SKI.BG
     Четвъртък, 28 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: ElanFan

Изпратено: 23-01-2017 14:31:04
Аматьорски ски клуб

Здравейте,

Бих искал да попитам дали в България (София/Боровец) съществуват аматьорски ски клубове (пистово каране) за възрастни - с треньор, график на трениране и прочие.

Практикувам любимия спорт доста често 3-6 пъти в седмицата, а напоследък не мога да науча нищо ново. Индивидуалните уроци също вече не помагат.

От друга страна се зарибих по този спорт сравнително късно, но за това пък много и приятелите с които караме, нито могат да карат толкова често, нито толкова бързо :)

Виждам, че за деца клубовете имат сезонна такса около 1500 лв., но за възрастни аматьори не предлагат такава услуга.



Автор: dimkov

Изпратено: 10-08-2017 14:43:11
ElanFan - звучи интересно. Дай моля те повече информация къде почваш да тренираш и като цяло къде намираш информация за аматьорски клубове и състезания. Аз също си търся подобно занимание и ще ми е интересно.
Автор: ElanFan

Изпратено: 18-04-2017 11:16:09
Здравейте,

Оказа се, че аматьорски състезания има, относно клубовете работата е по-тегава, но който търси намира 😊. Накратко - от есента започвам тренировки и имам нужда от съвети за екипировката:



1. Имам добра карвинг техника, като през тази година участвах и в 2 състезания за аматьори - първото завърших 18-ти от 36 участници, второто 21-ви от 39 състезатели.
За целта трябва да обогатя екипировката - към момента имам едни слаломни ски Елан Амфибио - 160 см., 12 радиус, автомати 11 DIN (това е последната цифра, която се вижда на мерителната скала). Ще се пускам главно GS и SL. Можете ли да ми препоръчате Race ска? Не знам кое е по-добре: да си взема ска, която е главно за GS, но става и за слалом или да ползвам еланките за слалома, а да си взема чиста Race ска за GS? Също така може ли да ми препоръчате конкретни ски - марка, дължина, радиус, автомати? Карам с обувки Nordica Speed Machine 120 флекс - не е за race автомати. Тежа между 78-82 кг., висок съм 1,77 м. Нямам намерение да се картотекирам за ФИС - race-вете ми доставят удоволствие - искам да карам на врати и да се пускам в някое и друго аматьорско състезание.



2. Също така на Еланките изкарах кант - малко е и канта не е счупен. Препоръчаха ми да се занити канта - ще изглежда отвратително грозно, но ската ще е си напълно функционална. Казаха ми, че трябва да се направи "фрезенкт" отдолу и отгоре преди това, за съжаление майстора на който се доверявам е извън страната. Някой може ли да ми препоръча сервиз, където да ми направят тази манипулация?

Автор: isd77

Изпратено: 31-01-2017 21:19:50
speedlimit  може ли да обясниш какво представлява този курс?
Благодаря предварително
Автор: speedlimit

Изпратено: 25-01-2017 22:39:26
Elanfan ,мислил ли си за online курс с чуждестранен ски коуч ?
Автор: ElanFan

Изпратено: 25-01-2017 08:45:57
Явно няма клубове в България :) Ще я карам с индивидуални учители от време на време и повече каране solo.

Ако някой иска да сформираме приятелски кръг по интереси или такъв кръг търси нови попълнения съм на линия: карам основно на Боро 3-6 пъти в седмицата, прилична карвинг техника, пускам сините бараки с около 60-75 км./ч средна скорост (в зависимост от условията и хората по нея)

Също така, някой дали може да ми препоръча добър карвинг инструктор в Боро. Учил съм основно при Петър Тодоров в Пампорово и съм много довелен, но ми идва далече и е необходима специална логистика, за да организирам уроци там :)
Автор: jas

Изпратено: 24-01-2017 10:30:12
И така :-) първо оптимистично! Супер е, че откри тази толкова важна тема. Така наречените "мастърс" ски клубове и състезания са точно за възрастни, така да се каже в разцвета на силите си скиори, които освен поддържане и подобряване на физическата си форма на пистата искат да изпитат силите си в надпревара с времето, както и да се забавляват със съмишленици. Тези клубове, състезания и програми имат големи традиции по света, както в алпийските ски така и в ски бягането. Популярността на ски мастерс се увеличава с всеки нов сезон.

Песимистичното в темата е, че в България нямаме явни клубове, програми и състезания за категорията мастерс скиори. Има някои приятелски групи по интереси, които карат заедно, но не и официална организация. Това е жалко, защото игнорира скиорите с възраст и опит, които също имат амбиции за развитие на пистата. Имаше опит да се направи ски мастерс международно състезание на Банско преди 1-2 сезона, но по неизвестна причина отпадна. Имаше желание от някои професионални ски треньори да направят мастерс курс в български курорт, но не издържаха и се пръснаха по света.. Въобще темата "Старост не радост", която дълбоко се подчертава в България, е валидна и в ски спорта за възрастни.

Ако нещо греша, нека някой да ме поправи, за да продължим с оптимизма.

SKI.BG ще подкрепи организирането и огласяването на всяка инициатива за мастерс ски спорт в българските планини!
Автор: speedlimit

Изпратено: 24-01-2017 01:11:48
Много хубава тема . Дано някой от България се включи с информация по въпроса.


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре