SKI.BG
     Петък, 19 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: robin

Изпратено: 14-12-2006 17:21:45
atomic GL 9

имам нужда от съвет...при средни умения и пистово каране средно по около 10/12 дни на сезон как биха се отразили такива ски(радиус 11 м/дълж.1,60м) Моя ръст е 1,76м.Досега карах няколко сезона с атомик 9-18,радиус 18 м,дълж.1,70м но ми идват сякаш малко длъжки и се затруднявам особено по бабуни и с повечко хора по пистите 

Автор: k_tanchev

Изпратено: 06-02-2007 19:12:43
Първо няма връзка това твърдение, че най-добрата слаломна ска в света е атомик сл9 при полжение, че това е по-ниския клас слаломна ска на атомик а високият е сл 12 която ска е бая по-твърда. Второ сас по твърдите ски ако караш с висока скорост и добре се изморяваш много по-малко и се чувстваш много-по стабилен. Ако ти се дава някой лев повече взимай сл12. Аз от този сезон карам с атомиц ГС12 и СЛ12 и съм много доволен...
Автор: robin

Изпратено: 21-12-2006 17:46:59
Благодаря на всички за коментарите! Едни са за по-твърдите ски други смятат че е по-трудно да се кара с тях любителската Най-добре да отложа покупката и ще опитам да тествам някой от моделите в Банско,особенно SX-овете...SL едва ли ще го има по гардеробите
Автор: karat4

Изпратено: 18-12-2006 22:42:44
robin,vzimai tvardata ska,ne znam kolegata e pisal 4e tvardite ski po trydno se karat i iskali pove4e natisk a spored men e obratno kolkoto e po tvarda skata po lesno se kontrolira pri po visoka skorost .
Автор: robin

Изпратено: 18-12-2006 10:12:37
vgsbs
благодаря за коментара! И аз от това се притеснявам.СЛ9  да не са прекалено ориентирани към състезателен тип каране и да идват доста твърдички...Сериозно ще помисля и върху SX 9 ili SX 7...
Автор: vgsbs

Изпратено: 16-12-2006 22:46:10
Ами СЛ9 са си твърди ски - определено ако караш цял ден ще се скапеш - искат доста натискане. Аз съм с такива и повече от 2-3 часа трудно издържам да карам посоянно. Ако не си много напреднал според мен се ориентирай към друг по мек модел - например SX7.
Автор: boychevd

Изпратено: 15-12-2006 18:30:38
Най-вероятно говориш за TESSPASS магазина. В Пловдив същият собственик има също магазин и там продавачите са по-компетентни, но като цяло май не може да им се вярва. Ако ходиш на Пампорово - пътя ти е от там. Все пак пловдив отстои само на 80 км и хората ходят често за през събота на ски. В самия град има доста магазини,  така че ще можеш поне да извлечеш повечко инфо.
Автор: robin

Изпратено: 15-12-2006 17:11:44
Благодаря за отговора! Ако си опитвал и двата вида как мислиш -  SL 9 по-добре ли са при по-висока скорост от SX...За къси завои е ясно,предимството явно е в полза на SL 9.И не на последно място като усилие при каране при кои е по голямо?.Това че SL 9 са race можем ли да сметнем  че трябва и скиора да е по-атлетичен...Междудругото миналата година пробвах един supercross(SX) на Банско ей така ...трябва да ти кажа че при 158 см за каране на кантове не бяха зле,при дълги завои също, само при по-височка скорост почват да "тропат" по снега...
Автор: lichinko

Изпратено: 15-12-2006 13:46:29
Виж сега SX серията е нещо средно между SL and GS като радиус на завоя и ако си вземеш някой от споменатите размери за твоя ръст ще ти бъде късичко - като ги засилиш малко няма да те държат на 100%. Иначе ти и със ски 100см да караш, правиш ли го бавно - проблем никакъв. Радиуса от друга страна не е проблем - ти се ориентирай към някакъв (в зависимост от това как ти допада да караш) и после си търси подходяща дължина на ските. Моето лично мнение е че с твоя ръст трябва да се ориентираш към ски с дължина 161-166 см ако търсиш слаломна ска за бабуни и при повечко хора (къси завои). Ако се затрудняваш има и друг вариан - малко потренирай в някой фитнес и карай по-често и ще видиш как от самосебеси с дори и по дълги ски става доста приятно и стабилно, сигурно.
Съвета ми е щом ще даваш толкова пари за 10-12 дни да се консултираш с някой специалист и в друг магазин, щом момчето има за цел само да ти продаде ски (както разбрах).

P.S.
Няма ли някой друг колега да си каже и той мнението. Когато ти трябва ги няма, когато не - всезнайковци бол.
Автор: robin

Изпратено: 15-12-2006 11:49:12
Thanks vm lichinko.....Просто моя грешка...да става въпрос за SL 9...Това което ме притеснява е наистина пък да не дойдат малко къси и с този по малък радиус....За съжаление планините са далечко от нас,от Варна съм и както се досещаш няма как да тестваме,а местния дилър на Атомик и той не е с много голям опит така че всеки съвет ми е наистина добре дошъл.Но си мисля че за карвинг завои би трябвало да са ок. Другата алтернатива която обсъждам е SX 9 puls ti 1,60m or SX 7 на 1,58m. В сравнение с SL 9 kak ти се струва?
Автор: lichinko

Изпратено: 15-12-2006 10:19:32
Много съжалявам обаче ще трябва да те разочарвам. Ски с такива показатели може да са само Atomic SL 9 или близо до тях SL 12. GS серията е състезателна ска за спускания и е с по-голям радиус на завоя. Ако взимаш GS тази дължина ще ти е доста къса, за SL горе-долу може.
Това ми е любимата ска (SL 9) и мойто мнение е, че това са най-добрите слаломни ски в света. 
Ако имаш възможност си ги вземи, няма да сбъркаш. Само да не са ти късички малко за твоя ръст и да не могат да те държат на пистата, но ти си преценяваш спрямо уменията ти.

УСПЕХ!


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре