SKI.BG
     Четвъртък, 18 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: Dandy

Изпратено: 13-02-2018 15:25:39
Ски обувки проблем

Здравейте, скиори! Искам да помоля за мнение, ако някой има опит/преживявания с подобен проблем. Сравнително начинаещ към средно ниво скиор съм и по тази причина още като започвах да карам, реших да си намеря ски обувки, макар и втора употреба за да не вземам всеки път от гардероб каквито ми дадат, а след време като задобрея да си купя нови. Тъй като крака ми е малко явно по-особен и голям, много трудно си намерих обувката, сигурно пробвах над 50 модела. Нося 45 номер по принцип, но проблемът е и че стъпалото ми е малко по-плоско (не е дюстабан, но свода ми е по-малък), което прави ширината на крака ми по-голяма. Освен това и прасеца ми е по-дебел и моделите с 2 щраймера нагоре, много често ми бяха много тесни. Друг е въпроса, че в повечето случаи са били втвърдени. Пробвах и нови обувки, но не много, тъй като направо ми писна в един момент.
Единственият модел, който ми стана и ми беше удобен без да ми убива много на кокалчето от вътрешната страна на глезена е Salomon Symbio 440, номер 29.5.  Стар е, може би от 2010, но наистина ми беше удобен, макар и малко висок при ходилото, но след като му сложих силиконова стелка-заспа. БЯх пробвал други марки и модели с този номер, но разликата е огромна, в повечето случаи са ми малки.

Тази обувка е с 1 щраймер отгоре на прасеца, който е със стоманено въженце. За жалост, преди няколко дни като закопчавах обувката се скъса, нося я втори сезон.  Това няма как да се оправи и сега имам 2 опции: да намеря такова въженце и да го сменя (не знам откъде, дайте съвети) поне на първо време или да си купя нови обувки, което не ми е проблем, но лошото е че заради тези особености на крака ми, всички обувки, които пробвах винаги в началото са ми неудобни и като се спари вътре и поомекне и се нагоди по крака може и да ми стане добре, само че това ще е след няколко дни, т..е не знам как да преценя коя да е.
Някой има ли с подобни особености на краката за да препоръча модел обувки, които може да са ми добре - за по-шуроко стъпало, в същото време достатъчно широки при отвора за да може да закопчае крака ми.

Знам, че формулировката на въпроса не е най-точната, но ако някой ме е разбрал и има нещо предвид, ще се радвам да сподели!

Автор: miro253

Изпратено: 16-02-2018 14:27:49
Истината е да се направи добро измерване на краката, а не само дължина и ширина, прасец, глезен, свод и т.н.  Модел е много трудно да се препоръча ей така с клавиатурата, трябва си обикаляне, обуване и събуване. Да! Досадно е, но това е положението, защото горе на пистата съжаленията са други и доста по-основателни. Аз лично скоро ходих до Skisharki и ми се стори, че момчетата там имат представа за какво става въпрос, но още не съм ги тествал. Може би скоро. Търпение и успех! 
Автор: pepe72karaivanov

Изпратено: 14-02-2018 21:45:43
Dandy аз имам подобен проблем ,с краката ми и с обувките,широко стъпало и голям прасец! И аз нося 45 номер обувки,но ски обувки търся и нося 28-28,5 !
Моят съвет ,е първо да премериш стъпалото,мисля че си за по-малък номер от 29,5
В board shop правят стелки ,търси Иван,в Банско няма вече board shop ,но можеш да се обърнеш към bansko fun holiday Тодор ,правят стелки и boot fitting!!
Успех 
Автор: jas

Изпратено: 13-02-2018 17:28:24
Първо, браво за старанието! Както виждаш не са много хората които споделят подобни случаи. Темата ти е важна и полезна.

Към въпросите ти, в никакъв случай не поправяй и повече не използвай споменатите Salomon Symbio 440, рискуваш да се осакатиш и дори убиеш, ако продължиш с тях!

Относно нови ски обувки за широки и нестанартни анатомично стъпала изборът не е голям, но изисква старателно търсене, проби, инвестиция и настройки. Без напасване, така наречения "boot fitting", сигурен съм няма да стане. Моят съвет е да се обърнеш към Board Shop в София или Банско и с тях да намериш и паснеш ски обувките си. Те продават широките и изключително качествени модели ски обувки на Lange заедно с анатомичните стелки на Sidas. Освен това имат работилница за напасване на ски обувки и изработка на стелки точно за твоите стъпала.

Смятам, че сам си се убедил с метода опит-грешка, колко е трудно да се намерят точните ски обувки, затова довери ми се и отиди в Борд шоп, сигурен съм, че ще намерят решение и за теб. Може да смятате това за реклама, но всъщност е едно добронамерено споделяне на наличните факти. Успех! 


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре