SKI.BG
     Петък, 19 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: taduru

Изпратено: 08-01-2008 16:41:02
Туристически обувки?

Искам да си купя готини маркови туристически обувки. Бих ги носил не само в планината, т.е. да не са строго специализирани. Хубаво е да имат модерни технологии (мембрани, ортопедична подметка), да са маркови...

Моля, кажете в кои магазини да гледам и къде се намират (бул. Черни въх?)

Автор: vorwarts

Изпратено: 08-01-2008 20:12:52
За съжаление драги деца в България въпросът с алпийските туристически обувки е пълна тера инкогнита! Запомнете го от мен, просто пазарът е такъв, хората не знаят какво е да си уважаваш краката, тялото и главата! Бих казал, каквато ти държавата, такива ти и обувките :)

В софийските магазини се предлагат само най-евтините марки с най-голям марж в цените за търговците.

Интересно е, че в България не се предлагат марки, като ХанВаг, Мейндл и Замберлан, а именно те са еталонът в планинските обувки, които не само се използват при изкачване на върхове, но и се носят ежедневно в града.

Такаче , моят съвет е да се поразходите до Прага, Берлин или Виена и да влезете в някой специализиран магазин за трекинг обувки. Ще се насладите на избора и покупката със страшна сила, а разликата в цената от подобен модел в България спокойно ще ви покрие разхода за автобусен билет отиване и връщане до Чехия, Австрия или Германия. А, пропуснах Словения :)

Но за да не останете много объркани от безизходицата все пак има решение да разгледате някои не лоши обувки и в българските магазини. Трезета се предлага от магазин Наместе и Експерт, Лова от Спорт Депо, Грамонт от Стената, а относително новаците в дизайна на обувки Салева от Адвенчър спорт. Но не забравяйте, такива обувки задължително трябва да се мерят и да се тестват, затова любимите ми магазини в Германия си имат собствени полигони за тест на трекинг обувки:) ето един от тях www.outdoor-schuhe-muenchen.de
Автор: BBB

Изпратено: 08-01-2008 19:55:28
По отношение на туристическите обувки тази година основните големи дистрибутори на Хед и Росиньол не са внесли нищо което те интересува теб, разпродават се единични бройки от минали сезони . Търсихме и очаквахме с нетърпение новата стока за да вземем на жена ми добри обувки обаче ядец.
И не забравяй че тук е БГ и всичко става много трудно дори и да имаш пари!!!!!

Успех




Автор: taduru

Изпратено: 08-01-2008 17:36:24
Какво значи "стоката е трагедия"? Искаш да кажеш, че на въпросните марки новите модели са слаби ли?
Автор: BBB

Изпратено: 08-01-2008 17:32:24
Аз миналата кодина си купих Хед с гортексова мембрана и съм много доволен цена/качество. За размера си са удивително леки, крака не се поти не ти е студено с тях и са водонепромукаеми. От Октомври до сега съм ходил 5 пъти в магазина на Хед но стоката е трагедия,същото е и в СЛС. За Саломон не знам. 
Автор: taduru

Изпратено: 08-01-2008 17:24:44
Чета тука за обувки Head и Salomon. Те как са? Salomon особено ми допадат като визия (http://www.esport.bg/rw/items/872138-protrek-5-turisticheska-obuwka.html)
Тия испанските и италианските не съм ги чувал. Добри ли са наистина?
Автор: BBB

Изпратено: 08-01-2008 16:55:22
Тази година вносителите се изложиха тотално, на въпросния бул.Черни връх ще намериш едно голямо нищо. Единственото което си заслужава да посетиш е Salew на 100 метра от спирката на Кошарите, трамвай 9 и 10 по посока хладилника от дясната страна на партера на една висока стъклена бизнес сграда. Магазин Стената има избор между 250-400лв на марките Бореал (Испански) и Гармонт (Италиански), това се намира с-у немската гимназия малка уличка перпендикулярна на бул.Стамболийски и ул. Позитано. Имаше и един магазин на Фалконспорт който беше някъде под паметника Левски.


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре