SKI.BG
     Четвъртък, 25 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: miro_vl

Изпратено: 11-11-2007 23:47:45
Vupros!

Ima li zna4enie za karaneto mi obuvkata? V smisal ,4e imam 4uvstvoto 4e ne moga da natista s kolenete napred zaradi ugala na obuvkata, koqto ne e za naprednali....a puk az mislq 4e sum v kategoriq naprednali!

Автор: vorwarts

Изпратено: 17-11-2007 11:15:18
Толкова е просто, колкото сте по-тежки и по-опитни толкова по-твърди и по-скъпи обувки трябва да карате. Дизайнерите са се погрижили ъгълът на наклон да е стандартизиран. Това зависи от анатомията на човека и оптималната скиорска стойка, която трябва да е еднаква при всички скиори.

Гледали ли сте по телевизията импресии от Австрия? Когато дават демо на австрийските ски учители се вижда как всички карат в една и съща стойка и с едни и същи движения - това е стандартът! Обувките само следват естествените форми. Въобще не е вярно, че колкото е по-твърда една обувка, толкова е по-неудобна и изморява. Обратно, запомнете, меките обувки не осигуряват нужната твърдост, която е необходима човешката физика да контролира закопчаните ски-"дъски" на краката му. Колкото е по-мека дадена обувка толкова по-забавено и непълноценно ще се предава движението на краката-тялото към ските! Така рискът да се потрошите е много по-голям.

Ако искате само да симулирате ски екипираност за да си клатите шкембетата на поляната със 100 бири в ръце купете си меки обувки /стойности под 90-100/, ако искате да напредвате и да изпитате истинското удоволствие от карането на ски купувайте твърди обувки, дори с твърдост над 100. И САМО НОВИ!
Автор: parapiteka

Изпратено: 15-11-2007 20:15:41
Моля; публикувайте си дипломите по висше скиорско образования
. Какво ви става бе хора; ако искате карайте и боси.... смисъла на спорта е в удоволствието....
а меренето на.... моля ви то е за банята
Автор: dimcho

Изпратено: 15-11-2007 19:00:32
"normalno li e Lange 70 flex da sa okolo 260 lv
, nov model sa"
Аз в момента също карам с Ланге, флекс 70, по-стар модел. На времето ги взех нови за 230 лв, но освен четирите щраймера, нямат никакви други екстри. Много са удобни, но понатежах и ще търся по-твърди.
Автор: funcarver

Изпратено: 15-11-2007 17:03:20
to: lichino:

Лъчезаре, Лъчезаре...Много си отворен. Ти си ни най-компетентният тука, за къде сме без твоите "безценни" съвети. Що не си гледаш бизнеса и оставиш скиорските теми на по-разбиращите от теб...
Автор: miro_vl

Изпратено: 15-11-2007 14:57:13
normalno li e Lange 70 flex da sa okolo 260 lv
, nov model sa
Автор: lichinko

Изпратено: 15-11-2007 11:23:56
dimcho има право. Изказвания от рода: "Скиорските обувки не трябва да са удобни - трябва просто да не те болят много :). Вземи си най-твърдите, които може да понесеш" са несериозни и говорят само за едно - некомпетентност. Та все пак отиваме да се кефиме не отиваме на някаква садо мазо терапия! На funcarver предлагам да покара с обувка с флекс индекс над 120 та дори 150, като е затегнал добре страймерите и аз си залагам ските, че повече от пет спускания няма да направи.
Моя съвет е ако си скиор любител, каквито сме всики тук вярвам си вземи нещо средно около 80-110 е най добре и можеш да усетиш и удобство и тръпката на агресивното каране. А относно ъгъла, точно обувки в диапазона 80-110 флекс са с приличен такъв и можеш да си ги натискаш стабилно.
Автор: dimcho

Изпратено: 13-11-2007 19:40:57
Има значение. Обувки с по-малък ъгъл, т.е. по-наклонени напред, са направени за скиори, които изключително и само карвират и не излизат извън пистата, така поне пише "у книгите".
Има и модели, които могат да се коригират.
Колкото до твърдостта, аз лично вече залагам на удобството и комфорта на по-меките обувки (флекс под 100)
Автор: miro_vl

Изпратено: 12-11-2007 23:56:31
Blagodaq za suveta, gore dolu kakva tvurdost bi mi preporu4al, i izobshto ima li nqkakvo zna4enie ugalut na obuvkata s kakuv naklon napred e ?!?
Автор: funcarver

Изпратено: 12-11-2007 22:48:11
Не му обръщай внимание - има по форумите такива самозабравили се индивиди - аз активно воювам с тях. Та  на въпроса - правилно си забелязал - обувките за начинаещи са по-ниски, с по-дебел чорап и с тях наистина не може да натиснеш добре напред. Скиорските обувки не трябва да са удобни - трябва просто да не те болят много :). Вземи си най-твърдите, които може да понесеш (имайки пред вид, че с тях ще стоиш цял ден). Те са и по-високи и наистина по-здраво ще натискаш напред.
Автор: miro_vl

Изпратено: 12-11-2007 15:12:58
Mnogo milo.......Blagodarq!


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре