SKI.BG
     Вторник, 16 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: stroitel

Изпратено: 26-03-2018 00:28:51
Ски през лятото

Здравейте.Моля споделете места и условия за ски през лятото.Ски дестинации в Алпите през лятото.Някой ако е ходил и карал ски през лятото,да споделя,места,цени,условия. за

Автор: pepe72karaivanov

Изпратено: 07-10-2018 13:32:04
Здравейте отново!!
Наближава времето ,за заминаване на хинтертукс !
Тази год ,ще ходим със самолет до Мюнхен ,от там организиран превоз ,с мини ван до майрхофен !!
Всичко заедно ,ще излезе 1300 евро ,което включва и каквото консумирам там,в нормални размери!!
Автор: pepe72karaivanov

Изпратено: 11-05-2018 17:20:17
Ние ходим почти всеки октомври на hintertux ,на лагер по една седмица,живеем в един пансион много близо до Mayrhofen ,плащаме по 20 евро на стая и обикновено сме сами ,стаята!
За картите плащаме по 200 евро за седем дни каране !!
Ходим обикновено ,с кола ,минаваме през Сърбия ако тръгваме от София или през Македония ако тръгваме от Банско или от Гърция защото ходим ,с техният нац. отбор
Пътят ни излиза около 500 евро ,в двете посоки,но обикновено сме 3-4 човека в колата
За дневни разходи харчя около 200 на седмица,но лятото там няма толкова много места като през зимата за да харчиш!!
По принцип едноседмична тренировка ,с треньор,лични разходи и път ,ми излиза някъде към 1000-1100 евра
Автор: BatchiKiko

Изпратено: 28-03-2018 12:53:57
В моя случай беше на около 1 км, но в долината имаше 4 ски зони. От моето село гледчера беше най-далечната ски зона и до там разстоянието беше 30 или 40 км. някъде и се стигаше до там за около 40-50 минути, другите ски зони бяха близо - на около 15 минути, като обикновено до една и съща ски зона можеше да се качиш от няколко околни села. До всяка ски зона си има безплатен ски бус с разписание, което се спазва и влак. Освен това паркингите около всички лифтове са безплатни. Общо взето човек няма време да повтори една и съща писта, ако иска да обиколи всичко. Тук може да погледнеш за какво става дума в една от ски зоните - http://www.skiresort.info/ski-resort/zillertal-arena-zell-am-zillergerloskoenigsleitenhochkrimml/trail-map/
Единия ден тръгнахме от Zell  im Zillertal (долу вляво на картата) пообиколихме пистите и стигнахме до Konigsleiten и стана време да се връщаме вече, че можеше да замръкнем в някое село далеч от колата : )
Автор: speedlimit

Изпратено: 27-03-2018 22:16:44
Какво е разстоянието между апартамента и най близкия лифт?
Автор: BatchiKiko

Изпратено: 27-03-2018 11:06:49
Ами като цяло апартамента, в който ние бяхме беше добре обзаведен с кухня и всичко, имаше и миялна машина даже и беше по 290лв на човек за 7 нощувки, та за спането има добри оферти. На хотел излиза доста повечко май. Пътя до там има 2 варианта - единия е около 1300 километра и се минава през Сърбия, Словения и Хърватия - това е скъпият вариант, защото в Словения трябва да се оставят 30 евро за винетки и в Хърватия още незнам си колко. Аз затова предпочетох другия път, който е към 1500 км и минава през Сърбия, Унгария и Австрия. Всичкия път е магистрала без 50 км в България и още толкова някъде в началото на Сърбия. В Сърбия магистралите се плащат - 12,50 евро в посока. За Австрия и Унгария се купува винетка онлайн и са по 10-12 евро винетките там. Пътя е много дълъг и ако не се раздели на две се пътува към 18 часа, като държиш 140 по километраж, затова спах във Виена, като имах идея да разгледам там, но не ми стигна времето и бих препоръчал да се спи някъде на евтино място из Австрия - тоест някой малък град по пътя или село нещо.  София - Виена го взех за 11 часа някъде с всичките там спирания по бензиностанции и граници. Горивата в Унгария и Австрия са на същите цени като в България към момента, но има нещо много тъпо и то е, че по бензиностанциите на магистралите бензина е 1.50 евро, пък из Виена и разни градчета е 1.10 евро. В Унгария същото, ако искаш да си платиш в евро на бензиностанцията тия цигани те лъжат и ти сменят еврото на курс нещо от сорта на Слънчев бряг и е най-добре да се плаща с карта Visa.  Автогаз (LPG) в Австрия се намира доста трудно, но го има общо взето. Ресторантите и храната на ски пистата са скъпи общо взето - 1 бира под 4 евро май не съм видял, 1 ядене 10-15 евро. Мен ме заболява главата от такива цени и затва гледах да си ям вкъщи :) Ски картата 55 евро на ден, 249 евро за 6 дни, 189 евро за 4 дни, дава възможност да се кара в 4 ски зони, като само в 1 от тях има повече лифтове и писти отколкото в цяла България взети заедно. Лятото на гледчера ще са останали 4-5 писти сигурно и си мисля, че би трябвало и цените да са други тогава. Има много интересни места да се видят и си струва да не се карат ски всички дни - например Инсбрук е интересно, Кицбюел, Мюнхен е наблизо и тн. Общо взето разходите много зависят от това колко, човека си делят пътя, колата колко харчи и колко дни ще караш ски, като ски картата и пътя са най-скъпото нещо.
Автор: stroitel

Изпратено: 27-03-2018 00:03:22
Добре като за начало.Разстоянието до гледчера,как се пътува до там,с кола,с друг транспорт,цени на карти за лифтове.Моля те дай малко повече информация ценово.
Автор: BatchiKiko

Изпратено: 26-03-2018 14:03:11
Ами мястото, където аз съм ходил е на гледчеро Хинтертукс в Австрия, там има целогодишни ски. Може да разгледаш сайтa https://www.zillertal.at/ в частта му за хинтертукс. В селата около гледчеро има що годе евтини места за настаняване. Цените през лятото не знам дали са по-различни от зимата. Най-евтино излиза да си резервираш апартамент (квартира) с кухня и дори да си носиш храна от БГ : ), понеже в Австрия дори в магазина нещата са х2,5 спрямо България. Само бирата е на добра цена там и шоколада.  Други места за които знам, че се кара цяла година са Зьолден и Червиния/Цермат - тва е малко по-далече намира се на границата между Италия и Швейцария (половината е в Италия другата половиня в Швейцария). Като цяло май Хинтертукс излиза най-изгодно. 


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре