SKI.BG
     Петък, 19 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: ivopetroff

Изпратено: 04-03-2020 08:29:02
Вакса за топло време и мек сняг.

При вчерашното ми каране , се получаваше доста неприятно спиране на ските на определени размекнати участъци , даже бих казал ,че е и опасно.Особенно ако влезеш с голяма скорост в такъв участък.
Дайте съвет за моментно решение за обработка на базата на ските-имало май някакъв спрей-вакса.И ако може да ми препоръчате ски сервиз , където наистина знаят какво правят, че вече имам едни прецакани ски от пишман майстори.

Автор: jas

Изпратено: 13-03-2020 09:17:11
Намират се фабрични вакси, но на висока цена.

Ще е интересно, знаете ли как да намажете ските си с восък?
Автор: miro253

Изпратено: 12-03-2020 10:50:30
И у нас се намират Name.
Ето и SWIX 
Не знам Това дали върши работа. 
Автор: jas

Изпратено: 12-03-2020 09:08:11
Същата разфасовка на Swix F4 80ml в Декатлон струва 14.9лв, в каталога имат и 150ml опаковка на цена 25.4лв.. , но не са налични в България. За алпийски ски е по-подходяща
100ml плоската опаковка на Swix F4, която по-скоро има предвид speedlimit, е същата като цитираната Vola.

Според мен универсаните вакси на всички популярни марки Swix, Toko, Vola се произвеждат от един подизпълнител, някъде във Франция, който опакова продуктите в различен дизайн пластмасови носители с различни етикети по желание на поръчителя, както е за много други стоки. Съставът на универсалната вакса е един и същ, формулата е добре известна и цената на крайния продукт зависи само от маркетинга и рекламата на съответната марка.

В края на краищата по-важно е ските да вървят, гладко и бързо, дори и сега има скиори които мажат ските си с парафин от най-обикновена свещ :-) 
Автор: speedlimit

Изпратено: 11-03-2020 21:12:53
Swix F4 e лесна за употреба и става за подръжка във времето между две големи вакси или при променлив сняг в планината за да спаси деня на място.Другата ,която jas споменава може би също е добра, но не съм я ползвал до сега .Цената,която колегата казва според мен е добра,защото тук при мен е горе долу същата,но в долари ??!!
Автор: jas

Изпратено: 11-03-2020 17:17:08
За това ставаше дума, тяхната доставка мисля, че е над 1/2 от цената на ваксата. Т.е. 23лв + 12.9лв доставка /изпраща се от Унгария/ и цената става 36лв. При стойност 15лв в софийски магазин на вакса със същата функционалност от марка Vola.. 
Автор: ivopetroff

Изпратено: 11-03-2020 16:12:59
От sportisimo.bg - Swix F4 22,99 лв. малко флаконче ..
Автор: jas

Изпратено: 11-03-2020 08:51:14
За съжаление предлагането на ски вакси Swix в Българияв е противоречиво. Наличностите са ограничени и с много висока цена. Аз също предпочитам Swix, но в българските магазини няма избор. Декатлон тотално ликвидира наличностите си в София, а алтернативните доставчици държат висока цена. Остава Интернет поръчка, която оскъпява ваксата с куриерски такси и я прави неконкурентна на наличните вакси от други марки, като Vola и Toko.
Ако някой има друга по-обнадеждаваща информация за Swix в България нека да сподели тук.

@ivopetroff коя вакса си поръчал? 
Автор: ivopetroff

Изпратено: 11-03-2020 07:38:55
Поръчах си го -още този уикенд ще го пробвам.Благодаря за отговорите!
Автор: speedlimit

Изпратено: 11-03-2020 06:08:29
Малка тубичкa Swix F4 в джоба може да спаси деня ако се изпадне в положението ,което описва колегата когато ските не искат да бягат.Могат да се намажат на място , а тубичката има на единия си край и нещо като твърда четка за изстъргване на ваксата и излъскване. 
Автор: jas

Изпратено: 09-03-2020 20:02:21
Утре ще един от малкото големи пудра дни за сезона в България, но дори и за него ще е нужна вакса. Ето една кратка обща статия на английски за тунинг на ските при каране в пудра. Ваксата също е от значение, особено при толкова рязка граница на снеготопене, както в момента е по българските планини. Отличен резултат дава универсалната вакса на Vola цитирана в предходния ми коментар.

Още веднъж, Внимавайте за лавините в следващите няколко дни, да Ви е мирна главата! ;-)   


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре