SKI.BG
     Събота, 20 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: skiale

Изпратено: 02-03-2020 21:16:40
боровец мнения

Прави ли ви впечетление как обработват пистите?
Според мен ги минават през пръсти колкото да ги заравнят. За Маркуджиците се прави само 1, а на сайта всичките са маркирани като обработени. На лифта на Маркуджик 2 горе сняг не са закарали на слизането, хората падат като круши, за рампа и дума да не става. Трасето на влека на 3та е без думи имам спомени от преди че всичко беше 6, а сега нищо само вдигат цените

Автор: jas

Изпратено: 26-03-2020 08:29:44
Да оставим малко надежда, природата е благосклонна и снегът трупа ли трупа по върховете, ако заплахата премине и карантината след месец бъде вдигната има малка надежда лифтовете в Боровец да заработят за 1-2 Май, като едно време :-)

Автор: jas

Изпратено: 16-03-2020 11:44:48
За съжаление или не пистовият ски сезон в България и по света свърши предсрочно и скоропостижно. Остава неизвестно ще има ли отново пистов сезон догодина. Едно е сигурно, светът вече не е същия, включително за ски спорта. Регресът се усети веднага. Алпите просто замряха, лифтовете спряха, хотелите затвориха, тренировки не се провеждат, за състезания да не говорим. Същото е и в България.

А снегът по планините е в изобилие. По върховете снежната покривка достига 3 метра. Условията за беккънтри ски са превъзходни. Фрийрайдът ще е възможен дори и през месец май. Ще има скиори и бордисти които ще се катерят и карат на воля.
Но дали това е допустимо.. аз смятам, че да. По-добре е да сме сред природата отколкото затворени в градските гета и обречени на категорично гибелни последствия.

Бъдете здрави и разумни, пазете себе си и хората около вас, особено по-възрастните, носете маски и изисквайте всички окло вас да го правят, само така ще има надежда, че отново някой ден ще има работещи лифтове и обработени писти :) Успех! 
Автор: jas

Изпратено: 09-03-2020 19:11:17
До утре вечер, сряда 10.02, на Маркуджиците ще има рекордна за последните години снежна покривка. Клекът/нискостебленият бор под билото е напълно затрупан със сняг и се оформя една много широка неразорана фрирайд целина между Ястренец и х.Мусала. Достигналите до този фрийрайд рай да внимават, защото смъкването на лавина до Маркуджик 3 вече е почти сигурно.

Рано или късно Боровец ще стане обетован, това зависи и от нас, колкото повече говорим за проблемите и изискваме подобрения, толкова повече ще остане в съзнанието на инвеститора, че "нещо не му е наред".. 
Автор: miro253

Изпратено: 09-03-2020 18:26:18
Да! Дано да е скоро, но аз лично /оптимист съм по природа/ не вярвам. За съжаление ски курортите ни са заформили нещо като "монопол". Това си личи от ценовата им политика. Без да изпадам в излишни полемики според мен на Боровец ще се направят големи инвестиций, когато "тръгне" Витоша, но ...... !?!?! А дотогава всеки сезон ще се радваме на леки инвестиций и то те ще са само с рекламна цел.
И аз да съм на Тяхно място и аз ще го правя, защо да инвестирам като си печеля и така? Някой ще ми каже ми ходи в чужбина, ами аз не искам и ТЕ го знаят! Искам да карам ски два пъти в седмицата целия сезон, а не 10 дни и ТЕ го знаят! Това мога да си позволя и ТЕ го знаят.

Иначе и аз харесвам предложенията ви!

Пожелавам си, а също и на вас да не съм прав, но бедната ми логика сочи това!
Автор: jas

Изпратено: 06-03-2020 12:36:54
Ако всички тези пожелания за Боровец се изпълнят, заедно с трансформиране на гетото пред х-л Рила, ски центърът ще стане направо блестящ. Дано това бъде скоро. 
Автор: skiale

Изпратено: 06-03-2020 11:31:26
Цялата работа е че нещо не е както трябва  не е нормално цял лифт да се спира и пуска през столче заради липса на сняг или рампа от 2 греди  и 10 дъски, аз съм 180см и скачам от 10~20 см и не ми е проблем, но болшинството са начинаещи които "за пръв път се качват". М3 тотално са го изоставили и прилича на тунел, но в сайта пише обработен и това и за 2А и 2Б,  а и цирка с работното време на зоната спират лифта да се съберели хората да ги качат на горе наведнъж
горе на маркуджиците 1 за това са влекове за да държат на вятър  така че надали ще ги подменят с лифт , но ако има инсталация ще е прекрасно
@valio76 и след тези пожелания да добавим още нещо
едно влекче или лифтче от Ястребец експрес до Ястребец кабина само за харамия  също :)
Автор: valio76

Изпратено: 05-03-2020 14:42:48
1 трябва да се направи връзката на писта Ротата с кабинката от двете гумирани ленти в двете посоки да извозват скиорите. И да заснежат долната част на Писта Червено знаме и писта Ястребец 1. И чак тогава ако решат трябва да заснежат с изкуствен сняг писта Харамията, горе билото на писта сухар, и пътя от маркуджик 1 до лифта на Маркуджик 2 понеже там най бързо се износва трасето и се показват камъни. също заснежаване на пистата Ситняково под лифта Ситняково Експрес която работи максимум 5 дни на сезон заради липса на сняг такова е и полужението на долната част на писта червено знаме , която също работи 5 дни на сезон. Трябва да се замени лифта на Маркуджик 1 дето да двете панички с 4 седалков лифт и лифта  Ястребец експрес с 6 седалков лифт със шлем като на Пампорово. също задължително да се подмени кабинката с 10 местна нова кабинка която ще може да извозват двойно по бързо скиорите до Маркуджик. От тази година касите продават ски карти от 8.28 сутринта и така се струпват хора а и докато се чака за карта се изпуска първото качване. Не вярвам да проблем касите да отварят в 8.15 та най запалените да могат точно да седнат на първа седалка и да карат на петричките от трака.
Автор: jas

Изпратено: 04-03-2020 14:45:05
Малките камъчета обръщат колата, е една народна поговорка..

Капитална инвестиция ще е подмяната на кабинковия лифт, заснежителната инсталация на Ястребец 1 и Мусаленска пътека. Един пешеходен надлез или тръбен подлез е консуматив в бюджета на един ски курорт, като Боровец и може да бъде изпълнен за седмица.

Темата се следи и от управата на Боровец, ако не пряко, то от съответните им служители, за това тази дискусия трябва да се води и мненията да се зачитат.
Автор: skiale

Изпратено: 04-03-2020 10:21:29
в поста имах предвид за малки неща , които не изискват инвестции две гребла сняг от ратрак  на Маркуджик 2 лифта ,  да си обработват , да пуснат фрезофащата част . А за капитални инвестиции  като тунели и снежни инсталации  ще почакаме 
Автор: jas

Изпратено: 03-03-2020 13:28:45
Сняг на Маркуджиците действително има към момента и ще натрупа още до април, но ръбът на самото било е проблемен, поради отвяването на снега от силните ветрове по върховете. За това е необходимо наличие на няколко пръскачки които да осигурят здрава основа, която ще бъде невъзможно да бъде отнасяна от виелиците. Според мен това е една от причините да не се обработват тези писти старателно.

За връзката между Ястребец и Мартинови бараки, имам предвид създаване на ски пътека/подлез/надлез от долна станция на кабината до плаца пред х-л Рила, която да осигури преминаване с пързалявне и в двете посоки, към и от долна станция на кабинковия лифт до долна станция на седалката пред х-л Рила. Така скиорите ще могат адекватно да преминават от писти Ситняково-Мартинови бараки към писти Ястребец-Маркуджик и обратно.   


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре