SKI.BG
     Петък, 19 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: speedlimit

Изпратено: 16-03-2020 16:00:10
Край на сезона ?

Ски курорти в Европа и Северна Америка трескаво затварят един след друг предвид създалата се извънредна ситуация. Има такива които нормално затварят в края на юни и не са дори преполовили сезона и които изненадаха клиентите си с рязко затваряне на лифтове и услуги. На този фон гледам в сайтовете на трите български ски курорта,че все още може да се кара и дори има намаления.Все още не е късно за по няколко завоя, но ситуацията е динамична.

Автор: jas

Изпратено: 05-05-2020 00:31:33
След като напълно безмислената, според мен, забрана да се посещават българските планини през последните шест седмици беше премахната, от тази неделя ски и сноуборд сезонът може да продължи. Поради мрачното време вчера нямаше много желаещи да походят на Витоша. На Пирин, Рила, Родопа и Балкана положението изглежда беше същото. Но сняг по високите части на планините има достатъчно и който иска вече спокойно може да походи и да се спусне със ски до където става за спускане. Пожелавам здраве и успех на всички скиори и сноубордисти, които ще закрият беккънтри сезона през предстоящите дни!

 
Автор: jas

Изпратено: 28-04-2020 04:01:09
Основа за оптимизъм има, австрийските ски отбори започват активни тренировки на глетчерите през следващата седмица!

След първоначалното стъписване при свалянето на вирус блокадата в Тирол, австрийските власти официално съобщиха по-рано днес, че състезателите по алпийски ски и ски бягане ще възобновят тренировките си на сняг по пистите на глетчерите в Зьолден, Хинтертукс и Герлос при високи мерки за здравна сигурност.

Факт е, че пораженията върху туризма в Австрия са огромни. Отрицателният имидж на Тирол, създаден от кризата с вируса, е катастрофален. Ишгл направо е станал мръсна дума по темата за заразата. Всичко това е довело до тотален смут в планинските селища не само в Тирол и Южен Тирол, но и в Залцбург, Форалберг и Каринтия, както и в най-засегнатата от вируса провинция Щирия. Хората са много объркани, но не и паникьосани, защото властите им дават надежда и оказват помощ. Освен, че австрийските медии бълват оптимизъм, правителството осигурява преки парични компенсации изплащани на всяко домакинство и фирма, които са били принудени да спрат работа при въвеждането на инзвънредните мерки, за всеки ден от 15 март до сега.

На този фон включването и на състезателите по ски в австрийския оптимизъм, за справяне с кризата, е напълно закономерно и направо задължително. В следващите дни ще видим още много рекламни материали от пистите в Алпите, защото това е единствения възможен път за живота на хората там. Надявам се, че подобен опит за ски рестарт, поне медиен, ще има и в България.

Автор: speedlimit

Изпратено: 27-04-2020 18:04:55
Мисля че летния сезон ,който предстои и при липса на ваксина също ще е един добър индикатор за това ,което може да се очаква следващата зима.Сега се мисли дали да се отварят хотели по моретата юли и август. Интересно ако в един момент някой от персонала или гостите се тества позитивен,какво става ? Блокират хотела,цялото селище или какво ? Всички гости стоят по стаите си 14 дена. Доста са неизвестните навсякъде все още...
Автор: speedlimit

Изпратено: 26-04-2020 04:58:20
Да, горе долу така и предполагах . Някакъв достъп до планината ще има , но за лифтове е ясно че е твърде рано. Седалки за по 6 човека,гондоли за осем,въздушни трамове за по 100, дълги опашки пред долните лифтове  за достъп до планината,
всичко това е немислимо за момента.
Автор: jas

Изпратено: 25-04-2020 14:05:15
Малко или повече новината, че Зьолден отваря отново беше пресилена. Действително пълната карантина-блокада на високата част от Тирол беше вдигната в четвъртък, но активност на лифтове/писти видимо няма. Това много ясно се определя от действащите кризисни ограничения в Австрия. Що се отнася за ски турингът, той отново е позволен, дори насърчаван, при спазване на социалната дистанция.

"❓ Darf man sich sportlich im Freien und auch auf dem Berg betätigen?
Grundsätzlich ja, der Appell der Tiroler Landesregierung hierzu ist aber ein klarer: „Seien Sie weiterhin achtsam und denken Sie an das Gemeinwohl. Wir vertrauen auf die Eigenverantwortung der Bevölkerung." Risikoreiche Aktivitäten wie Skitouren, Wanderungen, Radausflüge oder Mountainbiken sollten demnach unterlassen werden, verboten nach Verordnung sind sie nicht. Allen voran sollten jegliche Aktivitäten im Freien alleine unternommen werden bzw. nur mit Personen, die im selben Haushalt wohnen und immer unter Einhaltung des Sicherheitsabstandes."

 
 
Автор: ivopetroff

Изпратено: 23-04-2020 22:53:04
Има надежда , и в Норвегия отвори един ски курорт, в Швеция работи един който не е затварял .И за САЩ се чу че отваря един ски център . Малко е символично в края на сезона , но носи оптимизъм...
Автор: speedlimit

Изпратено: 23-04-2020 18:32:39
Интересно е това което казва jas за Зьолден, дано наистина да се случи , но трябва да сме внимателни, според мен все още е твърде рано за прекален оптимизъм.Лично аз не съм бил там,но всичко  зависи много и от цялостната ситуация в конкретния регион и от  разположението на самата ски зона , подходите към нея,лифтове и т.н. Тук в Северна Америка просто не виждам скорошно отваряне възможно ( а сняг има в изобилие) Простата причина е че големи градове са твърде близо до хубави ски зони ,да кажем на един час с кола.Ако само една ски зона отвори има реална опасност да бъде буквално залята от скиори и социалното дистанциране става много трудно. В Банско например проблема е гондолата .Всеки знае тълпите пред нея и виещите се опашки.Не знам с кола до Шилигарника как е в момента...Преди се минаваше.Все пак интересно ще е да отвори нещо в Австрия ( каквото и да е) Това ще даде някаква индикация и на останалите.
Автор: jas

Изпратено: 23-04-2020 09:02:08
Ски Сезонът в Алпите Започва отново!!! Пистите и лифтовете на Зьолден и още няколко ски центъра в Австрия ще отворят отново този четвъртък!

Както самата тема за "Край на сезона ?" на speedlimit гласи, "Все още не е късно за по няколко завоя, но ситуацията е динамична."

Не бих казал, в този случай, че "всяко чудо е за три дни", но австрийската Ски индустрия и Политици /!!! в Австрия те са много тясно свързани/ прозорливо действат в интерес на бъдещето си /националното/. На всички е ясно, че много желаещи за ски туризъм към днешна дата няма да има, но малко медиен шум и надежда за хората никога не са излишни. Още повече това ще е тест за рестарт на ски системата в цял свят, каква по-добра реклама за австрийците от това!?

Силно се надявам австрийският ски опит да пребори това световно бедствие и даже да повлияе на българската схема, като позволи да бъдат пуснати поне седалковите лифтове във високата част на Банско, защото на Платото и по пистите под Тодорка до Шилигарника има внушително много сняг, а желаещи да поспортуват на открито и социално дистанцирани на една седалка разстояние има.

Дано..

   
Автор: jas

Изпратено: 20-04-2020 16:38:59
Сезонът никога не свършва!
Автор: jas

Изпратено: 19-04-2020 17:40:13
Има позиви за рамките на предстоящия пистов/лифтов ски сезон.

Очертава се #БЕЗкабинкова реалност ©®™. На до 4 седалковите лифтове превоза ще става само по единично или семейно само с дете до двама човека на седалка. Задължително с маски, ръкавици и очила. В ход са производства на дезинфекциращи системи за седалките и тегличите на влековете, предполагам вид пулверизиращи завеси на спиртна основа в кобинация с UV и IR лампи. Достигането до разрешените за използване лифтове и писти ще става с личен транспорт. Ски центровете до които не може да се стигне без затворени кабинкови лифтове вероятно няма да работят, поне докато не се осигурят гарантирани условия за безопасно използване от всички. Ски спортът ще се превърне в краткосрочен. Повечето хотели и съпътстващи заведения няма да работят, поне не и в силно засегнатите алпийски държави.

В български условия всеки може да наложи този модел към съществуващото статукво. 

 


2  3  4  5  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре