SKI.BG
     Събота, 20 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: astral

Изпратено: 04-12-2018 16:19:00
Мнение за ски Fischer Pro MTN Pulse

Здравейте,

Ще Ви помоля за мнение относно ски Fischer Pro MTN Pulse / https://www.freeride.com/gear/skis/f...mtn-pulse.html /. Като се има предвид, че карам от 2 години и мога да определя нивото си като една идея след начинаещ. Също така и не съм особено претенциозен към екипировката защото на сезон ми се събират не повече от 10тина карания.
Идеята ми е да си заменя старите ски който са купувани на старо и са на повече от 10 години с нещо ново. Висок съм 180см и тежа 90 кг. затова мисля ските да са на 170см височина, а все пак и старите ми са такива и с тях бях посвикнал. Та този модел ми се стори добро бюджетно решение.

Автор: jas

Изпратено: 11-12-2018 22:59:08
"Това твърдение още повече потвърждава тезата, че единственият начин да се изберат правилните ски е тест на писта."
Автор: SnowMaster

Изпратено: 06-12-2018 17:54:54
Тестове с подобни ски в тези 3 дължини съм правил многократно през годините и съм сигурен на 100 % в това, което казвам. Оставам с уважение към всички участници.
Автор: jas

Изпратено: 06-12-2018 09:57:00
:) може да се заформи един приличен спор по въпроса с дължината на този и подобните му модели ски, но изясняването му ще е възможно само с емпиричен тест на пистата, което в случая е невъзможно.

Сноумастер в основата си е прав за съотношение тегло/ръст на скиора/височина на ските, но това е приложимо при стандартни условия на поддържана ски писта.

В български условия на перманентно разораване и пренаселване на ски трасетата се оформя друг стандарт за Олмаунтийн ските, според многогодишния ми опит дължината на ските може да бъде намалена с до 10см от препоръчителната, за по-голяма маневреност и безопасност в критичните места на пистите, без това осезаемо да се отрази на стабилността и скоростта на скиора. Това твърдение още повече потвърждава тезата, че единственият начин да се изберат правилните ски е тест на писта. 
Автор: astral

Изпратено: 05-12-2018 17:44:32
Мерси на всички за мненята, накрая ще излезе, че съм уцелил размера. Което единствено може да ме радва много.
Автор: SnowMaster

Изпратено: 05-12-2018 14:20:20
Това са ски от нисък до среден клас за allmountain, т.е. сравнително меки и леки. Подходящи са за скиор с такъв стаж, но не очаквай голяма стабилност, нито склонност към завиване на къси завои, поради техния sidecut и радиус. За скиор с височина 180 см и тегло 90 кг, дължина 160 см е абсолютно неподходяща за теб, ските ще свличат в завоите особено на остъргана писта. Дължина 165 см е някакъв компромис - повече маневреност, по-малко стабилност, би била подходяща при едни по-твърди ски от висок клас. Дължина 170 см от този модел е най-подходяща за теб, но след още някой сезон редовно каране трябва да вземеш ски от по-висок клас. (Изразявам мнение на човек, тренирал ски, с 45 год. стаж на ски)
Автор: astral

Изпратено: 05-12-2018 13:51:52
Мерси и за този коментар, защото честно казано не ми се разправяше много с продавачите в магазина.
Автор: speedlimit

Изпратено: 05-12-2018 13:17:16
Според мен не е фатално ако си взел 170 см ,този модел би трябвало да има лек рокер на върховете което нормално скъсява тази част,която е в контакт със снега.165 см също е добър избор за твоята височина и прави малко по лесни късите завои,но както казах , не фатално да караш и тази дължина ,която вече си избрал. 
Автор: astral

Изпратено: 05-12-2018 12:40:17
Ще последвам съвета ти, ако се получи замяната ще е добре ако не ще се мъча с тези. Мерси пак.
Автор: jas

Изпратено: 05-12-2018 11:17:19
Ако ските все още не са карани опитай да ги замениш. Ако магазинът е нормален би трябвало да ти съдействат.

Съдейки по данните които даваш за ръст-тегло с 10 дни на българска писта за сезон, напредването в посока подобряване на техниката с увеличаване на скоростта е трудна задача. За това конкретно за този модел и подобните му аз бих избрал 165, дори и 160см. Тази дължина ще те улесни, а когато натрупаш опит лесно ще добавиш още един чифт по-твърди и дълги ски. Успех!

Приемете ските като инструмент консуматив за едно от най-мощните пренареждащи човешката матрица спортни занимания.

 
Автор: astral

Изпратено: 05-12-2018 10:52:54
Благодаря за отговора, за съжаление вече ги купих на 170 см. защото в магазина ми обясниха, че съм по тежък от нормалното за моят ръст и е хубаво за по голяма стабилност да са по дълги... пък и с времето съм щял да напредна и съответно да ми трябват по дълги ски... не знам до колко са били прави, но сега като слушам какво ме съветвате май съм се прецакал попринцип имаха и 165см ...


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре