SKI.BG
     Петък, 19 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: Nikld19

Изпратено: 28-02-2017 23:28:16
ФИС ски

Здравейте всички! Вече бях писал че имам Fischer Rc4 SC и също така RC. Слаломна и за GS.
    Имам страхотна оферта за ФИС ски, с 14 динови автомати, щеки и обувки 130 флекс. Всичко е чисто ново, просто е от предишни сезони. За сумата от 1300 лв.
  Има хора които дават дори повече пари за магазинерски ски, а разликата е огромна. Имах възможност да карам такива ски съвсем на скоро и останах много впечатлен. Бяха Вьолкъл 165 см с 16 динови автомати.Изключително здрави и стабилни ски.
    Това което ме интересува е магазинерската екипировка на ХЕД. Не съм карал с продукти на тази фирма и дочух отзиви, че магазинските им ски в най-голяма степен се доближават до фисовите ски, но не натоварват в такава степен. И изобщо при коя компания в най-голяма степен има доближаване до този тип ски. Карах фисовите след цял месец болничен и може би от това че бях обездвижен цели 30 дена доста се натоварих . Но определено са тежки и изморяват.
        Затова ако има фирма при  която магазинерките да са много близки до фисовите ще се радвам да споделите. Предстои ми обновяване на екипировката. Или ще взема това което ми предлагат или най-висок клас състезателни магазинерски. Да предупредя влече ме изцяло пистовото агресивно каране. Не си падам по фрийрайд или нещо друго и няма смисъл някой да ме разубеждава да си взимам друго освен рейс ски.
       

Автор: isd77

Изпратено: 08-03-2017 10:20:11
frehley благодаря за инфото, ще проверя тези сайтове.
Автор: frehley

Изпратено: 07-03-2017 22:18:23
Здравей пак, isd77.
Моделът i.race е нещо средно между i.sl world cup и i.speed world cup, т.е с по-голям завой от слаломната, но по-малък от ай спийда. Интересна и хубава ска е. По-скоро се доближава до i.speed supershape. От HEAD след 2013 г. така ги нароиха пистовите модели от серията racing, че на човек може лошо да му стане и да се обърка сериозно. Иначе аналогичните модели на i.sl и i.race са моделите i.slr и i.gsr, но при тях липсва чипът, който е характерен за повечето пистови модели на HEAD. Иначе за инфо много хубав е руският сайт на HEAD, а именно head.ru. Погледни там и ще научиш много неша за моделите по видове и подвидове. Друг сайт, който е страхотен, е пак руски - rasc.ru. В него има абсолютно всички марки и модели ски от 2008 насам с параметрите на ските. И всякаква друга ски екипировка.
Автор: speedlimit

Изпратено: 07-03-2017 22:06:49
Не знам за кой I Race говориш , най вероятно  Rebels I.Sl RD , интересно защо не са успели да го продадат през високия сезон, Та го предлагат на специал. Разбери малко повече.
Автор: isd77

Изпратено: 07-03-2017 20:25:15
speedlimit , frehley страхотна информация тук по магазините не мога да получа такава :-)
В момента ми предлагат на хубава цена един Head I Race 165 от тази година, някакви наблюдения върху този модел. Казват, че бил един добър  модел за къси и средни завои и стабилен при скорост
Автор: speedlimit

Изпратено: 07-03-2017 06:05:14
frehley е направил добър технически обзор на серията , всичко има смисъл ако крайния резултат от всички тия технологии е добра и лесна за управление ска , стабилна и бърза. Графена влиза вече все повече и при мъжките модели.Isd пробвай ако можеш I speed supershape имам чувството че точно това са ски които ще харесаш. По отношение на iSLR само хубави  неща мога да кажа , къси и средни завои песен, при дългите малко се дърпа, но общо взето е доста добра ска.


Автор: frehley

Изпратено: 06-03-2017 20:50:49
И аз да кажа няколко думи относно i.speed-а. Тъкмо и isd77 ще се ориентира. Има една тънка (и не толкова тънка) граница между видовете i.speed. Поначало това е линия, която е с GS насоченост, но за любители. Конструктивано ските са като FIS-овите, но по-облекчени откъм твърдост и маса. До 2015 г., включително, имаше два вида i-speed - единият е world cup rebels, който е по-солиден, и е като малкото братче на големия GS. Дължината му е с максимум 185 см и с радиус на завой до 19 м. Другият е от по-ниската като клас серия supershape. Този i.speed е още по-облекчен, малко по-мек и се оборудва с power rail пластина и автомати. Също така е с още по-малък радиус на завиване.
От 2016 г. HEAD "клонираха" първия вид i.speed, обаче с известна разлика в твърдостта, както и разлика в пластините и автоматите. По-мекият и облекчен вариант (titanal 0.6) остана с названието i.speed, а по-сериозният го кръстиха i.speed PRO (titanal 0.8). Той e оборудван с RDX пластина (като при RD-то) и състезателни автомати.
2017. Еволюцията продължава с:
1. Включването на суперлекия и твърд материал графен в ските.
2. Промяна в параметрите на ските - 119-68-99 при 180 см дължина и 18 радиус на завоя и за i.speed, и за i.speed PRO (старите параметри бяха 112-66-94). Това прави ските още по-лесно завиващи и маааалко по-универсални към различните терени. I.speed-а от серията supershape също се промени и откъм материал, и параметри, а също така вече е и с рокер (5%) и кембър (95%).
В общи линии това е за i.speed-овете... Другото е вече да ги яхне човек и да ги подкара! ;)
   
Автор: isd77

Изпратено: 06-03-2017 19:32:59
Благодаря ти отново за страхотния отговор, може би трябваше да отворим нова тема.
Аз покарах с Хед тези дни, взех си едни SLR 1,65см вярно много по къси от моите но много ми харесаха, Атомика ми идват малко тежки , и при толкова народ по пистите ми е по трудно с тях, тази седмица ще пробвам и  I speed 1,65 и 1,70 от тази година моделите. Някакво мнение за тях,  разликата между  speed i и race каква е по точно?

Автор: speedlimit

Изпратено: 06-03-2017 02:58:27
Не на това демо, но на друго по рано през сезона карах два Хеда , единия беше isl rebels в 170 см , не знам дали ще излезе точно под това име за 2018, ската беше прототип със заличен топшиит и другия Хед беше най тънкия от супершейпите , мисля че  i speed , отново не съм 100% сигурен дали точно така ще излязат . Isl - a е много добра ска , много стабилна и приятна за каране , но иска постоянно да завива и изисква пилот с определени умения за да извлече максимума.За целодневно каране няма да се изненадам ако някои хора ги заболят краката. В никакъв случай не бих я препоръчал за начинаещ или интермедиер.Добър скиор обаче няма как да не я хареса. Другия модел I speed - в този му последен вариант лично за мен твърдо влиза в категорията detuned race , където и да го слагат по сайтове и онлайн ски шопове. Ската е станала по твърда, по динамична, като същевременно е запазила добрия си , прогресивен флекс, напълно е годна за целодневно динамично каране без да изисква максимално мускулно напрежение. Къси, средни и дълги завои могат спокойно да са в менюто , минава добре 10 см нов сняг добра е и за бабуни.Един от ски коучовете тук я кара вече трети сезон , в предишния и вариант , а и много инструктори които познавам я ползват за целодневен работен кон.
Автор: isd77

Изпратено: 05-03-2017 19:10:43
Благодаря ти за отговора, както винаги много изчерпателен. Успя ли да пробваш някой  Хед?
Автор: speedlimit

Изпратено: 05-03-2017 02:50:23
Към  Isd : сега се връщам от демо ивента за който споменах вчера и първото нещо е че успях да карам и двата модела , които споменаваш , Redster G9 Servotec ,който е за любителски GS и  S9, които е предимно за къси и средни завои.Освен тези двата модела,успях да тествам и Redster X9 Servotec kойто беше представен от репа на Atomic като заместник на Redster Doubledeck XTI 3.0 , но мисля че репа тук малко се обърка тъй като според мен XTI бяха без дабъл дек , а само ХТ имаха , но както и да е лично аз никога не съм бил голям Atomic фен и не съм навлизал твърде дълбоко в моделите им. Както и да е , главното е че Atomic са решили да изпратят дабъл дека в историята и да го заменят с т.нар. сервотек. Този сервотек е една карбонова нишка дебела горе долу колкото дебела тел, разположена в тесен улей който минава в средата в предната част на ските по дължина и свършва на около педя от върха на ската. Винаги съм се чудил защо Atomic толкова държат да прибавят всякакви джаджи към ските и да им измислят имена. То не бяха вариофлекси,дабълдеци,сервотеци, но както и да е. В случая крайния резултат , не е  лош, поне от това което тествах днес. Първо беше G9. За съжаление репа имаше на разположение само един размер и той беше 171 см , което лично на мен ми идва малко късичко, когато говорим за ски ориентирани към дългите завои, но все пак по добре това от колкото нищо. С една дума ската е добра и е готова да изпълнява повече функции от това да прави дълги , бързи завои.Кара се плавно,леко, без напрежение , преминава добре от дълги към къси и средни завои и обратно, закантването е добро,излизането от завоя без проблеми. Ската се усеща лека под крака в сравнение с дабълдека , а може и наистина да е по лека, но стабилността при висока скорост изобщо не е пострадала от това. Горна граница на скороста не успях да усетя.Горе долу същите неща ще кажа и за  Х9 които бяха втори по ред в теста и които дори ми допаднаха малко повече със своите 175см , което е и моята предпочитана дължина за такъв тип ски.Доста е тънка разликата между двата модела за да препоръчам единия или другия. Общо взето напреднал скиор няма да сбърка с който и да е от двата модела. В сравнение с дабълдек моделите главната разлика според мен е че при сервотека, ските позволяват малко по релаксиращо каране и дори на по ниски скорости без напрежения и без да е необходимо да си сто процента върху тях във всеки момент. Разбира се , че ако си за момент на задната седалка или пък баланса е върху неправилния крак, те ще ти го напомнят, но без опастност да те изхвърлят от седлото. Още едно обстоятелство, което си струва да спомена  е, че днес снега беше от типа бетон , пистите бяха отлично подготвени , но поради изключително студеното време днес около минус 20 ,снега беше направо бетон, но все пак без ледени участъци.Та при тези условия мисля ,че и двата Атомика плуваха в свои води. Що се отнася до модела S9 направих само едно спускане , но това което мога да кажа е че тази ска иска да танцува по снега в поредица от къси завои и отново и отново без никакво напрежение. При дългите завои е леко проблематична , но в крайна сметка това и не се иска от една слаломна ска. Като обобщение струва ми се че сервотека все пак е крачка напред за Atomic и лично аз бих предпочел този тип ски пред дабълдека.Тъй като този пост стана доста дълъг преди да завърша искам само да спомена още едни ски ,които преминават без промени в 2018 и това са Blizzard SRC. Дали заради моя стил на каране дали заради нещо друго, но този модел го слагам твърдо номер едно от всичките 9 които успях да тествам днес и ако ми трябваха ски в пистовия сегмент бих ги купил със затворени очи. 


2  3  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре