SKI.BG
     Петък, 29 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: manelay

Изпратено: 20-01-2017 17:16:00
Избор на ски

Здравейте,

Тъй като вече ските, с които до сега карах, ми омаляха, дойде време да си закупя нови. За сега съм се спрял на Atomic Redster Doubledeck XT 175cm; интересувам се да стават както за слалом, така и за по-скоростни спускания. Висок съм 188. Отворен съм към предложения и критики!
Поздрави :)

Автор: isd77

Изпратено: 25-01-2017 14:11:04
Виж и в този сайт https://www.xspo.de
имат Хед, но има и  доставка 50 евро, Понякога цените в България са толкова нереални, дори и с доставка отвън е по евтино.
http://www.sport-conrad.com/ - Тук доставката на ски е безплатна но нямат Хед.
Автор: manelay

Изпратено: 25-01-2017 03:19:46
speedlimit; Благодаря много за отделеното време! Относно 170/175.. мисля да се спра на 175, точно заради по-високите скорост, а и се надявам да кача някой друг килограм :D Поздрави!
Автор: speedlimit

Изпратено: 24-01-2017 22:16:33
manelay , в ските, както и в живота , всичко е компромис и всичко е въпрос на избор , няма идеални варианти,но има такива които ще ни свършат добра работа. Rebels I.SLR е от тях , няма как да сбъркаш с него, ако си добър скиор. По отношение на дължината , аз  имам точно твоя ръст , но и 15 кг отгоре и за моя стил на каране не бих се колебал да отида към 175cm  за целодневно курортно каране или към 165см ако ще карам на мастърс между врати. За теб вариантите 170см и 175см не са лишени от логика . Ако мислиш да отваряш малко повече завоя и при по високи скорости, предпочитанието е към по дългия размер и обратно . И с двата няма да сбъркаш.
Автор: manelay

Изпратено: 24-01-2017 20:58:07
speedlimit; ясно.. точно това се питах, колко гъвкава остава една double deck ска.. в началото се бях спрял на тях, защото просто исках възможно най-стабилните при по-висока скорост, че сегашните мои като ги пуснах както си трябва и стабилност нулева.... е все пак са 160. До сега не съм карал Double deck никога и май няма да рискувам, може да не ми допадне толкова, напълно си прав.. фронтална гъвкавост е необходимост. Мисля, че ще се спра на
Head Worldcup Rebels i.SLR 175 2015-2016 сезон (от тазгодишния в официалния сайт на Head успях да видя че предлагат 175см, ама в сайта на alpinsport-bg са до 170 само, ще отида тия дни до магазина на Head на бул. България да проверя как стоят нещата); Мисля, че са подходящи както за слалом, така и за по-дълги завои(гигантски слалом; и съответно по-висока скорост, смятам че ще са стабилни до 115-120км/ч; е, и от краката зависи де :D). Много благодаря за информацията!


П.С. Драсни, ако смяташ, че изборът е правилен! И да, разбрах още преди какво имаш предвид под универсален, напълно съм съгласен, че реално универсални ски са за всякакъв терен, но аз имах предвид универсален - да са за слалом и гигантски слалом:) Поздрави!
Автор: speedlimit

Изпратено: 24-01-2017 03:33:20
Manelay не се извинявай че задаваш въпроси, форума е затова, да се задават въпроси, да се търсят верните решения и да има някаква полза и за другите които ни четат. Преди да отговоря на въпроса ти за дабъл дека искам само да направя едно уточнение за универсалните ски. Когато казвам универсални по скоро имам пред вид ските ол маунтин,а не ски за писта,които са добри за къси и дълги завои. Моделите които споменахме тук долу, с изключение на един са типични пистови модели , които предпочитат твърд сняг и добре обработена писта и стават за къси, средни и дълги завои и нямат непременно характеристиките на ол маунтин ски. По отношение на дабъл дека Atomic , а и някои други марки които използват разновидности на дабъл дек като например uvo на Volkl или платката edt на Nordica, всички те целят да постигнат изключителна стабилност при висока скорост, елиминиране на вибрациите и похлопването и добро ускоряване.Недостатък на дабъл дека обаче,поне от моя гледна точка е че той отнема  до известна степен от основното свойство на една ска, а именно нейната гъвкавост, възможността, тя да се огъне като лък вътре в завоя, както сме виждали да го правят големите майстори , когато радиуса . Добрата ска в никакъв случай не би трябвало да напомня на релса, тя трябва да притежава торсионна твърдост и фронтална гъвкавост.
Автор: manelay

Изпратено: 23-01-2017 17:54:18
speedlimit, много благодаря за изчерпателния отговор! Това и се питах - повече модели наподобяващи ХТ - общо взето да е универсално за писта (Слалом/г.слалом). Ще прегледам изброените модели и когато се спра на избор ще споделя тук мнение по съответния модел. Надявам се наистина вече да е последен тоя въпрос (съжалявам, че съм толкова досаден,  ама все изникват някакви неща и ми в любопитно просто, а отговорите, които получавам са повече от изчерпателни, страхотем форум) Какво е мнението ти относно double deck системата като цяло, има ли значително предимство пред останалите?
isd; Благодаря и за твоя отговор, ако ми се отдаде възможност да тестна ще споделя и моето впечатление
Автор: isd77

Изпратено: 23-01-2017 09:36:34
Здравей, миналата и тази година все още карам с XTI 176см.  Хубава универсалана ска,която иска скорост за да я усетиш,и сега когато смених обувките даже я усещам по добре,  но края на миналия сезон имах възможност да тествам GS 172 см. и ми хареса повече, имах чувството че се водят по леко, тествах ги сутринта и след обед и двата случая се държаха доста прилично.
Автор: speedlimit

Изпратено: 23-01-2017 04:48:53
Допълнение към предишния пост , два модела които представляват много силна алтернатива на по долу обсъждания Atomic, a лично за моя стил на каране определено бих ги предпочел са Rossignol Hero Elit Short Turn и Head Rebels I. SLR, Не знам има ли дистрибуция в България и какви са цените, но това са два модела с които е трудно да се сгреши. И тук разбира се говорим само писта, писта и пак писта. За нещо по друго виж долния пост.
Автор: speedlimit

Изпратено: 23-01-2017 01:17:39
Ето и моето мнение, виждам че междувременно е текла дълга дискусия около един конкретен модел на Atomic, който между другото дискутирахме надълго и нашироко в една друга тема , така че накратко ако марката ще трябва да е Atomic и карането изключително пистово, въпреки обилния,както разбирам сняг тази зима в България и добрите условия за фрирайд, бабуни и т.н. то тогава този модел е адекватен избор. Добър компромис за къси и дълги завои, който определено живва при висока скорост и става малко досаден при ниски круизни скорости или лавиране между много населена с дебютанти писта. GS модел от същата серия леко се различава в усещането, но е твърде далеч от истински GS и е добър за средни и къси завои също. И докато сме на Atomic не е лошо да споменем техния тази годишен хит в универсалния сегмент, а именно Atomic Vantage 83 CTI, който имах възможност да тествам в края на сезон 2016. С този модел Atomic предлага един добър паспарту , доста лек под крака и учудващо стабилен за своята лекост., която се дължи отчасти на факта че металния пласт , който са вкарали за стабилност е нарязан като широка мрежа, което запазва стабилността, олекотявайки ската. Общо взето един добър избор за универсални ски покриващ широк спектър от снежни вариации. Ако се върнем обратно и стриктно към пистата си заслужава лично според мен модела на Dynastar Speedzone 12,14,16 ti , като лично имам впечатления от 14TI ,който се различава от другите два по това че автоматите са вдигнати върху платка от рейс отдела, което определено осигурява допълнителна мощ при смяна на кантовете. Радиуса е 15 , но ската с удоволствие затваря завоя при значително по малък радиус. Един определено добър избор за писта тази година.
Автор: manelay

Изпратено: 23-01-2017 00:20:42
Ясно, мерси много jas! Последен въпрос и спирам да досаждам :D : този атомик или някой сходен модел, но Head, а може и други(и ако да, кой)? Просто доста пари ще отидат и се стремя да закупя възможно най-доброто!
Поздрави  и ще трябва да черпя за отделеното време!


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре