SKI.BG
     Четвъртък, 28 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: poliasd

Изпратено: 02-01-2008 10:24:43
Не ходете в Пампорово

Искам да ви разкажа за преживяването ни на Пампорово.
На 30-ти януари решихме да отидем да караме ски на Пампорово следобяд. Отидохме там към 12:00 часа. Брат ми си взе ски под наем и към 12:30 се наредихме на опашката за ски карти. Опашката не беше много голяма, имаше максимум 50 човека. Не беше голяма, но за сметка на това минаваше толкова бавно. Стана 14:00 часа, а ние все още бяхме на опашката за карти. Лифта работи до 16:15 и ние решихме, че за толкова малко време няма смисъл да даваме 60 лева за двама човека и си тръгнахме. Естествено на брат ми не му върнаха парите за ските, въпреки че не кара с тях.
Моят съвет е не ходете на Пампорово, само ще се ядосате. Те гледат как да отблъснат туристите, а не да ги привлекат.

Автор: vorwarts

Изпратено: 08-01-2008 13:00:40
Не съзнавате ли, че по-добре от времената на Балкантурист в Пампорово няма да стане. С Перелик или без, с нови лифтове и нови писти злото няма да стане по-малко. Свестните хора в България вече ги няма и няма кой да ви предложи качевен туристически продукт. Помнете - в Алпите и Скалистите планини хората не спят и не деградират, както някой утопично си мисли. И там се строят лифтове, правят се писти и се предлагат гъдели. Преценете сами - заслужава ли си да тънете в мърсотия и простотия слушайки чалга или е по-добре да се насладите на чистотата и ведрото обслужване, макар и на висока финансова цена слушайки Моцарт!
Автор: mimikostova

Изпратено: 07-01-2008 15:13:46
Аз също смятам повече да не стапя в Пампорово. Ужасно е!!! Не може да се вдигнат цените на картите, колкото са в Банско (където почти всички съоръжения са нови) и да не се предлагат никакви условия срещу тях.  Единствения сравнително нов лифт (от преди 5-6 години) е четириседалката от Студенец до Снежанка, всички останали са от времето на ранния социализъм. Бихме преглътнали бавната скорост и опашките, но поне да се движеха. А то, на 03.01.08 г. триседалковия лифт спря и висяхме на студа и на вятъра в продължение на 40 минути, след което пуснаха агрегата и ни качиха до горе. На следващият ден същото се получи, като този път бяхме на опашката, и чакахме пак 45 минути на единичката, която да ни качи до Снежанка, тъй като колата ни беше от другата страна. Неучтивите лифтаджии просто няма да ги споменавам, вместо човешки да обяснят какъв е проблема, те ни се развикаха, че не са виновни. Да не говорим, че работното време на лифта е до 16:30, а същото е и на касата, където трябва да си върнеш картата, за да си вземеш депозита от 6 лева. Така че, никакво последно спускане, времето ти за каране отново е отрязано. Просто за 27 лева за половин ден получаваш "перфектно" обслужване. на всичкото отгоре от страничния паркинг до Студенец се качваш по едни стълби, които разбира се не се виждат, тъй като са покрити плътно със сняг, а отдолу има лед. Не знам кой все още продължава да строи хотели в Пампорово, но това не е курорт, още по-малко ски курорт.
Автор: vorwarts

Изпратено: 04-01-2008 19:07:03
Скъпа, виновна си, че сега даваш глас на недоволството си! За да стигнат родопските селяни или там каквито са се заселили напоследък до положението да не им пука, значи верно няма от какво да им пука. Явно е, че от тебе, мене, брат ти или сума други бедни души не им се криви "достойнството" и си я карат като по врермето на Филип Македонски.

Ама проблемът е много по-голям, я се огледай и виж неизчистените тротоари, улици, площади, неизхвърлените кофи за смет, калта, безобразните и безвкусно уродливи фасади на новостроящите се сгради, злобните личица на новозабогателите зад потъмнените стъкла на колите им и щастливите цигански усмивки от веещите се напред назад каруци, виждаш ги, а!? Как ти се струва, кой е виновен, аз ти казвам - ти и вески един, който до този момент си е казвал - "това не ме интересува, защото не е моя работа" или нещо от сорта. Късно е вече да се оплакваш с гръмкия соц призив - "НЕ ХОДЕТЕ НА ПАМПОРОВО" и нещо не се връзва. Интересно ми е къде хора като тебе бяха миналия сезон, когато и на Витоша и на Банско през март имаше токова сняг, че стоя до юни, а по пистите нямаше никои, а?

Жал ми е за образа на България, осран, и оплют, аз самия вече си позволявам да агитирам за ски почивка в Алпите, но това е защото вече е късно да се поправят нещата в изстрадалата балканска държавица.
Автор: poliasd

Изпратено: 04-01-2008 15:32:46
Аз не разбрах защо съм виновна за това, че си изказвам мнението. Имам предвид изказването на vorwarts.
Автор: Dunbar

Изпратено: 04-01-2008 00:37:24
На сайта на Пампорово редовно лъжат за снега - затова гледайте камерата - ако се вижда и едно камъче - не отивайте!
Камерата се намира на:
http://plovdiv.meteo.bg/pamporovo.php
За момчетата от паркинга не гарантирам - понякога са ми предлагали. Най-добре отивате в 8,30 сутрин - няма опашки, пистите са девствени,студено!
Автор: vorwarts

Изпратено: 04-01-2008 00:01:59
Да се радвам ли, да рева ли, какво става тука!?  Българи протестират за неуредици по българските ски курорти!

А бре, хора, тая селяния сами си я докарахте. 17 години траехте и сега, като се опаричихте започна недоволството, какво искате, Австрия, Франция, Скалистите планини, а!? Е "нема" да стане. Ще си сърбате попарата на "няма да гласувам" и т.н. анти социлани български патент простотии. Жалко, положението ще се вгорчава.
Автор: mirg

Изпратено: 03-01-2008 15:56:29
tva mom4e vinagi li ima karti na polovin cena v nego?
Автор: niksun

Изпратено: 03-01-2008 09:48:21
Освен дългите опашки на касата на следващият ден те се прехвърлиха на лифта. Беше ужасно не бих отшла повече там. Изорани писти и ужасно много хора - никаква организация.
Автор: planton

Изпратено: 02-01-2008 18:43:04
аз също ходих 18-22 декември и остнах недоволен.пистите половината не бяха обтаботени, нямаше много сняг даже имаше оголени участъци.Машини за изк.сняг явно също нямат,защото не работеха.Пълно с рязани МАНГАЛИ.за цените да не говорим,а не е кой знае какъв курорт.
Автор: Dunbar

Изпратено: 02-01-2008 14:36:55
То и да искаме да отидем - по тези пътища не можем да отидем!
Сега догодина ако стане проекта Перелик, ще видиш как ще изчезнат опашките ....
А има още един начин да не стоиш на опашка - отиваш при момчето от паркинга и то ти дава на половин цена използвана карта!


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре