SKI.BG
     Петък, 29 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: wesko

Изпратено: 18-04-2020 21:51:12
Обувки Nordica speedmashine 130

Моля някой запознат с новите серии обувки на Nordica да обясни как функционира системата инфраред, която деформира обувката на определени места без да нарушава конструкцията и, на какъв принцип работи и впечатления от употребата и .

Автор: wesko

Изпратено: 20-04-2020 17:01:31
Струва си мисля когато гърдите не бяха изкуствени съседите си ходеха на гости а мъжете държаха на думата си ....
Автор: jas

Изпратено: 20-04-2020 10:27:50
В светлината на Infrared технологията на Nordica, за този и следващия сезон беше представен и един архивен модел ски обувки датиращ от началото на 90-те години на 20 век :-)

Nordica HF също може да се формоват с Infrared, имат подгряване на вътрешния чорап с вграден нагревател работещ на презареждаема батерия и са реплика на супер модерните за времето си еднощтраймерни ски обувки на Salomon от сериите Equipe SX.

Явно не само музикалната индустрия изпитва носталгия по времето на Modern Talking :-)

   
Автор: wesko

Изпратено: 19-04-2020 18:03:56
Да дам на някой да ми нагрява обувки за една торба пари трябва да съм 100 % сигурен че ще ми възстанови парите при грешка ха не мерси ще си карам старомодно :)
Автор: wesko

Изпратено: 19-04-2020 16:34:29
Благодаря за отговора, брей какво ли не им роди главите, вече съм горд собственик, обаче понеже ги взех по интернет нямах и хал хабер от тая система просто търсех малко по широка 100 мм обувка във сравнение със старите ми Dobermann 98 mm която е наистина невероятна обувка захапва крака като истински доберман и не пуска докато не не ги свалиш от краката си така че търсих обувка която да е малко по милостива към краката за разнообразие и попаднах на тези по интернет за 1/3 от пазарната им цена и не се поколебах за миг сега в кризата човек може да удари джакпота в цените на ски екипировката тия обувки спорт депо ги продава за 600 лева при положение це са обявили в цената 40% намаление
Автор: jas

Изпратено: 19-04-2020 16:00:30
Infrared на Nordica е преразказ с дизайнерски нотки на технология прилагана през годините от Sidas за формоване на черупката на ски обувките при индивидуални настройки на състезателните модели обувки. Изразява се в комбинация от термопластична пластмаса отлята в критичните за стъпалата места на обувката и система за моделиране състояща се от инфрачервен нагревател лампа с плавно контролирано нагряване, който се поставя от опитен майстор само върху зоната за формоване, заедно с вакумна вендуза, която в последствие "изпомпва", също плавно, пластмасата на предварително нагрятия/проблемен за стъпалото участък на обувката. Мотото на Infrared е, че не подлага на стрес материала на ски обувките, както и опериращия с технологията, т.е. при Infrared няма опасност да се стопи, изгори или безобразно деформира пластмасата на обработваната площ, което се случва понякога при други видове и опити за темичен bootfitting.

Системата Infrared на Nordica с този вид напасване на ски обувките, за сега, се предлага само за сериите Speedmachine и HF, и се обслужва от дистрибуторите на марката. Комплектът за Infrared моделиране включва нагревател във вид на мини нагревателна лампа, вендузна помпа и управляващ куфар.

Съдейки по успешните резултати на Sidas и Tecnica в областта на индивидуално напасваните ски обувки, Nordica също се включват в играта за по-удобни и практични модели.
       


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре