SKI.BG
     Петък, 29 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: IvanM

Изпратено: 21-01-2017 11:09:34
Избор на ски за напреднал скиор

Здравейте!
Висок съм около 193 см, тежа 82 кг, на 23 години.  Пети сезон карам  Rossignol Zenith 3 и вече искам да си купя по-висок клас ски. Обичам да карам на къси завой. Бюджетът ми за нови ски+автомати+обувки е до 1500 лв. Та имам 2 въпроса към вас:
- Ще ми препоръчате ли ски/обувки (нямам претенции за марката), които да отговарят на горе посочените условия (съответно дължина на ската/твърдост на обувката)?
- Има ли от къде в София (или по зимните курорти), да се вземат под наем нови модели ски, за да пробвам даден модел на писта, преди да закупя?

Благодаря предварително! : )

Автор: IvanM

Изпратено: 12-02-2017 20:32:12
Здравейте,
ходих до SLS. Там ми препоръчаха Rossignol Hero Elite short turn e st carbon (модел 2015/2016) - слаломна ска, 171 см. Доста е намалена цената на тази ска в момента, тъй като е старият модел и специално тези са последна бройка.
Друг вариант е Pursuit 800 - тази ска ми обясниха, че е малко по-универсална и става както за дълги, така и за къси завой.
Относно обувките - обувки с твърдост 100+. Нямало значение дали ще са 100/110 и т.н., важното било да са ми удобни. 
Хубавото е, че от магазина им в Боровец може да се наеме даден модел да се тества за 1-2 часа, което мисля да направя.

Имате ли впечатления от тези модели? 
Автор: jas

Изпратено: 24-01-2017 12:56:14
При твоят ръст предполагам носиш обувки ~46 номер. Това може до някъде да е изгодно, може да намериш голям номер на ниска цена, но може и да е затруднение, поради липса на наличен чифт ски обувки. Спорт депо вече са влезли в периода на големите намаления, останалите магазини също започват да разпродават зимните наличности. При една блиц обиколка на Спорт депо, СЛС, Мах спорт, Борд шоп, Спорт център, Спорт бох, Алпин спорт, Ски склада на Мадолеви и Декатлон може да нахвърлиш един списък, който после да коментираме и накрая да избереш. Имай предвид, че във връзка с многото сняг и ниските температури покупките ски екипировка в българските магазини бързо изчерпва наличностите на качествените предложения!
Автор: IvanM

Изпратено: 24-01-2017 11:41:00
Благодаря за отговора, jas, ще пиша отново след като разгледам по спортните магазини.
Автор: janajaka

Изпратено: 23-01-2017 23:12:12
Здравейте,
Преди 4 дена си взех тези обувки Rossignol Alias 120 Mens Ski Boot 2017, много съм доволен но се колебах кой номер да си взема в магазина и взех по-големият и сега крака ми играе малко напред и назад, че някой ако интерес да пише ще се разберем нещо, а аз ще си взема пак същите но по малките. Настояшият номер на обувките е 27
Хубав ден на всички
Автор: jas

Изпратено: 22-01-2017 14:02:22
Здравей Иван,
Бюджетът ти е добър за нови ски и обувки, но ще трябва да се примириш, че няма да са последен модел. По твоето описание мисля, че слаломни ски с височина ~165см ще ти паснат добре и ски обувки с твърдост 110+. Конкретни предложения може да намериш в спортните магазини на големите вносители. Комбинациите са действително много, за това ще трябва да се въоръжиш с време и да обиколиш магазините. След като набележиш някои модели напиши ги тук и ще ги обсъдим.

В Банско Макс спорт предлагат някои тестови модели ски на Atomic, Fischer, Veolkl, Blizzard и др. В гардеробите оборудвани с Head, Salomon, Rossignol и Elan в Банско и Боровец също може да се намерят някои модели, които после да се потърсят и купят от магазините. Въпрос е на търпение и отделено време за обиколка и тестове/покупка на ски. 


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре