SKI.BG
     Четвъртък, 25 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: prokalnatiq

Изпратено: 18-01-2017 21:16:55
Избор на ски за начинаещ

Тъй като съм начинаещ в ските, но доста съм се запалил, имам намерение направо да си купя ски ( обувки, щеки и т.н.). Каква дължина на ските бихте ми препоръчали, тъй като и 2та пъти в които съм взимал под наем ми се струва че бяха дълги. Висок съм 185см, но тежа само 75кг (разбрах че зависи и от теглото). По работите които прочетох си мисля за нещо от рода на 165см. Другият ми въпрос от къде да пазарувам: нови (гледах някакви от декатлон за по 250 с автомати, но са пластмаса) или 2ра ръка (основно ме плаши това че не съм много запознат какво да гледам, за да не ме измамят). Не ми се дават повече от 200-250 за ски с автомати. Обувки четох че е най-добре нови за да легнат по моя крак (вярно ли е), защото и за тях не ми се дават повече от 100-150лв.

Автор: mruseva

Изпратено: 31-10-2017 12:45:46
Здравейте! Зимният сезон наближава и аз също ще си търся нови ски обувки. Може ли да ми препоръчате някой надежден магазин в София?
Автор: valio76

Изпратено: 19-01-2017 17:54:15
В Спорт депо има ски обувки на 50 процента Нордика 110 флекс, те ще ти вършат чудесна работа поне 5-6 години. Линк към тях в Спорт депо.
Автор: jas

Изпратено: 18-01-2017 23:34:51
Страшен ник имаш :-)
Принципно, за твоя ръст и ниво добре си се ориентирал. 160-165см за слаломни или универсални Allround ски е подходящ размер. Доста нисък бюджет обаче си отделил за ски обувки. За тях ще трябва малко да вдигнеш мизата или да преосмислиш валутата. 100-150 евро е по-верния разход, който трябва да направиш за ски обувки.

Ако имаш път към квартал Борово в София посети ски склада на фамилия Мадолеви, там ще намериш добри нови ски за парите, които си предвидил. Използвана екипировка в твоя случай не бих ти препоръчал, освен, ако не е на брат ти.
Автор: prokalnatiq

Изпратено: 18-01-2017 22:25:30
Така е, знам че рано или късно ще ги сменя и затова като за начало ще започна с по-ефтини (начален клас). Затова питам за съвети. Това е нов спорт за мен (наред с другите които практикувам) и мисля да не започвам с техника за 1000лева.  Просто питам за съвети, не мисля че всички почват с професионален клас, ако беше така,  нямаше да има ефтини ски обувки и т.н.
Благодаря предварително! :)
Автор: valio76

Изпратено: 18-01-2017 21:44:25
За парите дето смяташ да дадеш за ски и ски обувки няма да можеш да вземеш нищо ново среден клас. Ските са скъп спорт и парите за оборудването е една малка част от това дето тепърва ти предстои като разходи за ски картички, гориво да стигнеш до пистите и нощувки в хотели. Дори да караш само по 10-12 дни на сезон ти трябват едни 900-1000лв всяка зима.



 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре