъпало. Имат 102 мм ласт. Още след втория ден крака ще започне да плува из тях и това не е предпоставка за напредък. RS серията е по добрия вариант. Погледнете в раздела джуниор RS 70 S.C. или RS 90  S.C. И при двата има от вашия точен мондо размер.
Автор: galia_io

Изпратено: 09-01-2017 22:10:20
С риск да бъда нахална... Мога ли да питам за отделните обувки Lange серия  SX и RS... Каква е разликата между тях... Хванах едини SX 65W. 
Автор: galia_io

Изпратено: 08-01-2017 14:34:53
Благодаря ви! Спийдлимит не успях да намеря моделите, които предложи в нета, но това не означава, че се отказвам.  Ще се търсят тези модели явно +  Lange RSJ 60 RTL даден от jas. Шопинга ми действа изнервящо, но сега отново тръгвам по магазините. Още веднъж... благодаря! 
Автор: jas

Изпратено: 08-01-2017 14:16:36
Равивайки казаното от Спийдлимит и собствените Ви думи, първо предлагам да опитате LANGE RSJ 60 RTL - Power Blue в Board Shop. Имат налични бройки. Ако те не Ви паснат върнете се в СЛС и пробвайте отново твърдите модели. Не се притеснявайте от високия индекс на твърдост. Той само ще Ви помогне да прогресирате в усъвършенстването на ски уменията. Важно е обувките да са Ви удобни и точни. Успех! 
Автор: speedlimit

Изпратено: 08-01-2017 05:37:32
По принцип никога не бих препоръчал по големи обувки от  установения точен мондо размер , дори напротив , винаги казвам че трябва да се гледа надолу 1 или 2 по възможност размера, но вашето положение е малко специално, вие клоните към джуниор размери на крака , при типично дамско тегло. В такъв случай бих ви препоръчал 2 възможности. Първата е Nordica Speedmachine  95 W , има голяма вероятност това да е вашата обувка , макар че и тя започва от 22 мондо. Втората алтернатива е да се погледне към джуниор рейс отдела където бих споменал обувки като Head Raptor 80 RS или 90 RS и Lange  RS 90 S.C. Тези модели имат 21 мондо и като флекс са подходящи за вашите килограми , не се плашете че са от рейс отдела все пак това са джуниор обувки , не би трябвало да имате каквито и да са проблеми с флекса им. 
Автор: galia_io

Изпратено: 08-01-2017 00:03:11
Извинявайте за спама, но не успях да изтрия дублираната тема.  Сигурно, темата за избор на оборудване ви е писнала 


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре